Κεφάλαιο 56

4.7K 480 28
                                    

Η Ιφιγένεια σήκωσε το τηλέφωνό της και το κοίταξε. Το νούμερο που εμφανίστηκε στην οθόνη της ήταν άγνωστο. Το απάντησε: "Ναι;"

Μια άγνωστη αντρική φωνή ακούστηκε: "Ιφιγένεια, τι κάνεις;"

"Ποιος είναι;" ρώτησε επιφυλακτικά.

"Είμαι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος από το λύκειο."

Η Ιφιγένεια κατάλαβε ποιος ήταν αυτός που της τηλεφώνησε. Ήταν το αγόρι που είχε ερωτευθεί όταν ήταν στο λύκειο. Για άλλη μια φορά η Χαρά είχε μπει στην μέση και φήμες οτι εκείνη είχε δεσμό μαζί του και η Ιφιγένεια προσπαθούσε να μπει στην μέση  άρχισαν να κυκλοφορούν στο σχολείο. Μια μέρα μάλιστα τους πέτυχε αγκαλιασμένους στις τουαλέτες του σχολείου και ήταν η στιγμή που αποφάσισε να μην ασχοληθεί άλλο μαζί του. Τότε  είχε στεναχωρεθεί πολύ, γιατί ο σοβαρός του χαρακτήρας και η πολιορκία που της έκανε την είχαν κάνει να πιστέψει  οτι εκείνος ποτέ δεν θα ενέδιδε στην Χαρά αλλά οι ελπίδες της διαψεύστηκαν.

Χάρηκε που άκουσε τον άκουσε: " Μιχάλη! Τι κάνεις; Που βρίσκεσαι;"

"Μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα αλλά έχω συναντήσει ήδη πολλούς συμμαθητές και έτσι βρήκα το τηλέφωνο σου. Ελπίζω να μην σε ενοχλώ."

"Φυσικά και όχι. Χάρηκα πολύ που σε άκουσα μετά από τόσα χρόνια." Αυτό που του είπε ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Είχαν περάσει πολλά χρόνια από όταν συνέβησαν όλα αυτά μεταξύ τους και τώρα τον θεωρούσε μια ανάμνηση των εφηβικών της χρόνων. Όσο σημαντικό και αν τον θεωρούσε τότε τώρα μπορούσε να τον συγκρίνει με τον αληθινό έρωτα και να δει οτι η αθώα της καρδιά την είχε ξεγελάσει και τον ενθουσιασμό και το πάθος μιας έφηβης το είχε ερμηνεύσει σαν ένα μεγάλο έρωτα.

Ο Μιχάλης ρώτησε διστακτικά: "Ιφιγένεια θέλεις να βγούμε για φαγητό;"

"Φυσικά, όποτε θέλεις." Απάντησε χωρίς να το σκεφτεί καν εκείνη.

"Τι θα έλεγες για σήμερα το βράδυ;"

"Σύμφωνοι!"

" Ωραία! Πες μου που είναι το γραφείο σου να περάσω να σε πάρω μετά την δουλειά." Αφού του είπε η Ιφιγένεια έκλεισε το τηλέφωνο και χαμογέλασε.


Ο Νικόλας από την στιγμή που μίλησε με τον Μιχάλη έκανε βόλτες στο γραφείο του σαν λιοντάρι στο κλουβί. Τα λόγια του ήταν τόσο βαριά για την Χαρά που τον άφησε με ανοιχτό το στόμα και η διήγησή του τον έκανε να δει μια πολύ άσχημη και δύσκολη για εκείνον εικόνα.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now