Κεφάλαιο 16

5.4K 517 19
                                    

Ο Νικόλας ήταν το ίδιο ξαφνιασμένος με την Ιφιγένεια από την πρόταση του πατέρα του. Πως ξαφνικά βρέθηκε ο ίδιος να είναι μπλεγμένος και μάλιστα να θέλουν να τον παντρέψουν με μια κοπέλα που μόλις είχε γνωρίσει. Εντάξει, μπορεί να του άρεσε η Ιφιγένεια αλλά αυτό δεν σήμαινε οτι ήθελε να την παντρευτεί κιόλας. Είχε καταφέρει να αποφύγει όλα τα συνοικέσια του πατέρα του μέχρι εκείνη τη στιγμή και εκτιμούσε πολύ την ελευθερία του.

"Τι είναι αυτά που λες πατέρα; Πως μπορεί να γίνει ένας τέτοιος γάμος στην εποχή μας;"

Ο Ίωνας κοίταξε σοβαρά τον γιο του: " Δεν βλέπεις τις επίθεσεις που κάνουν στην Ιφιγένεια χρησιμοποιώντας εσένα; Είσαι ο μόνος που μπορείς να καθαρίσεις το όνομά της και να αποτρέψεις νέες επιθέσεις. Στο κάτω κάτω, αν δεν θέλετε να παντρευτείτε κανονικά, κάντε έναν λευκό γάμο. Ο Μανώλης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους βουλευτές αυτή την στιγμή μέσα στο κοινοβούλιο, θα είναι κρίμα να νικηθεί με τέτοια μέσα. Η ζημιά για τη χώραθα είναι μεγάλη."

Ο Νικόλας κοίταξε επίμονα τον πατέρα του. Τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Ο Ίωνας επιστράτευε όλα τα μέσα, από το αντρικό του φιλότιμο,  μέχρι την εθνική του συνείδηση. Απ'ότι φαινόταν αυτή τη φορά τον είχε στριμώξει αλλά ευτυχώς η Ιφιγένεια αρνήθηκε την πρόταση.


Η Ιφιγένεια μπήκε στο δωμάτιό της με την Ειρήη να την ακολουθεί: " Ξέρω οτι έχεις μεγάλο άγχος αυτή την στιγμή αλλά σκέψου ψύχραιμα την λύση που πρότεινε ο Ίωνας." είπε η μητέρα της.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτώ τον γάμο σαν λύση για τέτοια προβλήματα, καλύτερα να φύγω."

"Είναι λύση η φυγή; Και που ξέρεις αν αυτοί οι άνθρωποι δεν συνεχίσουν να σε κυνηγάνε για να κάνουν κακό στον πατέρα σου; Θα πρέπει, ακόμη και στο εξωτερικό, να ζεις κοιτάζοντας συνέχεια πίσω σου."

"Δεν με νοιάζει. Ο γάμος δεν είναι εργαλείο και στο κάτω κάτω ρωτήσατε και τον Νικόλα αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο; Ο άνθρωπος πήγε να με βοηθήσει και βρέθηκε μπλεγμένος."

Η Ιφιγένεια άνοιξε και πάλι την βαλίτσα και άρχισε να βάζει μέσα τα ρούχα της: " Μαμά, άφησέ με τώρα να μαζέψω τα ρούχα μου."


Η Ειρήνη κατέβηκε στο σαλόνι με συννεφιασμένο πρόσωπο. Ο Μανώλης κατάλαβε.

"Νομίζω οτι δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε για το θέμα του γάμου. Απ'οτι καταλαβαίνω η Ιφιγένεια ετοιμάζεται να φύγει." είπε ενώ κοίταζε τη γυναίκα του που κούνησε καταφατικά το κεφάλι της.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now