Κεφάλαιο 18

5.3K 495 6
                                    

Τα μάτια της Ιφιγένειας στάθηκαν για λίγο πάνω στο Νικόλακαθώς προχωρούσε προς το μέρος που βρισκόταν όλοι συγκεντρωμένοι,  αλλά μετά στράφηκε στον πατέρα του και την αδερφή του και τους χαμογέλασε με ένα χαμόγελο που δεν έφτασε στα μάτια της. Συζήτησε για λίγη ώρα μαζί τους και τους εξήγησε τι είχε συμβεί. Μετά ο Ίωνας και η  Αλεξία πήγαν δίπλα στην Ειρήνη και η Ιφιγένεια ζήτησε συγνώμη από όλους και προχώρησε προς το δωμάτιο του πατέρα της.

Μόλις μπήκε πήγε δίπλα από το κρεβάτι και έπιασε το χέρι του που ήταν ακουμπισμένο πάνω στα σεντόνια.  Ο Μανώλης κοιμόταν και η Ιφιγένεια είπε ψιθυριστά : " Μην ανησυχείς μπαμπά. Θα κάνω ότι χρειάζεται για να μην αγχώνεσαι άλλο. Από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί κανείς να με χρησιμοποιήσει για να σου επιτεθεί."


Όταν βγήκε πάλι στον διάδρομο, πλησίασε τον Νικόλα και απευθύνθηκε σε εκείνον με σοβαρή φωνή: " Μπορώ να σου μιλήσω λίγο;"

Ενώ όλοι οι υπόλοιποι τους παρακολουθούσαν απορρημένοι, οι δυο τους έφυγαν προς το ασανσέρ. Η Ιφιγένεια τον οδήγησε στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και όταν βρήκαν μια ήσυχη άκρη, στάθηκε μπροστά του. Πήρε μια βαθιά ανάσα και είπε:

"Θα δεχτώ την πρόταση που έκανε ο πατέρας σου, να σε παντρευτώ." 

Τα μάτια του την κοίταξαν δύσπιστα όμως τα θλιμμένα μάτια της έκαναν την καρδιά του Νικόλα να χτυπήσει δυνατά: " Θέλεις να παντρευτούμε;"

"Όχι, δεν θέλω όμως ... πρέπει. Οι εχθροί του πατέρα μου δεν θα σταματήσουν να προσπαθούν να με χρησιμοποιήσουν εναντίον του ακόμη και αν φύγω. Νόμιζα οτι ο πατέρας μου θα το άντεχε αλλά... απ'ότι φαίνεται η καρδιά του δεν αντέχει."

"Και εγώ τι φταίω που ήθελα να σε βοηθήσω και ξαφνικά βρέθηκα μπλεγμένος;" Τα λόγια της τον έκαναν να θυμώσει.

"Λυπάμαι. Εσύ δεν φταις σε τίποτα, ίσα ίσα... Μακάρι να μπορούσα να βρω μια άλλη λύση αλλά δεν μπορώ. Μην ανησυχείς ο γάμος μας θα είναι μόνο στα χαρτιά. Θα μπορείς να συνεχίσεις να ζεις την ζωή σου όπως θέλεις  και μόλις τα πράγματα ηρεμήσουν και σταματήσουν να ασχολούνται μαζί μου θα χωρίσουμε.

Δεν είχα σκοπό να δεχτώ αυτήν την πρόταση. Ήθελα να φύγω, αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτή η λύση πλέον δεν έχει νόημα."

" Καταλαβαίνω την θέση σου αλλά ένας γάμος είναι ένας γάμος. Πρέπει να βρούμε μια άλλη λύση. " Ο Νικόλας έδειχνε δυσαρεστημένος αλλά η Ιφιγένεια δεν είχε την πολυτέλεια να θιχτεί από την συμπεριφορά του.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now