Κεφάλαιο 64

4.8K 480 18
                                    


Ναι! Μπόρεσα να ανεβάσω  ακόμη ένα μικρό κεφάλαιο. ENJOY!! :)

Η Ιφιγένεια κοίταξε αφηρημένη την τηλεόραση. Είχε περάσει μια εβδομάδα από όταν βγήκε από το νοσοκομείο και ο γιατρός της είχε πει οτι είχε σταθεί τυχερή αλλά θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο την υγεία της και κατ'επέκταση την υγεία του μωρού της. Την απείλησε οτι αν αγχωνότανε ξανά και αν δεν τρεφόταν όπως έπρεπε, αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν μοιραίο για το μωρό.

Εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισε να απομακρυνθεί από όλους και από όλα. Έπρεπε να προστατεύσει το μωρό της. Αποφάσισε οτι δεν ήθελε να ξαναδεί τον Νικόλα γιατί πονούσε κάθε φορά που τον έβλεπε. Γι αυτήν τώρα προτεραιότητα είχε το μωρό της που κινδύνευε.

Την προσοχή της τράβηξε το επόμενο θέμα της κουτσομπολίστικης εκπομπής στην τηλεόραση που έδειξε τον Νικόλα με την Χαρά αγκαλιά ενώ η λεζάντα από κάτω έγραφε : 'Ο πολυαναμενόμενος αρραβώνας.'

Η καρδιά της Ιφιγένειας άρχισε να χτυπάει δυνατά. Έκλεισε τα μάτια της και πήρε βαθιές ανάσες προσπαθώντας να πνίξει τα δάκρυα που απειλούσαν να κυλήσουν. Έπιασε το τηλεκοντρόλ και έκλεισε βιαστικά την τηλεόραση. Σηκώθηκε και βγήκε στον κήπο. Ήταν μεσημέρι αλλά ο συννεφιασμένος ουρανός είχε κρύψει τον ήλιο.

Η μαμά της είχε βγει για ψώνια και ήταν μόνη στο σπίτι, έτσι κανείς δεν μπορούσε να την σταματήσει. Άρχισε να περπατάει αφηρημένα προς την είσοδο του κήπου. Όταν βγήκε στον δρόμο δεν πρόσεξε το αμάξι του Νικόλα που ήταν παρκαρισμένο λίγο πιο πάνω.

Ο Νικόλας είχε κάνει συνήθειά του να περνάει μπροστά από το σπίτι της Ιφιγένειας κάθε φορά που γυρνούσε ή έφευγε από το σπίτι του, προσπαθώντας να την δει έστω και για λίγο. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχε σταθεί άτυχος. Η Ιφιγένεια ανάρρωνε και απ'ότι του είπε η Αλεξία όλοι στεκόταν κοντά της και της απαγόρευαν να ξεμυτίσει.

Τώρα όμως η τύχη του χαμογέλασε και την έβλεπε μπροστά του. Τα μάτια του την κοίταξαν λαίμαργα. Ήταν χλωμή και αδύνατη αλλά πανέμορφη. Άπλωσε το χέρι του και ακούμπησε την εικόνα της μέσα από το τζάμι.

Η πρώτη του σκέψη ήταν να τρέξει κοντά της και να της ζητήσει να γυρίσει κοντά του και να ξανααρχίσουν πάλι από την αρχή αλλά ήξερε οτι τα μέσα ήδη  είχαν πιάσει δουλειά και με την βοήθεια της Χαράς φυσικά, ήδη μιλούσαν για τον αρραβώνα τους. Άραγε η Ιφιγένεια είχε μάθει γι αυτό;

"Κάνε λίγη υπομονή, καρδιά μου, σύντομα θα ξεριζώσω όλα τα παράσιτα από την ζωή μας μια για πάντα και τότε θα έρθω να σε βρω. Έτσι θα σου αποδείξω οτι μόνο εσύ έχεις σημασία για εμένα. Τώρα όμως δεν θα με πιστέψεις ότι και αν σου πω." Ο Νικόλας ψιθύρισε σαν εκείνη να μπορούσε να τον ακούσει.

 Η Ιφιγένεια περπάτησε για λίγο στο πεζοδρόμιο, όμως χοντρές σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν και εκείνη σταμάτησε και γύρισε προς τα πίσω. Και πάλι εκείνη δεν τον πρόσεξε. Ήταν πολύ βυθισμένη στις σκέψεις της για να δει οτιδήποτε γύρω της. Ο Νικόλας με έναν κόμπο να του σφίγγει τον λαιμό έβαλε μπρος το αμάξι και πάτησε γκάζι.


ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now