Κεφάλαιο 17

5.3K 508 26
                                    

Η Ιφιγένεια με κομμένη την ανάσα έτρεξε κοντά στον πατέρα της  και γονάτισε δίπλα του φωνάζοντας: " Μπαμπά, μπαμπά!"

Ο Μανώλης ήταν ξαπλωμένος στο γυαλιστερό μάρμαρο χλωμός και ακίνητος με τα μάτια του κλειστά .

Κάποιοι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί γύρω τους σχηματίζοντας ένα τείχος ώσπου έφτασε ο Κώστας μαζί με κάποιους τραυματιοφορείς που τους προέτρεψαν να διαλυθούν.

Αφού οι τραυματιοφορείς έβαλαν τον Μανώλη στο ασθενοφόρο, ο Κώστας ακολούθησε με το αυτοκίνητο και την Ιφιγένεια στην θέση του συνοδηγού. Η μητέρα τους είχε μπει στο ασθενοφόρο δίπλα στον πατέρα τους.

Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο οι γιατροί τους ανακοίνωσαν οτι ο Μανώλης είχε πάθει έμφραγμα αλλά ευτυχώς η κατάσταση του ήταν καλή αφού η ζημιά που έγινε στην καρδιά δεν ήταν μεγάλη.

Οι τρεις τους αγκαλιάστηκαν ανακουφισμένοι και μετά κάθισαν στις καρέκλες του διαδρόμου και περίμεναν υπομονετικά την στιγμή που θα μπορούσαν να τον δουν.

Η Ιφιγένεια καθόταν σιωπηλή, με το πρόσωπό της μέσα στα χέρια της. Με τύψεις να την πλημμυρίζουν, σκεφτόταν οτι η αιτία για την κατάσταση του πατέρα της ήταν η ίδια. Η καρδιά του δεν άντεξε τόσο στρες. Η πίεση που δεχόταν, από όταν εκείνη επέστρεψε, από τις φήμες που κυκλοφορούσαν εξαιτίας της ήταν αυτές που τον έκαναν να αρρωστήσει. Δεν έπρεπε να φερθεί εγωιστικά και να κοιτάξει μόνο τον εαυτό της φεύγοντας. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ήταν να διορθώσει η ίδια την κατάσταση σηκώνοντας έτσι το βάρος από τους ώμους του πατέρα της. Έπρεπε να είχε δεχτεί την πρόταση του Ίωνα. 'Ηθελε δεν ήθελε ο Νικόλας υποχρέωσή της ήταν να βοηθήσει τον πατέρα της.

Αν η πρόταση του Ίωνα ίσχυε ακόμη θα δεχόταν να παντρευτεί τον Νικόλα Στεφάνου, στο κάτω κάτω ο γάμος τους θα ήταν λευκός και εκείνος θα μπορούσε να συνεχίσει την ζωή που ήθελε. Η ίδια δεν είχε σκοπό να τον περιορίσει όπως δεν θα ήθελε και από εκείνον να επεμβαίνει στην δική της προσωπική ζωή.


Ο Νικόλας εκείνο το βράδυ δεν είχε κοιμηθεί καλά και όταν χτύπησε το ξυπνητήρι, ήταν ήδη ντυμένος. Αισθανόταν ανακούφιση που κατάφερε να γλιτώσει από την παγίδα που του ετοίμασε ο πατέρας του. Μπορεί η Ιφιγένεια να του άρεσε πολύ αλλά όχι στον βαθμό να την παντρευτεί κιόλας.

Ευτυχώς εκείνη είχε σκεφτεί λογικά και αρνήθηκε. Αν δεχόταν, θα θύμωνε πολύ μαζί της. Στο κάτω κάτω είχε βρεθεί στην θέση αυτή για να την βοηθήσει, γιατί να τιμωρούνταν γι αυτό;

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now