SANA GİT DİYEMEM AMA KAL DEMEKTE GELMİYOR İÇİMDEN..

6.8K 220 56
                                    

YAZARIN AĞZINDAN

Güneş kapının önünde genç kadını bekliyordu ama içinde bir endişe vardı. Abisi ona "Ne olur çıkar onu oradan iyi olduğunu görmek istiyorum" demiş ve odadaki berjere oturmuştu.

Güneş kapıya tıklatıp "Esila, merak ediyorum" dedi. Ama genç kadının cevap verecek hali bile yoktu.

Güneş dayanamayıp kapıyı açtığında gördüğü manzara karşında ne yapacağını şaşırdı. Genç kadın yüzü gözü dağılmış vaziyette yerde hareketsiz bir şekilde oturuyordu. Kafasını klozetin kapağına dayamış gözlerinden sicim sicim yaşlar akıyordu.

Genç kadının haraket etmediğini görünce anlayamadı haraket edecek mecali bile yoktu. Güneş genç kadının yanına çömelip "Canımmm" diye seslendi.

Ama genç kadın yine bulanan midesi yüzünden klozetin kapağını açmaya çalışıyordu. Sessizce dökülen yaşları öğürdüğü su ile karışırken içindeki ağlama yetisi yeniden arttı.

Güneş, genç kadının kolundan tutup kaldırırken suyu çoktan açmıştı. Yüzüne su çarptığında genç kadın hıçkırarak ağlamaya başlamıştı. Kolları fayansa dayandığında Güneş ayakta durmakta zorlandığını anladı.

"Abiii" diyerek Egeyi çağırdığında Ege yerinden aniden kalkarak banyoya girdi. Karşısında ayakta zorla duran kadını gördüğünde kollarını açıp genç kadının bedenini sarıp kucağına aldı.

Ağlamaktan inip kalkan göğsü genç kadının en utanç noktası olmuştu. Ege ise genç kadının yayılan kokusuna çoktan kendini vermişti. Kolları arasında titreyen bedene sıkıca sarılıp acısını biraz daha dindirmeye çalıştı.

Genç kadını yatağa yatırıp Ege de yanına uzandığında bir an duraksadı ama genç kadın onu takmıyordu. Takacak mecali bile yoktu ki. Ağlama yetisini bile güçlükle yappıyordu.

"Gitme" diye zorla konuşan genç kadının sesini duyduğunda Ege, kollarını genç kadının ince beline sarıp kendine çekti. "Göktuğ" diye indiğinde genç kadının gözleri aniden kapandı.

Ege kafasını genç kadının saçlarına gömüp ağlamaya başladı. Arkasından gelen ağlama sesleri ile kardeşinin de ağladığını duydu Ege.

Böyle olmasını istememişti. Genç kadın "Canım yanıyor" diye sayıkladığında Ege, genç kadına iyice sarıldı. Nasıl bir döngüydü ki bu genç kadın kocasının katiline bile ses çıkartmıyordu.

Yoktu artık nefesi, ısısı, o hayran kaldığı kokusu yoktu. Genç kadın da yok olmak üzereydi.

Ama bir şey vardı onu buraya, hayata bağlayan.. Gunes daha fazla dayanamayıp odadan çıktığında kendini odasına zorla yattı. Amaçları burada genç kadın ile yaşamaktı. Ama işin içinde Göktuğun ölümü yoktu. Böyle bilmiyordu genç kız. O da zorla toparlanmıştı. şimdi tek düşünceleri genç kadın olmuştu. Ve Güneş genç kadının bu durumundan oldukça rahatsızdı. Sabah olduğunda Ufuk abisini çağırmayı aklının bir köşesine kazıdı.

Genç kadın pencereden giren ışıkla gözlerini kırpıştığında üzerindeki ağırlıkla irkilip "Göktuğ" diye sayıkladı ama gördüğü manzara hayal kırıklığına neden olmuştu. Etrafa bakınıp kendilerinden onlarca gördüğünde kafayı yediğini düşündü genç kadın.

Ölen kocasına ihanet ettiğini düşündü. Bu kolların yerinde kocası olmalıydı. O bunu haketmiyordu. Genç kadın komidinin üzerinde duran tepsideki bardağı alıp yanında onu ahtapot gibi sarmalayan adamın suratına döktü.

DUYGUSUZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin