Κεφάλαιο 14

5.4K 503 31
                                    

Ο Νικόλας ακούμπησε το φλυτζάνι με τον μυρωδάτο καφέ στα χείλη του και ετοιμάστηκε να πιει όταν ο Ίωνας μπήκε το σαλόνι κουνώντας μια εφημερίδα: " Νικόλα, τι είναι αυτά που γράφουν εδώ; Είναι αλήθεια;"

Ο Νικόλας ακούμπησε στο τραπέζι το φλυτζάνι και πήρε στα χέρια του την εφημερίδα. Μόλις είδε την φωτογραφία κατάλαβε. Η Αλεξία που είχε ακολουθήσει τον πατέρα τους, πήγε και στάθηκε δίπλα του για να δει τι ήταν αυτό που αναστάτωσε τον πατέρα τους.

" Τίποτα από αυτά που λένε για την κοπέλα δεν είναι αλήθεια . Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι αλλά αυτό που ξέρω είναι οτι αυτά που γράφουν για εκείνη είναι ψέμματα και φαντασίες των αρθρογράφων.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία  πάρθηκε αφού η Ιφιγένεια είχε μόλις βγει από την πισίνα όπου είχε πέσει εξαιτίας μου και τα παπούτσια της γλίστρησαν και έπεσε. Είναι από αυτές τις φωτογραφίες που παίρνονται  την σωστή στιγμή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις."

" Η κόρη του Μανώλη δεν ήρθε πρόσφατα  από το εξωτερικό; Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δικές της δεν ήταν;"

" Ναι όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν οι εφημερίδες. " Ο Νικόλας εξήγησε στον πατέρα του τι της είχε συμβεί.

" Ποιος παλιάνθρωπος κάνει τέτοιο πράγμα στα κορίτσια και ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν αυτό το υλικό για σπιλώσουν την υπόληψή της και την οικογένειά της;"

"Η αλήθεια είναι οτι απ'ότι φαίνεται κάποιος έχει βάλει στο στόχαστρο την Ιφιγένεια αλλά ο πραγματικός στόχος του είναι ο πατέρας της." 

"Θα πάω να μιλήσω με τον Μανώλη. Θα πρέπει να περνάει δύσκολα με όλα αυτά που συμβαίνουν."

Ο Νικόλας προσπάθησε να σκεφτεί πως θα αισθανόταν η Ιφιγένεια όταν έβλεπε την καινούρια επίθεση στο πρόσωπό της.

"Την καημένη την κοπέλα δεν την έχουν αφήσει σε ησυχία απ'όταν επέστρεψε." Είπε η Αλεξία κουνώντας το κεφάλι της  ενώ έβαζε καφέ στο ποτήρι της:" Η Έλενα μου μίλησε γι αυτήν. Είναι πολύ αξιόλογο άτομο. Ενώ είχε τις πλάτες του πατέρα της πάντα κοίταζε να πετυχαίνει μόνη της τους στόχους της. "

" Ναι μπορεί να είναι έτσι, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι και πολύ ζωηρή με τους άντρες και γι αυτό να της συμβαίνουν όλα αυτά." Είπε εκείνος επηρρεασμένος από τα λόγια της Χαράς.

Η Αλεξία τον αγριοκοίταξε: " Δηλαδή αυτή η φωτογραφία" το χέρι της έδειξε την εφημερίδα στην άκρη του τραπεζιού: "είναι αποτέλεσμα της ερωτικής επίθεσης της Ιφιγένειας σε εσένα;"

ΦΗΜΕΣWhere stories live. Discover now