Κεφάλαιο 12

5.7K 526 14
                                    


Οι επόμενες μέρες ήταν κόλαση για την Ιφιγένεια. Ο πατέρας της δεν ξαναανέφερε αυτό που είχε συμβεί αλλά εκείνη ήξερε οτι έκανε ότι μπορούσε για να διορθώσει την άσχημη κατάσταση που προέκυψε από το δικό της σφάλμα.

Αισθανόταν τύψεις γιατί η θέση που ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει στον πατέρα της, τώρα κινδύνευε εξαιτίας της. Τα μέσα είχαν αρχίσει να ηρεμούν και οι περισσότερες φωτογραφίες είχαν κατεβεί από το διαδίκτυο αλλά εκείνη δεν τολμούσε να βγει από το σπίτι.

Η Έλενα και ο αδερφός της βλέποντας την να κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό της, προσπάθησαν να την βγάλουν από το καβούκι της αλλά εκείνη δεν αισθανόταν αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίσει τον κόσμο.

Μια εβδομάδα αργότερα όμως η Έλενα κατάφερε να την πείσει να βγουν μια βόλτα στα μαγαζιά.

Πήγαν σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και η Ιφιγένεια δεν έβγαλε καθόλου τα γυαλιά ηλίου από τα μάτια της. Φοβόταν μήπως κάποιος την αναγνώριζε.

 Μπήκαν σε ένα μαγαζί με ρούχα και άρχισαν να περιφέρονται κοιτάζοντας γύρω τους. Ξαφνικά η Ιφιγένεια άκουσε πίσω της μια φωνή που την έκανε να παγώσει. 'Ηταν η γυναίκα είχε κάνει εφιάλτη τα εφηβικά της χρόνια: " Βρε βρε, βουνό με βουνό δεν σμίγει..."

Πήρε μια βαθιά ανάσα και στράφηκε αργά για να την αντιμετωπίσει: "  Χαρά...  πράγματι έχουμε χρόνια να ειδωθούμε αλλά να που η κακή τύχη τα έφερε έτσι ώστε να σε δω." Χαμογέλασε ψευτικά.

Η Χαρά ήταν συμμαθήτριά της στο λύκειο. Για κάποιο λόγο, πάντα προσπαθούσε να την ανταγωνιστεί, από τα μαθήματα μέχρι τα αγόρια. Ιδίως στα αγόρια μόλις έβλεπε κάποιον να ενδιαφέρεται για εκείνη ή καταλάβαινε οτι της άρεσε κάποιος έκανε τα αδύνατα δυνατά να τον τυλίξει στα δίχτυα της. Βέβαια η Ιφιγένεια έπρεπε να της αναγνωρίσει οτι εξαιτίας της κατόρθωσε να διατηρήσει την αγνότητά της στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας αλλά και αργότερα μεγαλώνοντας αφού  είχε καταφέρει να την κάνει να χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο αντίθετο φύλο.

Ευτυχώς όμως είχε πάντα δίπλα της την Έλενα, που τώρα κοίταζε με γουρλωμένα μάτια την Χαρά.

"Πραγματικά... κακή τύχη. Θα πρέπει να έχεις πολύ από δαύτη αφού κατάφερες να γίνεις τόσο διάσημη μόλις επέστρεψες, με τις φωτογραφίες των προσωπικών σου στιγμών. Σε θαύμασα. Μπράβο σου όμως που το ξεπέρασες τόσο γρήγορα. Εγώ δεν θα είχα που να βάλω τα μούτρα μου αν ήμουν στην θέση σου." Ένα ειρωνικό της χαμόγελο φάνηκε στο πρόσωπο της.

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now