Chapter 54.

5.3K 284 24
                                    

Još uvijek mogu osjetiti pritisak njegovih usana na mojima.Kvragu,zašto sam morala prekinuti taj poljubac. Pa koja sam ja glupača. Mogla sam se pretvarati da i dalje spavam ali ne,moj zdravi razum mora sve pokvariti. Mrzim svoj zdrav razum. Mrzim ga. Uvijek mora nešto pokvariti.

Umjesto da bilo šta komentarišem mrštim se te prinosim toplu čokoladu ustima kako bi sama sebe ušutkala te otpila gutljaj vručeg napitka u potpunoj tišini koju je kvarilo moje srkanje.

Gleda me. Osjetim taj pogled. Nemoguće je da ne osjetiš taj pogled. Gorim. Prestani Harry molim te. Ježim se.

Ne želim mu uzvratiti pogled iako to očekuje. Otpijam još jedan gutljaj te se još vise umotavam u rozu dekicu. Kvragu otkud ona na meni. Podižem deku malo i virim ispod. Harryeva majica je još uvijek na meni. Prevrčem očim. Koji sam ja debil. Cijelu noć nisam mogla zaspati a onda zaspem na fotelji prekrivena Harryevom majicom. A da ne govorim da me je taj kreten probudio sočnim poljubcem. Okay...za to se ne bunim. Ili bunim... Ugh...neznam više ni sama.

"Opet tvoje jutarnje neraspoloženje..." Harry prekida tišinu te me trza iz misli. Konačno sam se okrenula prema njemu i pogledala ga. Pobogu mogao je obući majicu. Vraćam pogled na čokoladu.

"Praviš prilično dobru toplu čokoladu.." tiho i promuklo govorim mjenjajući temu. Otpijam još jedan gutljaj. Previše sam nervozna. To nije dobro. Zašto sam ovoliko nervozna? Mogu jednostavno ustati sa ove fotelje i otići u svoju sobu.

"Moja sestra je kao mala voljela to sranje pa sam joj svako jutro ja morao praviti jer je voljela samo moju čokoladu.." govori nekako sjetno ali ne skid pogled sa mene.

"Sranje?" dižem obrvu i značajno ga gledam jer je uvrijedio moje najdraže piće.

"Da... to je sranje koje djeca piju i uopšte nije dobrog okusa.."sliježe ramenima i nehajno govori kao da ne vidi moju podignutu obrvu koja strogo poručuje 'ubit ću te ako to još jednom kažeš'.

"Hoćeš reći da sam ja dijete?" pitam nekako nadureno i uvrijeđeno a njemu se ugao usne izvija u jednu stranu. Ovo nije pošteno. Neću se tako igrati.

"Pa s obzirom a tvoje ponašanje moglo bi se reći da si dijete..." još se više smiješi a ja par trenutaka buljim u njega.

"Nja nja.." ispalzila sam mu jezik te namrgođeno otpila gutljaj čokolade. Da nije ovako dobra prosto bi je ostavila tu na stolu,rekla mu da je ta čokolada sranje,te otišla u svoju sobu.

"Eto vidiš." počinje se glasno i promuklo smijati te otpija gutljhaj kafe ali se zbog smijeha zagrcne. E neka. " I još srčeš dok piješ.." govori kada se iskašljao te se nastavlja smijati.

"To radim jer je vruće kretenu... a ti ne znaš ni piti kako treba.. odmah se zagrcneš" durim se i uzvračam dok se on nastavlja smiješiti. Naravno. Njemu je ovo sve zabavno. Kvragu ako sam sad ovakva mogu misliti kakva sam kad sam u PMS-u.

"Uuu..dugo me nisi zvala kreten.." pogledi su nam prikovani jedan za drugi i tačno se ne zna čiji pogled više žari. Toliko je elektriciteta izmađu ova dva pogleda da kada bi neko stavio prst,umro bi na licu mjesta od električnog udara.

"Znaš...ti si toliki kreten da bi ti mogla kupiti plišanu papigu i u nju stavoiti spikerfon sa mojim glasom koji stalno ponavlja 'kreten,kreten,kreten,kreten' tako da te stalno podsjeća koliki si kreten.." govorim brzo te se otkrivam jer mi postaje vrće i zbog ove vruće čokolade,i zbog ljutnje a i zbog njegovog pogleda. Kada bi me prestao gledati bilo bi bar 100 stepeni niža temparatura. Sad će biti još gore jer sam se otkrila.

"Mašta ti je na nivou.." govori te prevrče očima dok otpija gutljaj kafe..

"Ugh...zašto ja uopšte razgovaram sa tobom.." govorim ljutito te ustajem sa fotelje spremna da izađem.

TRY...Where stories live. Discover now