'Gerçeklerin Acı Çığlıkları'

927 366 392
                                    


Sessiz Çığlıkların Yankısı

ZEMHERİ




















5. Bölüm 'Gerçeklerin Acı Çığlıkları'



Bulunduğumuz ortamın sesi kulağımı delercesine ilişirken rahatsızca yerimde kıpırdandım. Elimdeki limonatayı masaya koyarken etrafıma kaçamak olarak attığım bakışlara devam ettim. Gözümün önüne düşen saç tellerini kulağımın arkasına iliştirirken karşımda gördüğüm adam ile gülümsedim. Pirana kendisine gülümsediğimi düşünürken benim bulunduğum tarafa doğru adımlarını yöneltti. Onu umursamıyormuş gibi yaparken etrafımda çılgınlar gibi dans eden insanları seyretmeye devam ettim.

Bugün çok farklı bir kılığa bürünmüştüm. Gözlerimin etrafına yaptığım yoğun makyaja alışık olmamam garip hissettirirken, Akel'in verdiği lenslerin çok hoş ve baskın durmasını sağlamıştı. Lenslerim çok yapay durmadığı için dikkatli bakan insanlar dışında kimse gözlerimin lens olduğunu anlayamazdı. Üstüme giydiğim kıyafet ile tam bir serseri serbest stiline bürünmüştüm. Akel ise şuan bulunduğumuz mekanda barmen olarak farklı bir kimliğe bürünmüştü ve planımız doğrultusunda ilerlemeye çalışıyorduk.

Takvimler On Beş Ekim Cuma gününü gösterirken bugünün anlamı benim için büyüktü. Birçok üyenin çeşitli yerlerinden getirttiği tarihi eserleri bugün biz saklayacaktık. Evet tarihi eserler çok dikkatli ve gizli bir şekilde Türkiye'ye gelirken Akel bunun için de bir plan yapmıştı. Öncelikle araştırdığımız bilgilerin doğruluğunu ispat etmek için birkaç farklı yere gitmiştik ve Pirana' nın bu gece bütün tarihi eserleri kendi tarafına çekeceğini öğrenmiştik. Diğer üyeler Pirana' nın yaptığı işe o kadar çok güveniyorlardı ki, bu önemli yüklemenin güvenliğini Burhan' a bırakmışlardı.

"Aptallar!"

Zihnimden geçen düşünceler dudaklarıma yansırken hemen toparlandım ve yenilenen limonatamdan bir yudum aldım. Pirana yanıma ulaştığında bir şeyler konuşmaya başlamıştı. Cebimden telefonumu çıkardım ve rahat hareketler ile telefonumla uğraşıyormuş gibi yaptım. Bu hareketlerime sinir olmaya başlayınca kolumdan sertçe tuttu ve tüm odağın onda olmasını sağladı. Amacıma ulaşmışlığın gülümsemesi yüzümde belirirken daha fazla sinir etmeden onu dinlemeye başladım. Amacım onu burada oyalayarak dikkatini dağıtmak ve teslimatın gerçekleşeceği noktaya gidememesini sağlamaktı.

Masaya doğru döndüm ve limonatama uzandım. Akel sanki limonataya ulaşmamamı sağlamak istercesine, elindeki içki şişesini üstüme yanlışlıkla dökmüş gibi yaptı. Hızla ayağa kalkarken Akel'in uzattığı bez ile üstümü silmeye başladım. Bu planımızın içinde yokken neden yapmıştı? Sorgulayıcı gözlerle bakarken hiçbir mana ile karşılaşamamıştım. Bu durumu boş vermeye çalışarak hızla lavabonun bulunduğu aralara doğru ilerledim. Kapıyı açıp içeriye girdim ve elimdeki bezi ıslatarak üstümdeki iğrenç içki kokusunu götürmeye çalıştım. Ben üstümü temizlemeye çalışırken arkamda bir hareketlik hissettim ve daha sonra soğuk bir nefesi boynumda hissettim. Gözlerim hızlıca aynaya doğru bakarken yansımada Pirana'yı gördüm.

Planlarımız ve tahminlerimiz hiç yolunda ilerlemezken soğukkanlı kalmaya çalışarak arkama döndüm. Yüzüme iliştirdiğim sahte gülümseme ile Burhan' a bakarken, kollarını lavaboya doğru uzattı ve konuşmaya başladı. "İçeride umursamaz tavırlarını daha çok kendine çekmek istediğin için mi yaptın? Yoksa huyun böyle mi?"

ZEMHERİ | S.Ç.Y. |Where stories live. Discover now