Κεφάλαιο 37

5.5K 537 23
                                    

Ο Νικόλας ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει την Ιφιγένεια να υψώσει πάλι τοίχο ανάμεσά τους, έτσι είχε σκοπό να είναι δίπλα της όσο περισσότερο μπορούσε.  Με αυτό τον τρόπο θα τους δινόταν και η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο.

" Το βράδυ θα περάσω να σε πάρω για να πάμε για δείπνο. Πάρε με τηλέφωνο να μου πεις  τι ώρα θα τελειώσεις από την δουλειά." Της είπε καθώς έσκυβε να της δωσει ένα φιλί πριν φύγει από το γραφείο της.

Η Ιφιγένεια κούνησε το κεφάλι της καταφατικά. Η προδότρα καρδιά της είχε ήδη σηκώσει μπαϊράκι και χτυπούσε αναστατωμένη αλλά η λογική της φώναζε: ' Μην βιάζεσαι. Όλα όσα σου λέει είναι αυτά που θέλεις να ακούσεις για να τον ερωτευτείς και να γίνεις άλλη μια επιτυχία στην στατιστική του. Θα πρέπει να σου αποδείξει οτι εννοεί ειλικρινά όσα λέει πριν του δείξεις οτι έχεις παραδοθεί. Αλλιώς όλα θα τελειώσουν με εσένα να κλαις πίσω του σαν τα κορίτσια στο παρελθόν του.'


Το βράδυ, ο Νικόλας την πήγε σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια που ήταν γεμάτο από κόσμο. Ο μετρ τους οδήγησε στο τραπέζι τους που βρισκόταν σε μια ήσυχη άκρη. Όταν οι δυο τους άρχισαν  να συζητούν, η Ιφιγένεια κατάλαβε οτι ο Νικόλας ήταν και πολύ καλός συνομιλητής. Δεν κατάλαβε πως πέρασε ο χρόνος συζητώντας για πολλά ενδιαφέροντά τους που ήταν κοινά, όπως η ορειβασία και το τένις.

Εκείνη δεν του αποκάλυψε οτι τον γνώριζε από παλιά.

"Θέλεις να πάμε για τένις; Μπορούμε να πάμε το Σάββατο."

"Φυσικά!" Είπε ενθουσιασμένη.

" Βέβαια είμαι λίγο σκουριασμένος γιατί έχω αρκετό καιρό να πάω ..." Η ανασφάλειά του της φάνηκε πολύ χαριτωμένη.

"Μην ανησυχείς θα είμαι επιεικής μαζί σου." Του χαμογέλασε με ειλικρίνεια.


"Βρε βρε! Βουνό με βουνό δε σμίγει! " Η γνωστή αντιπαθητική γυναικεία φωνή έκανε την Ιφιγένεια να γυρίσει. Πίσω της στεκόταν η Χαρά με ένα ειρωνικό χαμόγελο στα χείλη της.

Ο Νικόλας σοβάρεψε: " Χαρά! Τι κάνεις;"

Εκείνη προχώρησε και πήγε δίπλα του: " Καλά, εσύ;"

"Ωραία. " Ο Νικόλας φαινόταν σφιγμένος σα να ανησυχούσε, παρατήρησε η Ιφιγένεια. Ίσως ο Νικόλας αισθανόταν άσχημα που τους πέτυχε η Χαρά μαζί και ανησυχούσε οτι θα τους παρεξηγούσε παρά τα όσα της έλεγε. 

ΦΗΜΕΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα