Κεφάλαιο 1

15.5K 699 43
                                    

Η Ιφιγένεια έσπρωξε την μπλε βαλίτσα της με τα ροδάκια και βγήκε στο χώρο αναμονής.

Ήδη μύριζε την Ελλάδα και αισθανόταν πολύ χαρούμενη γι αυτό. Όλο το προηγούμενο διάστημα μετρούσε τις ώρες μέχρι να φτάσει η ώρα του ταξιδιού της. Της είχε λείψει η πατρίδα αυτά τα δύο χρόνια που δεν είχε την επισκεφτεί καθόλου.

Κοίταξε τους ανθρώπους που περίμεναν συνωστισμένοι έξω από την πόρτα για να υποδεχτούν τους δικούς τους και χαμογέλασε όταν ανάμεσά τους διέκρινε την μητέρα της, να κουνάει ενθουσιασμένη τα χέρια της.

Έτρεξαν η μια στην αγκαλιά της άλλης. Η Ειρήνη Μαυρωνάκη στα πενηνταπέντε της έδειχνε πολύ νεότερη. Τα καστανά μαλλιά της είχαν ελάχιστες άσπρες πινελιές και το πρόσωπό της έμοιαζε με σαραντάρας. ' Για όλα φταίει το γονίδιο που ελπίζω να έχεις κληρονομήσει' της έλεγε εκείνη κάθε φορά που της το επεσήμαινε.

"Τι κάνεις αγάπη μου; Είχες καλό ταξίδι;" ρώτησε η μητέρα της χωρίς να την αφήσει από την αγκαλιά της.

"Μια χαρά μαμά. Και μόνο οτι επέστρεψα σπίτι με κάνει ευτυχισμένη. Εσύ πως είσαι; Ο μπαμπάς;" Την παραξένεψε που δεν είχε πάει και ο πατέρας της να την υποδεχτεί.

"Έχει πολλές δουλειές να τελειώσει για να σου παραδώσει την εταιρία χωρίς εκκρεμότητες." είπε η μητέρα της επικριτικά. Μάλλον αισθανόταν παραμελημένη από τον πολυάσχολο πατέρα της.

Ξαφνικά δημοσιογράφοι όρμησαν μέσα στην αίθουσα και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο των επιβατών. Η Ιφιγένεια και η Ειρήνη γύρισαν και κοίταξαν με περιέργεια να δουν προς τα που πήγαν. Εκείνη την ώρα άνοιξε η πόρτα και βγήκε ένας ψηλός μελαχρινός καλοφτιαγμένος άντρας, που φορούσε ένα καλοραμμένο κουστούμι. Οι δημοσιογράφοι έτρεξαν γύρω του.

"Ποιος είναι αυτός;" ρώτησε με περιέργεια η Ιφιγένεια.

"Είναι ο γιος του Ίωνα Στεφάνου, ο Νικόλας. Έχει αναλάβει το μάρκετινγκ στην εταιρία τροφίμων του πατέρα του και βραβεύτηκε στο εξωτερικό. Γι αυτό μαζεύτηκαν τα μέσα. Θα πρέπει να είναι άξιο παιδί."

Εκείνη την στιγμή μια καστανή γυναίκα έτρεξε προς το μέρος του σπρώχνοντας τους δημοσιογράφους και τον αγκάλιασε. 'Προφανώς θέλοντας να μαρκάρει το χώρο της' σκέφτηκε χαμογελώντας η Ιφιγένεια. Εκείνη την στιγμή τα μαύρα μάτια του άντρα διασταυρώθηκαν με τα δικά της αναστατώνοντάς την. Τον είδε να απομακρύνει με τρόπο τα χέρια της γυναίκας από επάνω του, χωρίς όμως να πάρει το βλέμμα του από εκείνη.

Η Ιφιγένεια γύρισε στην μαμά της : " Πάμε;"



Ο Νικόλας δεν περίμενε να τον περιμένουν στο αεροδρόμιο δημοσιογράφοι για την βράβευσή του. Προφανώς ήταν δουλειά του πατέρα του. Ο Ίωνας ήξερε να χρησιμοποιεί τις φιλίες του για να προωθεί την εταιρία του και εκείνος το ήξερε. Αυτό όμως που τον εξόργισε ήταν η εμφάνιση της Νόρας.

Της είχε πει ξανά και ξανά οτι δεν έβλεπε σοβαρά μια σχέση μαζί της αλλά αυτή του είχε γίνει κολλιτσίδα. Σαν κακομαθημένη γόνος του νεόπλουτου πατέρα της, δεν μπορούσε να δεχτεί το όχι σαν απάντηση. Προσπαθώντας να την ξεκολλήσει από πάνω του τα μάτια του έπεσαν πάνω σε εκείνη, που τον κοίταζε χαμογελώντας ειρωνικά λίγα μέτρα πιο πέρα.

Ποια ήταν; αναρωτήθηκε καθώς προσπαθούσε να απαλλαγεί από τα χέρια της Νόρας. Ήταν πολύ όμορφη και το σώμα της μέσα στο κολλητό μαύρο παντελόνι και το λευκό μπουστάκι ήταν σκέτος θάνατος. Δεν είχε καταφέρει να δει τα μάτια της γιατί φορούσε γυαλιά ηλίου αλλά κατάφερε να διακρίνει τα σαρκώδη χείλη της που τα σούφρωσε, πριν γυρίσει να μιλήσει στην γυναίκα που στεκόταν δίπλα της.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων του τράβηξαν και πάλι την προσοχή και αναγκαστικά γύρισε για να τους απαντήσει. Την επόμενη φορά που κοίταξε προς το μέρος της εκείνη είχε εξαφανιστεί.


***Μια μικρή γεύση από το καινούριο μου βιβλίο. Ελπίζω να σας αρέσει. ***






ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now