Chapter 59.

5.1K 286 37
                                    

"Zašto svaki put zaspeš u autu?" Harry pita spontano te otpija još jedan gutljaj vruće čokolade za koju sam uložila napor kako bi ga natjerala da je popije a sada je ne ispušta iz ruku. Slastičarna u koju me je doveo je zaista predivna i topla. Ukrašena je novogodišnjim ukrasima a prozori su zamagljeni po ćoškovima što pokazuje veliku razliku temparatura vani i unutra. Između mene i Harrya je jedan mali stolić prekriven predivnim svilenim stoljnjakom a na njemu se nalazi tanjir prepun malih čokoladica i keksića koje su tu kao prilog uz toplu čokoladu koju smo naručili.

Harry me je prenuo iz razmšljanja ali mu nisam htjela odmah odgovoriti nego sam povukla kroz slamku mlaz čokolade a onda pogledala kroz veliki prozor bez zavjesa i počela brojati pahulje bez razloga. Uvjek sam mrzila to bijelo sranje koje pada iz teškog i tmurnog neba ali sada dok sjedim u ovoj toploj slastičarnici s Harryem čini me da se osjećam posebno. Kao sniježna kraljica. Osjećam se snažno u njegovim očima. Kao da ja vladam ovom zimom.

"To mi je navika iz djetinjstva" konačno sam se udostojila da odgovorim te slegnula ramenima a onda ga pogledala u oči. Obrazi su mi planuli zbog njegovog pogleda. Tako volim njegov pogled. I njegov osmijeh. I njegove rupice. I njegovu kosu. I njegov glas. I njegovo tijelo. Kvragu volim njega.

Harry me je namršteno pogledao kao da očekuje da mu objasnim to što sam upravo rekla a ja sam spustila šolju na stol a onda obmotala prste oko nje kako bi mi se ugrijali.

"Tata mi je pričao da kada su mi počeli rasti prvi mliječni zubići da sam imala užasne bolove i da zbog toga noćima nisam spavala i danima sam plakala... Jednom je tata morao otići po mamu na posao sa autom a mene nije mogao ostaviti samu u kući pa me je poveo sa sobom. Tada sam prvi put nakon tri dana zaspala. Zaspala sam u vožnji. Kada je tata zaustavio auto ja sam se probudila i počela plakati a kada je ponovo počeo voziti,ja sam ponovo počela spavati... Interesantno...zar ne? A bila sam beba od samo nekoliko mjeseci a i tada mi je godila vožnja autom... Stvarno sam tih par dana smorila tatu jer je znao čitavu noć provesti vozajući auto po praznom gradu samo kako bi spavala.." rekla sam nekako sjetno a onda pogledala Harrya koji je imao nekako nedokučiv pogled na meni. Izgledao je iznenađeno a njegove caklene oči su odavale tugu. Pobogu on je ostao bez oca. Nisam mu trebala ovo pričati.

"Harry žao mi je..nisam te htjela prisjećati na oca" rekla sam te ga uzela za ruku kako bi mu prekinula misli o čemu god one bile.

"Ne...uredu je...." Harry je odmahnuo glavom a onda svojom drugom rukom preklopio moju i pogledao me pravo u oči. "Zaista imaš divnog tatu Melissa..." rekao je a onda primakeo moju ruku svojim usnama i poljubio je. Obrazi su mi po ko zna koji put planuli te sam se nasmiješila i brzo izvukla ruku ispod njegove i stidljivo pogledala u svoju toplu čokoladu.

Tišina je zavladala i nije bila neugodna.  Pogledala sam u Harrya a njegov je pogled bio negdje daleko. Promatrao je svoju čokoladu i grčio prste oko nje kao da je okljevao da je popije. Usne su mu stisnute u jednu crtu ali su i dalje neizmjerno lijepe kao i njegove oči i kosa i crte lica.

"Harry.." izgovorila sam tiho a on je u sekundi pogledao u mene kao da je očekivao da ću ga zovnuti "Mogu li te nešto pitati...ali da budeš iskren...u potpunosti!" upitala sam nekako sa strahopoštovanjem a on je bez razmišljanja kimnuo glavom.

"Zašto povrjeđuješ djevojke...mislim...zašto ih iskorištavaš?" upitala sam a tek onda shvatila da je to pitanje zvučalo puno bolje u mojoj glavi. Harry gleda u mene nekako zbunjeno a onda se naginje na naslon svoje stolice te mu usne i oči titraju kao da će izvaliti neku glupost. Znam taj pogled.

"Budi iskren!" zaprijetila sam prstom a on se odmah uozbiljio te prekrstio ruke na grudima zbog čega su mu se mišići ispod crne majice napeli.

"Kao tinejdžer sam počeo spavati sa nekim djevojkama a kasnije mi je to preraslo u naviku...jer pobogu imam muške potrebe.." rekao je nekako brzo kao da jedva čeka da to kaže i da se riješi te teme.

TRY...Where stories live. Discover now