'Okyanus Gözlerde Zelzele'

3.2K 631 1K
                                    

SESSİZ ÇIĞLIKLARIN YANKISI

ZEMHERİ







ZEMHERİ

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.






1.Bölüm ' Okyanus Gözlerde Zelzele'


Femrez ‹ İz



Gecenin karanlığını aydınlatan sokak lambalarının cılız ışığı hızlı koşmamdan dolayı yolumu tam aydınlatamazken, sokak lambası yanmayan bir sokağa dönüş yaptım. Ciğerlerimin derin bir nefes diye haykırışlarını kesik nefesler alarak fısıltıya dönüştürürken, yeşil harelerimi kısarak hızla arkama baktım. Arkamda beni kovalayan yaşlı ve hantal bir güvenlik görevlisi varken şimdi daha genç ve ona nazaran daha hızlı koşan bir güvenlik görevlisi daha eklenmişti.

"İşte şimdi bittin Zemheri"

Zihnimden feragat eden düşünceler dudaklarımın arasında fısıltıya dönerken hayıflanacak bir zamanım olmadığının farkına varmam gerekiyordu. Siyah kapüşonumun uçlarını iyice çektirerek zaten belli olmayan yüzümü iyice gizlemeye çalıştım. Kapüşonumun altından firar edip yüzüme serpilen saç tellerimi sert bir şekilde kulağımın arkasına iliştirip, zaten hızlı olan adımlarımı iyice hızlandırdım.

Saat gecenin on biriydi ve insanlar bir karınca misali geç olduğu için evlerine gitmiş bütün sokakları boş bırakmışlardı. Bursa'nın sokaklarında sert adımlar ile koşarken aniden sağıma dönerek arkamda bulunan güvenlik görevlilerini atlatmaya çalıştım. Sokak lamasının aydınlatmadığı sokakta tıpkı bir baykuş misali gözlerim ile tarayıp dolunay ve yıldızın aydınlattığı sokakta; çok göze batmayan iki kolon arasında gizlenebileceğim bir yer buldum.

Çok yapılı biri olmadığım için iki kolonun arasına çok rahat bir şekilde sığarken güvenliklerin bulunduğu kısma baktım. kendi etraflarında dört dönüp benim nereye gittiğimi anlayamazlarken ikiye ayrılıp, daha rahat bir şekilde aramaya başladılar. Yaşlı olan güvenlik görevlisi çok zıt bir yere giderken pek sorun yoktu ama genç olan güvenlik görevlisi benim bulunduğum sokağa doğru adımlarını atmaya başladı.

ZEMHERİ | S.Ç.Y. |Where stories live. Discover now