Chapter 35.

6.1K 267 12

Harry P.O.V.

Ne znam. Možda je prošlo i više o sat vremena od kada sjedim ovdje. Znam samo da mi je guzica utrnula toliko da je više ne mogu niti osjetiti. Tišina ubija moje uši te cupkam nogom kako bi stvorio bilo kakav zvuk u ovoj hladnoj prostoriji. Pokušavam rauzmišljati. Pokušavam ostati pribran.

Onaj čovjek je Melissin otac? Izgledao je baš iznervirano. Čak ni nakon sat vremena razmišljanja nisam uspio shvatiti zašto se zaderao na mene. Zašo želi da se maknem od Melisse ?  Kad sam već kod Melisse...gdje je ona? Da li je i ona i dalje ovdje? Da li je ljuta na mene? Da li je u nevolji zbog mene? Melissa je bila upravu...stvarno sam kreten. Teži.

Vrata u prostoriji se otvaraju te unutra ulazi stariji čovjek sa brkovima u policijskoj uniformi. Mark. Jedini čovjek kojeg poznajem iz policije. Malo mi je lakše kad njega vidim jer tog čovjeka čije samo ime znam mi uvijk donese dobre vijesti. On je taj koji svaki put kada završim ovdje,dođe i kaže da sam i slobodan. Bilo je krajnje vrijeme. Prišao mi je te skinuo ključeve sa stražnje strane svoga kajša te mi uzeo ruke kako bi mi skinuo lisice. Znao sam. Slobodan sam. Ne zunam kako ali slobodan sam. Opet.

"Opet si se izvukao Styles!" mrzovoljno je rekao i nije zvučao kao da mu je drago što to govori. Kada mi je konačno skinuo lisice protrljao sam zglobove te kimnuo glavom prema njemu sa malim samouvjerenim smiješkom. Ne znam zašto ali osjećam se kao da samu nečemu pobjedio. Sladak je osjećaj pobjediti. A još slađi kada te policija oslobodi iako to  nisi zaslužio. Baš kao i obično,bez puno razgovora krenuo sam napustiti ovo dosdadno mjesto ali sam se naglo zaustavio na vratima kada mi je nešto naumpalo.

"Gdje je Melissa ?" upitao sam na šta se Markov izraz lica naglo promjenio. Stisnuo je šake te mi dosta brzo prišao uhvativši me za rubove majice. Naglo me je gurnuo unazad zbog čega sam snažno zabio leđima od zid jer nisam očekivao ovakvu reakciju. Nisam znao da star čovjek može biti ovako snažan. Igleda da su ovi policajci baš u dobroj formi.

"Slušaj me momče...jdnom ću ti ovo reći i nadam se da neće biti potrebe da se ponavljam!" govori kroz zube a ja se ne pokušavam odmaketi iz njegovih ruku " Makni se od Melisse....ne znam kako ste se vas dvoje našli zajedno ali ti nisi dobro društvo za nju! Makni se od nje inače..." zaustavio se na trenutak te pogledao u tlo uzdahnuvši "Inače ću biti primoran da te zatvorim...a vjeruj mi imam dovoljno dokaza protiv tebe da to i učinim!!" njegov glas nije zvučao ništa smirenije ali se bar odmakeo od mene dok sam ja stajao zbunjeno naspram njega te ga posmatarao. Zašto on želi da se ja maknem od Melisse? Kakve on veze ima sa njom. Uredu ako njen otac želi da se maknem od nje ali zašto ovaj starac želi da se maknem od nje? Šta ima u toj djevojci pa se moram maketi od nje?

"Ako imate dokaze protiv mene zašto me onda niste do sada zatvorili? " Upitao sam zanemarujući pitanja u svojoj glavi vezana za Melissu.

Mark je otvorio svoja usta koja su virila ispod brkova te pokušao nešto reći dok me je gledao pravo u oči ali na kraju iz njegovih usta je izašao samo plitak izdah nakon čega je odmahnuo glavom.

"Gubi mi se sa očiju i potrudi se da opet ne završiš ovdje jer ako te ponovo vidim ovdje...završit ćeš pravo iza rešetaka" pokazao je rukom prema vratima dok je govorio kroz zube.

"Ne želim otići! Hoću da znam ko me iz policije štiti!" glasno sam rekao na šta me je on iznenađeno pogledao.

"Mislio si da ne znam?" nasmijao sam se prema njemu sarkastično  " Zar nije logično...svaki put kada završim na policiji uvijek se izvučem bez obzira šta sam uradio..."

"Prestani ispitivati i budi sretan što si još na slobodi! Sad se gubi odavdje!" ponovo je pokazao rukom na vrata a  ja sam samo odmahnuo glavom te krenuo prema vratima ali sam opet bio zaustavljen od strane vlastitih misli.

TRY...Read this story for FREE!