Κεφάλαιο 50

4.9K 494 42
                                    

Ο Μάρκος μετά από την επιμονή  της Ιφιγένειας αναγκάστηκε να υποχωρήσει και έτσι αντί για το νοσοκομείο την πήγε σε ένα πολύ γνωστό εστιατόριο που ήξερε οτι της άρεσε.

Όταν κάθισαν στο σχεδόν γεμάτο μαγαζί, μόνο ένα μεγάλο τραπέζι δίπλα τους ήταν άδειο, εκείνος της είπε  με ενδιαφέρον: " Ιφιγένεια θα πρέπει να φας αλλιώς φεύγοντας θα σε πάω στο νοσοκομείο θες δεν θες."

Εκείνη χαμογέλασε και κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Μετά κοίταξε τον κατάλογο.

Η είσοδος ήταν πίσω από την πλάτη της και έτσι ο Μάρκος ήταν εκείνος που είδε πρώτος την παρέα που μπήκε. Μέσα στην μεγάλη παρέα βρισκόταν ο Νικόλας αλλά και η Χαρά.  Εκείνος είπε διστακτικά: " Ιφιγένεια μόλις μπήκε ο πρώην σου με μια παρέα αλλά μαζί του είναι και η Χαρά."

Η Ιφιγένεια αισθάνθηκε την καρδιά της  να πονάει αλλά χρησιμοποίησε όση δύναμη της είχε απομείνει για να χαμογελάσει με ένα πικρό χαμόγελο: " Ατυχία!"

"Θέλεις να φύγουμε; Πάμε κάπου αλλού." είπε εκείνος έτοιμος να σηκωθεί.

Η Ιφιγένεια άπλωσε το χέρι της και έπιασε το δικό του: " Δεν φταίω σε τίποτα για να κρύβομαι και η σχέση μας τελείωσε οπότε, μην ανησυχείς Μάρκο." Έστρεψε και πάλι το βλέμμα της στον κατάλογο. Ο Μάρκος την κοίταξε τρυφερά. Ήξερε πολύ καλά την φίλη του και ήξερε οτι πονούσε αλλά ποτέ δεν θα το έδειχνε. Αυτή η περηφάνεια της ήταν που την κρατούσε συγκροτημένη ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η παρέα του Νικόλα για κακή τους τύχη κάθισε στο διπλανό τους τραπέζι και η Ιφιγένεια το κατάλαβε. Ο σερβιτόρος πήγε για να πάρει τις παραγγελίες τους και ο Μάρκος παρατήρησε το πάγωμα του Νικόλα και το σφίξιμο στα χείλη του όταν άκουσε την φωνή της Ιφιγένειας. Μετά το βλέμμα του στράφηκε επάνω τους και όταν είδε τον Μάρκο η έκφρασή του έγινε σκοτεινή. Ο Μάρκος του χαμογέλασε ψυχρά και κούνησε το κεφάλι του σε χαιρετισμό την στιγμή που τα μάτια της Χαράς που είχε καθίσει δίπλα στον Νικόλα έψαχναν να βρουν που κοίταζε. Όταν είδε τον Μάρκο φάνηκε να τα χάνει αλλά μετά στο πρόσωπό της  εμφανίστηκε ένα ψυχρό χαμόγελο και το χέρι της τυλίχτηκε στο μπράτσο του Νικόλα και άρχισε να του μιλάει με νάζι. Εκείνος δεν γύρισε καν να την κοιτάξει. Το βλέμμα του ήταν καρφωμένο στην πλάτη της Ιφιγένειας που μιλούσε στον Μάρκο.

"Μην ασχολείσαι μαζί τους. Κάνε σα να μην υπάρχουν. Εμένα δεν με πειράζει, ειλικρινά αρχίζω να το παίρνω απόφαση οτι με τον Νικόλα δεν ήταν γραφτό να είμαστε μαζί. "

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now