Κεφάλαιο 6

6.6K 572 35
                                    

Ο Κώστας μιλούσε με ένα από τους παλιούς του φίλους, που ήταν και γείτονας. Ο άντρας που κοίταζε γύρω του με ενδιαφέρον του είπε με ενθουσιασμό: "Πόσο άλλαξε η αδερφή σου! Είχα πολύ καιρό να την δω. Ουάου!!"

Ο Κώστας τον αγριοκοίταξε και εκείνος έκανε οτι φοβάται: " Καλά ντε! Τότε θα στρέψω τα βέλη μου προς την άλλη έκπληξη της βραδιάς, την Έλενα. Δεν την έχω ξαναδεί έτσι. Απ'οτι φαίνεται τα κορίτσια της γειτονιάς μας μεγάλωσαν, γιατί να ψάχνουμε αλλού;"

Ο Κώστας είπε μέσα από τα δόντια του: " Και αυτή σαν αδερφή μου  είναι, οπότε μακριά τα χέρια σου."

Ο φίλος του τον κοίταξε ενοχλημένος: " Μήπως την θέλεις για τον εαυτό σου, γι αυτό κάνεις έτσι;"

Ο Κώστας απάντησε αμέσως και θυμωμένα: " Η Έλενα μεγάλωσε μέσα στο σπίτι μας μαζί με την Ιφιγένεια!" αλλά το μυαλό του ήδη επεξεργαζόταν τους λόγους που τον έκαναν να αισθάνεται κτητικά για την φίλη της αδερφής του. Γιατί δεν ήθελε να αφήσει τον φίλο του να την πλησιάσει και γιατί τον ενοχλούσε που έβλεπε την Έλενα να μιλάει και να γελάει σε άλλους άντρες;


Η Ιφιγένεια που παρακολουθούσε τον αδερφό της τον έπιασε πολλές φορές να κοιτάζει την Έλενα αλλά εκείνη όπως της είχε πει δεν γύρισε καθόλου να τον κοιτάξει. Χαμογέλασε ικανοποιημένη. Από όταν η Έλενα της είπε πως αισθανόταν για τον Κώστα, είχε αρχίσει να παρατηρεί τον αδερφό της και τις αντιδράσεις του. Κάθε άλλο παρά αδιάφορος ήταν για την φίλη της αλλά ακόμη δεν το είχε καταλάβει ούτε και ο ίδιος.


Ο Άρης την πλησίασε με δύο ποτά στα χέρια του. Της πρότεινε το ένα : " Δεν ήξερα τι θα σου άρεσε και σου πήρα ένα κοκτέιλ.

Η Ιφιγένεια τον ευχαρίστησε, πήρε το ποτήρι από τα χέρια του και άρχισε να πίνει αργά το γλυκό υγρό.

Άρχισαν να συζητούν για διάφορα θέματα και η Ιφιγένεια χάρηκε που δεν είχε κάνει λάθος και πραγματικά ήταν σοβαρός άντρας. Κάποια στιγμή τους πλησίασε η Έλενα  και τότε τα μάτια του Άρη άστραψαν. Κοίταζε την φίλη της περίεργα και τότε η Ιφιγένεια κατάλαβε οτι ο Άρης ήταν ερωτευμένος κρυφά με την Έλενα.

Αισθάνθηκε σαν κάποιος να της έριξε έναν κουβά με πάγο στην πλάτη αλλά γρήγορα βρήκε την ψυχραιμία της. Αφήνοντας τον Άρη να συζητάει με κάποιους άλλους τράβηξε την Έλενα από το χέρι σε ένα ήσυχο σημείο του κήπου: " Το ξέρεις οτι ο Άρης ενδιαφέρεται για εσένα;"

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now