Κεφάλαιο 24

5.3K 519 26
                                    

Ο Νικόλας είδε την Χαρά να τον πλησιάζει λικνίζοντας το κορμί της. Σηκώθηκε από το γραφείο του και της χαμογέλασε τυπικά: " Χαρά! "

Εκείνη σούφρωσε τα χείλη της: " Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στον γάμο σου. Ήμουν στο εξωτερικό για δουλειά αλλά έπρεπε να σου φέρω το δώρο σου." Άπλωσε το χέρι της με την σακούλα.

Ο Νικόλας το πήρε: "Δεν χρειαζόταν. Σε ευχαριστώ."

Το ακούμπησε στο γραφείο του και της έδειξε το δερμάτινο καναπέ λίγο πιο πέρα: "Κάθισε. Να σε κεράσω κάτι;"

Η Χαρά κάθισε επιτρέποντας στην κοντή φούστα της να ανεβεί ψηλότερα: "Νομίζω οτι πρέπει να με κεράσεις ένα καλό δείπνο για τον γάμο σου."

Ο Νικόλας : " Φυσικά. Πότε θέλεις;"

"Τώρα. Γι αυτό ήρθα. "  Του χαμογέλασε σαγηνευτικά. Εκείνος το σκέφτηκε για λίγο αλλά όταν θυμήθηκε τα λόγια της Ιφιγένειας, οτι δεν την ενδιέφερε αν η Χαρά ήταν φιλενάδα του, αποφάσισε.


Η Ιφιγένεια επέστρεψε στο σπίτι αργά το απόγευμα. Η πρώτη της μέρα στο γραφείο ήταν αρκετά κουραστική αφού έπρεπε να μάθει πολλά πράγματα. Πήγε στο δωμάτιό της και αφού έκανε ένα ντουζ και άλλαξε κατέβηκε στην κουζίνα. Μπορεί ο δικός τους να μην ήταν ένας κανονικός γάμος αλλά δεν μπορούσε να αφήσει το Νικόλα να πεθάνει στην πείνα.

Άρχισε να μαγειρεύει με ότι βρήκε στην κουζίνα.  Ευτυχώς πριν φύγει για το γραφείο είχε θυμηθεί να βγάλει και μπριζόλες να ξεπαγώσουν. Μέσα στην μέρα είχε μιλήσει με την μητέρα και τον πατέρα της και τους καθησύχασε οτι όλα ήταν μια χαρά και η σχέση της με τον Νικόλα καλή.

Μετά από μία ώρα όλα τα πιάτα ήταν έτοιμα και η Ιφιγένεια αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να τηλεφωνήσει στον Νικόλα. Αποφάσισε να μην το κάνει. Αν και εκείνη  πεινούσε αποφάσισε να τον περιμένει. Δεν ήθελε να επηρρεάσει την ζωή του παραπάνω από όσο έπρεπε. Σκέπασε τα πιάτα στο τραπέζι και πήγε στο σαλόνι. Έπιασε τα έγγραφα που είχε πάρει μαζί της και κάθισε στον λευκό καναπέ για να να τα μελετήσει μέχρι να επιστρέψει ο Νικόλας. Έξω είχε ήδη σκοτεινιάσει.

Χωρίς να το καταλάβει με τα χαρτιά στα χέρια την πήρε ο ύπνος.

Όταν επέστρεψε ο Νικόλας την βρήκε να κοιμάται.

Είχαν περάσει μεσάνυχτα όταν άφησε την Χαρά στο σπίτι της. Του έκανε εντύπωση που εκείνη δεν την ένοιαζε που ήταν παντρεμένος. Του φερόταν με τον ίδιο προκλητικό τρόπο όπως και πριν και ίσως πιο επιθετικά.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now