Κεφάλαιο 20

5.5K 534 16
                                    

Αφού τελείωσε ο χορός τους,  η Ιφιγένεια πήγε νυφικό τραπέζι ενώ ο Νικόλας πήγε για να μιλήσει με κάποιους γνωστούς του. Η Έλενα πήγε αμέσως κοντά της: " Πως είσαι;"

" Πως να είμαι; Το παλεύω." Σήκωσε από το τραπέζι  ένα καθαρό νεροπότηρο, το γέμισε  με κόκκινο κρασί και άρχισε να το πίνει σαν νερό.

"Μην φέρεσαι έτσι, γιατί στο τέλος θα καταλάβουν όλοι ότι όλα είναι ψέμματα." είπε η Έλενα κοιτάζοντας γύρω της.

Η Ιφιγένεια της έδειξε ένα πλατύ χαμόγελο που η φίλη της ήξερε οτι ήταν ψεύτικο και μετά ήπιε μονορούφι το υπόλοιπο κρασί.

Η Έλενα έπιασε το χέρι της φίλης της : " Πάμε να χορέψουμε τουλάχιστον. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι απόλαυσέ το."

Τα ξένα χορευτικά τραγούδια είχαν ξεσηκώσει τον νεαρόκοσμο που είχε σηκωθεί να χορέψει. Η Ιφιγένεια σηκώνοντας την φούστα από το νυφικό της προχώρησε στο κέντρο της πίστας ενώ όλοι γύρω της έκαναν στην άκρη για να χορέψει η νύφη.

Το κρασί είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στο αίμα της και εκείνη άρχισε να κινείται αισθησιακά στον ρυθμό μαζί με την Έλενα . Στις εξόδους τους στο παρελθόν όπου χόρευαν οι δυο τους ξεσήκωναν τα πλήθη, έτσι και τώρα όλοι τις κοίταζαν εντυπωσιασμένοι αλλά δύο ζευγάρια μάτια είχαν μαγευτεί από το θέαμα.

Ο Κώστας όταν είδε εκείνη την μέρα στην εκκλησία την Έλενα, έμεινε άναυδος από την ομορφιά της και ήθελε να την πάρει κάπου απόμερα για να καταφέρει επιτέλους να της μιλήσει αλλά δεν μπορούσε λόγω του γάμου. Ήταν αποφασισμένος όμως να της μιλήσει μόλις περνούσαν τα δύσκολα για την οικογένειά του. Κοίταξε το χαμογελαστό της πρόσωπο και η ομορφιά του του έκοψε την ανάσα. Δεν ήξερε και ο ίδιος πότε σταμάτησε να την βλέπει σαν μικρή του αδερφή...


Ο Νικόλας είδε την Ιφιγένεια να προχωράει προς την πίστα. Όταν ξεκίνησε όμως να χορεύει με την Έλενα ξέχασε που βρισκόταν και για ποιον λόγο. Σηκώθηκε αργά όρθιος αγνοώντας τον φίλο του δίπλα του που του μιλούσε ακόμη. Δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από επάνω της. Αισθανόταν μαγεμένος.

Ο φίλος του σηκώθηκε και του είπε πειρακτικά: " Εσύ είσαι πολύ ερωτευμένος! Πήγαινε στην νύφη σου, εμείς τα λέμε άλλη ώρα."

Εκείνη τη στιγμή ο Νικόλας συνειδητοποίησε οτι την είχε πατήσει άσχημα. Όσο και αν ήθελε να πείσει τον εαυτό του οτι οδηγήθηκε παρά την θέλησή του σε αυτόν το γάμο, κατάλαβε οτι στην πραγματικότητα τον ήθελε γιατί ήθελε την Ιφιγένεια από την πρώτη φορά που την είδε στο αεροδρόμιο. Δεν ήξερε αν ήταν έρωτας ή πόθος αλλά κάθε φορά που εκείνη βρισκόταν κοντά του όλες του οι αισθήσεις στρέφονταν επάνω της.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now