Κεφάλαιο 33

5.7K 560 27
                                    

Στο σαλόνι, καθισμένος δίπλα στον πατέρα της, ήταν ο Μάρκος, που μόλις την είδε σηκώθηκε και πήγε κοντά της : "Ιφιγένεια. Ήθελα να έρθω για να δω τους δικούς σου  και η μητέρα σου μου είπε οτι ήσουν εδώ."

'Και εσύ δεν έχασες την ευκαιρία.' Σκέφτηκε ο Νικόλας ενοχλημένος, αφού η Ιφιγένεια έσπρωξε τα χέρια του από πάνω της, ενώ μιλούσε με τον Μάρκο. Αυτό που τον ενοχλούσε περισσότερο ήταν οτι ο Μάρκος έδειχνε να έχει φιλικές σχέσεις με όλη την οικογένεια.

"Μάρκο, αν ερχόσουν λίγο πιο νωρίς θα τρώγαμε παρέα." είπε ο πατέρας της Ιφιγένειας.

"Με είχε καλέσει η κυρία Ειρήνη  αλλά δυστυχώς είχα μια συνάντηση που δεν μπορούσα να αναβάλλω. Ήρθα μόλις μπόρεσα."

Τα μάτια του Μάρκου στράφηκαν πάλι σε εκείνη : " Ιφιγένεια, αύριο θα έρθω στο γραφείο σου. Σου έχω μια μεγάλη έκπληξη."

Η Ιφιγένεια ενθουσιάστηκε και απλώνοντας τα χέρια της έπιασε το δικό του κάνοντας τον Νικόλα να σφίξει τα δόντια του: " Έλα Μάρκο, πες μου τι είναι; Τώρα δε θα κοιμηθώ το βράδυ από ανυπομονησία."

Ο Νικόλας κοίταξε τον ανταγωνιστή του. Ο Μάρκος γνώριζε πολύ καλά την Ιφιγένεια και ήξερε να τραβάει την προσοχή της. Εκείνη απομακρύνθηκε από κοντά του παίζοντας με τον φίλο της  που επέμενε οτι δε θα της αποκάλυπτε την έκπληξη.

Η Ελένη πιστή του σύμμαχος πήγε κοντά του: " Μην παρεξηγείς την Ιφιγένεια. Βλέπει τον Μάρκο σαν αδερφό της. Ο Μάρκος είναι φίλος μας πολλά χρόνια."

Η Ελένη όμως δεν μπορούσε να δει στα μάτια του Μάρκου αυτό που έβλεπε ο ίδιος κάθε φορά που εκείνος τον κοίταζε, οτι ήθελε την Ιφιγένεια και θα έκανε ότι μπορούσε για να την αποκτήσει.

Οι γονείς της κοίταζαν τον Μάρκο και την Ιφιγένεια χαμογελαστοί σα να ήταν μια εικόνα που είχαν συνηθίσει να βλέπουν. Ο Νικόλας σκέφτηκε οτι ποτέ δεν είχε δει εκείνος αυτή την παιχνιδιάρικη πλευρά της Ιφιγένειας. Πάντα κοντά του ήταν επιφυλακτική και κουμπωμένη.

"Ιφιγένεια θα πρέπει να γυρίσουμε. Αύριο νωρίς το πρωί έχω μια σημαντική συνάντηση και πρέπει να ετοιμάσω το υλικό."

Ο Μάρκος που εκείνη την στιγμή κρατούσε σε απόσταση την Ιφιγένεια από τους ώμους για να μην τον γαργαλάει είπε: " Μην ανησυχείς θα την φέρω εγώ πίσω την Ιφιγένεια."

Εκείνη σοβάρεψε αμέσως και σταμάτησε το παιχνίδι: " Όχι Μάρκο. Μόλις σταμάτησαν τα κουτσομπολιά εις βάρος μου. Αν μας δει κανένας καλοθελητής θα έχω πάλι προβλήματα."

ΦΗΜΕΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα