Κεφάλαιο 10

5.8K 519 22
                                    

Ο Νικόλας και η Ιφιγένεια βγήκαν από το ξενοδοχείο λίγο πριν ανατείλειο ήλιος . Εκείνη τρέκλιζε και  ο Νικόλας πέρασε τα χέρια του γύρω της  για να την στηρίξει.  Είχε κατέβει λίγο πιο πριν και πάρκαρε το αυτοκίνητο κοντά στο ξενοδοχείο.

Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο εκείνη ακούμπησε το κεφάλι της πίσω και με κλειστά τα μάτια του είπε: " Σε παρακαλώ, μην πεις σε κανέναν τίποτα από αυτά που έγιναν."

Ο Νίκόλας την κοίταξε: " Τι θα τους πεις οτι έγινε;"

"Ελπίζω οτι όλοι θα κοιμούνται τώρα. Το πρωί θα επαναλάβω την δική σου ιστορία. Οτι ήπια πολύ και ζαλίστηκα και εσύ έμεινες μαζί μου μέχρι να συνέλθω."

Ο Νικόλας θυμήθηκε τον τρόμο στο πρόσωπό της όταν της είπε στο δωμάτιο τι είχε  συμβεί και μετά την ευγνωμοσύνη με την οποία τον ευχαρίστησε.

"Μην ανησυχείς. Δεν πρόκειται να πω τίποτα σε κανέναν. Σου το υπόσχομαι."


Το πρωί η Ιφιγένεια άνοιξε με δυσκολία τα μάτια της. Το μυαλό της πλημμύρισε από τα εικόνες της προηγούμενης μέρας. Κούνησε το κεφάλι της για να διώξει τις άσχημες σκέψεις  και πετάχτηκε όρθια.

Στην κουζίνα βρισκόταν μόνο ο Κώστας που την κοίταξε επικριτικά: " Τι έγινε χθες το βράδυ; Γιατί ήπιες τόσο πολύ;" Η φωνή του ήταν αυστηρή.

"Δεν είναι οτι ήπια πολύ... μάλλον αυτό που ήπια με πείραξε επειδή δεν είχα φάει." Προσπάθησε να δικαιολογηθεί εκείνη.

"Σε ψάχναμε όλοι. Καλά που σε βρήκε τελικά ο Νικόλας αλλιώς κανένας μας δεν θα κοιμόταν τη νύχτα. Καλά δεν έχεις ούτε την στοιχειώδη λογική αφού δεν αισθάνεσαι καλά να πάρεις ένα τηλέφωνο;" Ο αδερφός της μιλούσε θυμωμένα.

"Συγνώμη. Δεν ήθελα να σας χαλάσω την βραδιά. Νόμιζα οτι θα μπορούσα να το ξεπεράσω μόνη μου." ψέλλισε.

"Και που σε βρήκε ο Νικόλας;"

Η Ιφιγένεια αισθάνθηκε τα μάγουλά της να καίνε: " Προσπαθούσα να βρω κάπου να πάρω έναν καφέ. Με πέτυχε στον δρόμο."

"Τέλος πάντων. Τέλος καλό, όλα καλά." Ο Κώστας γύρισε στο περιοδικό που διάβαζε και η Ιφιγένεια ανάσανε ανακουφισμένη.


Αργότερα καθισμένη στο σαλόνι του σπιτιού της Έλενας είπε την ίδια ιστορία και η φίλη της την κοίταξε απολογητικά: " Συγνώμη. Θα έπρεπε να σε είχα ψάξει πιο νωρίς."

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now