Κεφάλαιο 19

5.3K 543 15
                                    

Η Ιφιγένεια κοίταξε τον εαυτό της στον καθρέφτη. Τα μαύρα μαλλιά της που γυάλιζαν η κομμώτρια της τα είχε αφήσει ελεύθερα μόνο με μερικές πλεξουδίτσες που σχημάτιζαν ένα στεφάνι ενώ τα είχε στολίσει με λουλούδια. Το ελαφρύ μακιγιάζ της, τόνιζε τα μάτια της  και το δαντελωτό νυφικό της αναδείκνυε την θηλυκή σιλουέτα της.

"Είσαι μια κούκλα." Η μητέρα της μίλησε συγκινημένη και η Ιφιγένεια ήξερε οτι τα συναισθήματά της οφειλόταν στο οτι η κόρη της αναγκαζόταν να προχωρήσει σε αυτό τον γάμο, λόγω καταστάσεων και όχι λόγω έρωτα.

Η Έλενα την πλησίασε με βουρκωμένα μάτια. Η Ιφιγένεια παρακολούθησε μέσα από τον καθρέφτη την φίλη της που ήταν πανέμορφη και ήταν σίγουρη οτι ο αδερφός της δεν θα μπορούσε να πάρει τα μάτια του από επάνω της. Αν και η ίδια βρισκόταν συνεχώς σε ένταση και τρέξιμο λόγω της προετοιμασίας του γάμου, είχε δει τις ματιές που αντάλλασαν  οι δυο τους σε κάθε ευκαιρία και χαιρόταν πολύ που το σχέδιό της να ενώσει τους δύο αγαπημένους της ανθρώπους έπιανε.

Το χτύπημα στην πόρτα διέκοψε τις σκέψεις της. Ήταν ο πατέρας της. Από την μέρα που του είχε πει οτι θα δεχόταν τον γάμο το βλέμμα του πατέρα της άλλαξε και στα μάτια του κάθε φορά που την κοίταζε εμφανίζονταν λύπη και τύψεις. Προσπάθησε πολλές φορές να την κάνει να αλλάξει γνώμη και να φύγει αλλά ήξερε η κόρη του δεν θα έκανε πίσω.


Η εκκλησία ήταν γεμάτη από κόσμο όπως και ο χώρος γύρω της. Οι δημοσιογράφοι είχαν ήδη παραταχθεί απέναντι από την είσοδο.

Η Ιφιγένεια πήρε μια βαθιά ανάσα και βγήκε από το αυτοκίνητο.


Ο Νικόλας στεκόταν ανάμεσα στον πατέρα του  και την αδερφή του και χαιρετούσε τους γνωστούς που τον πλησίαζαν με ένα πλατύ χαμόγελο. Το στόμα του πονούσε από την προσπάθεια. Ο θυμός του για την Ιφιγένεια ήταν ακόμη μεγάλος παρότι είχε να την δει από την ημέρα στο νοσοκομείο. Ο μόνος που ήταν χαρούμενος με όλη αυτή την κατάσταση ήταν ο πατέρας του ενώ η αδερφή του προσπάθησε να του μιλήσει πολλές φορές για να του παινέψει την Ιφιγένεια και να του πει οτι στο τέλος μπορεί να μετάνιωνε για την τωρινή στάση του.

Το αυτοκίνητο της νύφης έφτασε και ο Νικόλας είδε την Ιφιγένεια να βγαίνει από μέσα. Η καρδιά του χοροπήδησε στο στήθος του όταν είδε πόσο όμορφη ήταν και ο θυμός του εξατμίστηκε. Εκείνη τον πλησίασε περπατώντας αργά με το χέρι της περασμένο στο μπράτσο του πατέρα της, με τα μάτια της καρφωμένα στα δικά του.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now