Chapter 8.

9.8K 328 15
                                    

~Melissa P.O.V.~

"Ne..ne i ne!!! Rekla sam da neću odustati od toga..." Uporno sam govorila svom bratu u slušalicu dok sam sjedila na podu svoje sobe.  Užasno je naporan i želim mu poklopiti ali se suzdržavam još malo sa nadom da neće ponavljati razgovor koji smo danas već tri puta pričali.

"Ali Melissa...kako ne shvataš on je pre opasan nije jedna od osoba sa kojima se trebaš petljati...pa jesi li ti svjesna da je on mene danas bez imalo srama bio spreman prebiti...."

"Ne zanima me !" Prekinula sam ga "Rekla sam šta sam imala a sad zdravo!" Rekla sam i poklopila slišalicu kada sam ga čula kako je još jednom izgovorio 'Ali Melissa...' Brzo sam ugasila mobitel kako me nebi mogao nazvati još koji put. Ovo je bio treći poziv danas i dosadilo mi je ponavljati isti razgovor milion puta. Bacila sam mobitel na drugi kraj sobe gdje se nalazio krevet i glavom udarila od zid na koji sam bila naslonjena izgovarajuči jedno tiho 'Glupačo'.

Uvijek sam bila tvrdoglava i volila sam tu osobinu kod sebe ali izgleda da sam ovaj put stvarno  pretjerala. Možda je brat ipak upravu. Nisam trebala izabrati Harrya za ovozača. Tog lika ni ne poznajem a prema njegovom stavu i ponašanju mogu zaključiti da je stvarno opasan. Ali kada malo bolje razmislima on je pričao samnom. Uspjela sam izvući par riječi iz njega. Možda ovo ipak i nije toliko loša ideja jer je lik totalno misteriozan i mislim da bi mogla dosta saznati o njemu. Možda bi ga mogla nagovoriti da mi kaže zašto se tako ponaša... K varagu nešto me privlači kod njega... Nešto tajnovito... Druge djevojke bi se na mom mjestu vjerovatno na smrt prepale takvog lika,baš kao i Steph,ali ja nisam te djevojke... Ja sam čudakinja na svoj način... Kada nešto odlučim toga se čvrsto držim i neću odustati pa tako ni sada... Čak iako je ovo loša ideja ja ću ostati do kraja i saznat ću nešto o tom liku... Barem nešto.... Na koji način ne znam....Ali ću saznati!

*

*

*

Noć se polahko spuštala dok sam sjedila za radnim stolom i ctala neke kreacije koje moram sutra predati na fakultetu. Uvijek sam volila crtati i dizajnirati odječu i to mi je super išlo i baš zato sam upisala fakultet za modnog dizajnera. Već sam uspjela nacrtati dvije kreacije za zimu i stavrno su super ispale. Mislim da će novi profesor biti po prilično zadovoljan. Moje misli su bile fokusirane na sutrašnju vožnju sa Harryem dok je negdje u pozadini svirala pjesma 'Someone like you' koju gotovo da nisam niti primjećivala. Zašto se Harry onako ponaša? Da li je stvarno htio prebiti mog brata kada mu je rekao da će biti moj vozač?  Zašto ne podnosi društvo? Čime se taj lik uopšte bavi u privatnom životu. Koji mu je hobi. Da li se iza njegovog ponašanja krije neka tužna istina? K vragu previše pitanja na koje nikada neću dobiti odgovore. Da li su mi uopšte ovakvi odgovori potrebni? Da li je potrebno da kao što to moj brat kaže 'riskiram vlastiti život' kako bi saznala nešto o njemu? K vragu ovo je glupo,trebala bih odmah prestati ili možda ipak ne... Ne znam više ni sama...

Moje misli je prekinulo zvono mog mobitela. Kad sam ga uopšte upalila... Ako je ponovo brat kunem se da ću u inat njemu uraditi nešto sa Harryem što se njemu sigurno neće svidjeti... K vragu Melissa o čemu to razmišljaš... 

Uzela sam mobitel u ruke očekujući da ću na ekranu vidjeti 'Steph'  ili 'Tina' ili nekim čudom 'Tata'  koji je ponovo negdje otišao,ali na ekranu je ipak pisalo 'MIKE'... Okay možda ipak povlačim onu zakletvu od maloprije....

"Koliko puta ću ti još re..." Zderala sam se u slušalicu kad me je brat prekinuo.

"Harry će doći po tebe u jutro da te odvede na fakultet..." Rekao je to hladnim i smirenim glasom.

"Nazvao si me da bi mi to rekao?" Upitala sam sumnjičavo jer sam očekivala da će se početi derati na mene i govoriti mi kako sam užasno tvrdoglava te kako će me moja tvrdoglavost koštati glave te kako bi trebala odustati od ove ideje sa Harryem.

TRY...Where stories live. Discover now