Κεφάλαιο 67

5.8K 533 38
                                    

Ο Νικόλας κάθισε στην καρέκλα δίπλα στην Χαρά. Εκείνη ήταν αναγκασμένη να συζητάει με τους υπόλοιπους γύρω της που την βομβάρδιζαν με ερωτήσεις και έτσι ο ίδιος μπορούσε να κοιτάζει με άνεση την Ιφιγένεια.

Η Ιφιγένεια αισθανόταν το βλέμμα του Νικόλα πάνω της αλλά το απέφευγε. Συγκεντρώθηκε στην συζήτηση που άρχισε με την γυναίκα που καθόταν δίπλα της και στο παρελθόν ήταν η απουσιολόγος της τάξης τους. Η Σοφία έτσι την έλεγαν, της έλεγε  για την καριέρα της και τους στόχους της που δεν περιλάμβαναν οικογένεια και παιδιά.

Η Ιφιγένεια εντυπωσιάστηκε από την άποψή της αλλά ήξερε οτι ο καθένας αποφάσιζε για το μέλλον του σύμφωνα με τα βιώματά του και γνώριζε οτι η Σοφία προερχόταν από μια διαλυμένη οικογένεια με πολλά προβλήματα.

Η Έλενα δίπλα της παρότι συζητούσε με μια άλλη συμμαθήτριά τους είχε συνέχεια το μυαλό της σε εκείνη και την κοίταζε κάπου κάπου ανήσυχη.

Κάποια στιγμή η Ιφιγένεια έσκυψε κοντά της και είπε : " Πηγαίνω τουαλέτα και μετά μπορούμε να φύγουμε." 

"Θέλεις να έρθω μαζί σου;" Την ρώτησε αλλά εκείνη κούνησε το κεφάλι της αρνητικά και σηκώθηκε.


Ο Νικόλας βλέποντας την Ιφιγένεια να σηκώνεται έστειλε μήνυμα στην αδερφή του : ' Πάρε με τηλέφωνο τώρα.'

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το τηλέφωνό του χτύπησε και εκείνος το πήρε και σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς την είσοδο αφού έκανε νόημα στην Χαρά οτι πρέπει να μιλήσει.

Όταν έφτασε κοντά στην είσοδο γύρισε και κοίταξε στο τραπέζικαι ευτυχώς κανείς δεν τον κοίταζε . Τότε έστριψε και κατευθύνθηκε προς τις  τουαλέτες.

"Σε ευχαριστώ. Θα μιλήσουμε αργότερα. " Είπε στην έκπληκτη  Αλεξία και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ευτυχώς ο χώρος αναμονής στις τουαλέτες ήταν κοινός  και άδειος και πιο μέσα υπήρχε μία γυναικεία και μια αντρική τουαλέτα. Ο Νικόλας έλεγξε την αντρική τουαλέτα που ήταν άδεια και μετά πήγε και κλείδωσε την πόρτα ώστε να μην μπορεί κάποιος να μπει στον χώρο. Μετά περίμενε ακουμπώντας  στο μάρμαρο με τους δύο τετράγωνους νεροχύτες,τους γοφούς του και τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του.

Η πόρτα της γυναικείας τουαλέτας άνοιξε. Η Ιφιγένεια πάγωσε μόλις είδε τον Νικόλα μπροστά της αλλά μετά αποφάσισε να τον αγνοήσει και πήγε προς το νεροχύτη. Άνοιξε την βρύση και έπλυνε αμίλητη τα χέρια της.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now