Κεφάλαιο 34

5.6K 530 42
                                    


Ο Νικόλας κοίταξε την Ιφιγένεια, που κοιμόταν δίπλα του, με τρυφερότητα. Ήταν ακόμη συγκλονισμένος από τον τρόπο που εκείνη του δόθηκε. Ο έρωτάς τους ήταν γεμάτος πάθος και αισθήματα.

Όταν την είχε κοιτάξει στα μάτια, είδε μέσα τους κάτι που δεν μπορούσε να πιστέψει. Η Ιφιγένεια ήταν άπειρη. Από τότε και μετά της φέρθηκε σα να ήταν ένα πολύτιμο εύθραυστο έργο τέχνης.

Αυτή η κοπέλα τον εξέπληττε συνεχώς. Ζώντας μαζί της σιγά σιγά μάθαινε πόσο σοβαρά και υπεύθυνα σκεφτόταν και κατάλαβε οτι και τον έρωτα τον έβλεπε υπεύθυνα και όχι επιπόλαια. Εκείνος την είχε παρασύρει και τώρα αισθανόταν άσχημα για αυτό, περιμένοντας την αντίδρασή της όταν θα ξυπνούσε.

Είχε σχεδόν ξημερώσει και εκείνος έπρεπε να ετοιμάσει την παρουσίασή του για τον πελάτη αλλά δεν ήθελε να φύγει από κοντά της. Τύλιξε το χέρι του γύρω της και την κράτησε σφιγμένη στο στήθος του.


Η Ιφιγένεια άνοιξε τα μάτια της. Ο πρωινός ήλιος είχε τρυπώσει ανάμεσα από τις κλειστές κουρτίνες του δωματίου της. Κοίταξε γύρω της και αισθάνθηκε το ζεστό σώμα του Νικόλα δίπλα της. Το μάγουλό της ακουμπούσε στο στήθος του και το δικό του χέρι ήταν τυλιγμένο γύρω της.

Σήκωσε προσεκτικά το κεφάλι της για να μην τον ξυπνήσει και τον κοίταξε. Θυμήθηκε την προηγούμενη νύχτα. Ο Νικόλας ήταν ο μοναδικός άντρας που κατόρθωσε να την κάνει να  ξεχάσει όλες της τις αναστολές και να αγνοήσει την λογική της. Αυτό σήμαινε ένα πράγμα, οτι είχε αισθήματα για εκείνον. Παρά τις προσπάθειές της να κρατηθεί μακριά του εκείνος είχε κατορθώσει να διαπεράσει όλες τις άμυνές της και να την κάνει να του παραδοθεί.

Άπλωσε το χέρι της και χάιδεψε απαλά το μάγουλό του. Εκείνος άνοιξε αργά τα μάτια του και την κοίταξε. Ένα πλατύ χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό του και τα χέρια του την τράβηξαν πάνω του: " Είσαι καλά;" την ρώτησε τρυφερά.

Τα μάγουλα της Ιφιγένειας κοκκίνησαν αφού κατάλαβε οτι εκείνος διαπίστωσε την απειρία της: " Ναι. Μια χαρά."

Το χέρι του απομάκρυνε τρυφερά μια τούφα από μαλλιά που έπεσε στο πρόσωπό της και το πρόσωπό του σοβάρεψε όταν είπε : "  Ελπίζω να μην μετάνιωσες για οτι έγινε εχθές."

"Μην ανησυχείς. Είχα πλήρη συνείδηση του τι συνέβαινε και άλλωστε είμαστε παντρεμένοι."

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now