Κεφάλαιο 61

4.9K 480 25
                                    

Ο Ίωνας κοίταξε τον γιο του και ρώτησε πειρακτικά : "Πως και αποφάσισες να επιστρέψεις στο σπίτι;" Καθόταν στο σαλόνι και έβλεπε τις ειδήσεις ενώ η  Αλεξία δούλευε στο δωμάτιό της .

Ο Νικόλας που δεν είχε όρεξη για πειράγματα πήγε και κάθισε στον καναπέ δίπλα του. Παρακολούθησαν για λίγο οι δυο τους αμίλητοι τα νέα αλλά ξαφνικά  άκουσαν την Αλεξία να κατεβαίνει τρέχοντας την σκάλα. Εκείνη μόλις έφτασε κοντά τους είπε λαχανιασμένη: " Άσχημα νέα. Η Ιφιγένεια..."

Ο Νικόλας πετάχτηκε όρθιος : " Τι έπαθε;"

Η Αλεξία άρχισε να μιλάει: " Πήρα τηλέφωνο στην Έλενα για να ρωτήσω κάτι για την δουλειά και μου είπε οτι η Ιφιγένεια μπήκε στο νοσοκομείο."

Ο Ίωνας κούνησε το κεφάλι του στεναχωρημένος : "Πόσα να αντέξει πια αυτό το κορίτσι... Έμαθες τι έχει και σε ποιο νοσοκομείο είναι;"

Ο Νικόλας που αισθάνθηκε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του ρώτησε σε πανικό "Είναι κάτι σοβαρό;"

"Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει η Έλενα ήταν πολύ αναστατωμένη και δεν ήξερε και εκείνη να μου πει."

Όσο η Αλεξία μιλούσε ο Νικόλας είχε ήδη σηκωθεί και έφευγε. Εκείνη του φώναξε: " Περίμενε, θα έρθω και εγώ μαζί σου!"


Ο Νικόλας έφτασε σε χρόνο ρεκόρ στο μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, με την Αλεξία να φωνάζει συνέχεια δίπλα του να κόψει ταχύτητα. Η Ιφιγένεια ήταν έγκυος και ήταν σίγουρος οτι το μωρό ήταν δικό του. Τώρα πια δεν είχε καμιά αμφιβολία για εκείνη όμως η μοίρα τον τιμωρούσε. Τι είχε συμβεί άραγε;

Πέρασαν τρέχοντας τις μεγάλες γυάλινες πόρτες και αφού ρώτησαν στις πληροφορίες πήγαν να βρουν την οικογένεια της Ιφιγένειας. Βρήκαν την Ειρήνη να κάθεται στον διάδρομο πιο χλωμή από ποτέ και η Έλενα με τον Κώστα να στέκονται όρθιοι δίπλα από μια πόρτα.με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.  Ο Κώστας μόλις τον είδε τον κοίταξε άγρια και κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος του: " Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;"

Η Αλεξία μπήκε μπροστά στον αδερφό της φοβισμένη από το άγριο βλέμμα του άλλου άντρα: " Κώστα μάθαμε για την Ιφιγένεια και ανησυχήσαμε. Ο Νικόλας έτρεχε σαν τρελός για να  έρθουμε. Τι κάνει η Ιφιγένεια; Πώς είναι;"

Εκείνος φάνηκε  σαν να θυμήθηκε ξαφνικά το λόγο που βρισκόταν εκεί και το βλέμμα του σκοτείνιασε: " Δεν ξέρουμε τι γίνεται ακόμη. Η Ιφιγένεια είχε αιμορραγία. Φοβόμαστε πολύ για εκείνη και το μωρό..."

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now