Κεφάλαιο 28

5.7K 546 17
                                    

Ο Νικόλας την επόμενη μέρα άκουσε τον εξάψαλμο και από τον πατέρα του, που τον πήρε πρωί πρωί τηλέφωνο: "Τι είναι πάλι αυτά τα άρθρα; Πως επέτρεψες να συμβεί κάτι τέτοιο;  Τι δουλειά είχες να βγείς μόνος με την Χαρά, παντρεμένος άνθρωπος και μάλιστα την επόμενη μέρα από τον γάμο σου;"

"Εσύ δεν μου την προξένευες για νύφη;" Ρώτησε με αυθάδεια ο Νικόλας.

"Ναι, αυτό έγινε πριναπό πολύ καιρό  και εσύ δήλωσες αμέσως οτι δεν σε ενδιέφερε, τι είναι αυτά τώρα;" Η φωνή του πατέρα του ακουγόταν οργισμένη.

"Ναι, ποτέ δεν με ενδιέφερε σαν γυναίκα αλλά είναι μια φίλη που μου έφερε δώρο για το γάμο μου."

" Άκου να δεις δεν μπορείς να βγαίνεις τώρα με φίλες, όπως στο παρελθόν. Σκέψου την Ιφιγένεια και βάλε τον εαυτό σου στην θέση της. Αλήθεια πώς είναι η Ιφιγένεια;"

"Έξω φρενών."

"Λογικό είναι. Συνεχίζουν να επιτίθονται στην ηθική και την περηφάνια της με την βοήθειά σου. Πολύ φοβάμαι οτι δεν θα σε συγχωρήσει εύκολα."

Ο Νικόλας αντιλήφθηκε  πολύ γρήγορα πόσο δίκιο είχε ο πατέρας του αφού αν και εκείνος τις επόμενες μέρες προσπάθησε πολλές φορές να προσεγγίσει την Ιφιγένεια εκείνη τον κρατούσε σε απόσταση και του μιλούσε μόνο όταν χρειαζόταν. Κατά τα άλλα, απέφευγε όσο μπορούσε να τον συναντήσει. Έφευγε όσο πιο νωρίς μπορούσε το πρωί από το σπίτι και μόλις γυρνούσε κλεινόταν στο δωμάτιό της.

Μόνο η Έλενα ήξερε πως ζούσε η φίλη της. Οι γονείς τους, προσπαθώντας να τους  αφήσουν να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλοκρατήθηκαν σε απόσταση.

Αν και η  Ιφιγένεια μιλούσε καθημερινά στο τηλέφωνο με την οικογένειά της, απέφευγε  να τους επισκεφθεί για να μην καταλάβουν τίποτα για την κατάστασή της και τους ανησυχήσει. Ήδη έδειξαν να αγωνιούν για εκείνη μετά τα δημοσιεύματα αλλά τους καθησύχασε οτι δεν έδινε καμία σημασία σε αυτά τα ανυπόγραφα άρθρα.

Παρόλα αυτά ο πατέρας είπε εκνευρισμένος:" Γιατί συνεχίζουν να σου επιτίθονται; Τι θέλουν να πετύχουν επιτέλους;"

"Μην τους δίνεις σημασία μπαμπά. Στο τέλος θα κουραστούν." του απάντησε εκείνη. Η Ιφιγένεια ήξερε οτι οι γονείς της δεν θα κατηγορούσαν τον Νικόλα για την συμπεριφορά του γιατί εκείνος τους είχε βοηθήσει με το να την παντρευτεί.


Εκείνο το βράδυ η Έλενα  πέρασε από το γραφείο της: " Σάββατο  βράδυ, μήπως έχεις κανονίσει κάτι με τον σύζυγό σου;"

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now