2.06

1.7K 138 27
                                    

POV Noëlla
' Mamie mamie ' zegt Sinem ' ja prinses ' antwoord ik. ' Mogen we vandaag bij Anissa spelen? ' vraagt ze. ' Ja is goed schatje ga tegen Inaya zeggen dat jullie moeten douchen ' zeg ik. Ze knikt en rent de kamer uit. Ik stap uit bed en open de ramen en gordijnen. Ik maak het bed op en spuit een lekkere luchtverfrisser. Na het douchen trek ik mijn zwarte broek aan met gaten en mijn rode v-hals t-shirt aan met mijn rode vans. Mijn haar kam ik uit en smeer er olie in daarna föhn ik het droog en steil het plat. Ik doe mijn make-up wat bestaat uit foundation, concealer, highlighter, mascara en rode lippenstift. Verder spuit ik een lekker luchtje op.

Ondertussen zijn Sinem en Inaya klaar ze hebben allebei hun donker blauwe broek aan en hun witte D2 t-shirt met hun witte op donker blauwe vans. Ik kam hun haren allebei uit en smeer er olie in. Ik borstel het in 2 staartjes. Ik spuit hun prinsessen parfum op voor hun en klaar. ' Mama gaat Mayson klaar maken gaan jullie beneden tv kijken dan gaan we zo ontbijten bij de mac Donalds ' zeg ik. Ze knikken blij en rennen naar beneden. ' Maysiee wakker worden eh aapje ' zeg ik. Mayson is 5 nu en de meisjes zijn 7,5. Hij staat op en loopt gelijk de douche in. Ik ruim zijn kamer op en leg zijn outfit klaar. Een grijze broek met zijn leger groene blouse en zijn legergroene zanotti's. Daarna ruim ik Sinem de kamer op en dan die van Inaya. Als Mayson klaar is met aankleden doe ik zijn haren. Ik spuit voor hem zijn cars parfum op en klaar. ' Let's go kiddo's ' zeg ik. Ohja Yassin is gaan werken hij komt straks thuis dan gaan we naar Chaima om te kijken of Chainez al thuis is.

Bij de mac bestel ik 3 happy meals voor de kinderen allebei met een hamburger en nog voor hun 3en 9 kipnuggets. Want alleen gaan ze het niet opkrijgen. Voor mezelf haal ik een mcchicken menu met cola. ' Eet smakelijk kindjes ' zeg ik ' Shokrane Yemma ' zeggen ze. Yassin leert de kinderen Marokkaans en Kaapverdiaans en ik Spaans. In Colombia spreken ze ook Spaans dus ja. ' Salam 3alaykoum? ' zegt een Marokkaanse vrouw. ' 3alaykoum Salam ' zeg ik. ' Sinem, Inaya en Mayson zeg eens salam ' zeg ik. ' Salam gelti ' zeggen ze in koor. ' Ben jij een moslima? ' vraagt ze ' nee Haha ik ben christelijk mijn kinderen zijn niet gelovig ze zijn driekwart Spaans 12.5% Kaapverdiaans 12% Marokkaans en 5% Colombiaans ' zeg ik. Ze kijkt me vies aan ' Hcheuma eh hmara kinderen zijn Marokkaans maar niet moslim! E willi willi astaghfirullah ' zegt ze. ' Sorry hoor maar wat is er gebeurt met ieders eigen geloof en wil? ' vraag ik. ' Met alle respect u heeft niks te zeggen mijn man en ik hebben besloten dat onze kinderen vanaf hun 18e zelf mogen kiezen wat ze willen geloven ' zeg ik. ' Tenminste zijn we niet zoals jullie en tenminste kunnen mijn kinderen wel hun eigen keuzes maken ' zeg ik. Ik pak de kinderen op en pak de dienbladen ' kom we gaan schatjes ' zeg ik. In de auto wordt ik gebeld door Yassin.

Ik: Hey schat

Yassin: zet nu de kinderen bij je moeder en rijd naar huis we gaan naar Nederland

Ik: oké tot zo

Ik hang op en doe wat hij me vroeg. Op dit soort moment heb ik mezelf aangeleerd er niet tegen in te gaan. Zo voorkomen we problemen, irritaties etc. Eenmaal thuis staat Yassin daar met 2 weekendtassen. Ik geef hem een snelle kus en stap in de auto. ' Wat is er gebeurt? ' vraag ik. ' Chainez is vermoord ' zegt hij. ' Oh Dios míos ' zeg ik en begin te huilen.

POV Chaima
De deur gaat open en Yassin en Noëlla lopen naar binnen. ' Chaima toch ' zegt Noëlla. Ik verberg mijn gezicht tussen haar schouders en nek. ' Noëlla waaraan heb ik dit verdient oh my Allah ' huil ik zacht. Ik knuffel mijn broer en huil het uit! Mijn prinsesje mijn dochter mijn alles. Waarom ik? Waarom andere mensen? Waarom is het zo moeilijk om te accepteren dat iemand dood is? Zoveel vragen en geen een kan ik beantwoorden... ' Waar is Miriano? ' vraagt Noëlla ' boven ' zeg ik. Ze knikt en omhelst me zodra Yassin me loslaat. ' Ik wil een begrafenis houden over 2 dagen voor haar ' zeg ik. ' Wat? Nee!! ' zegt Mohammed. Ik kijk hem boos aan ' ZE IS MIJN DOCHTER IK WIL EEN BEGRAFENIS ' schreeuw ik. ' Chaima we hebben haar lichaam niet eens ' zegt hij. Ik pak 2 vazen en gooi ze stuk op de grond ' IK WIL EEN ** BEGRAFENIS DUS KRIJG IK EEN ** BEGRAFENIS! ' schreeuw ik. ' Ik wil dit afsluiten mijn prinsesje verdient rust in de Jannah ' zeg ik. ' In sha Allah ' zegt Mohammed zacht. Ik Loop naar boven en neem een lange douche. Ik zak uit op de grond en huil het uit. Mijn leven is voor de helft nutteloos ik heb alleen Miriano nog. Als Miriano weg is heb ik geen reden om te leven.. ik was mijn haren en mijn lichaam. Ik droog me af en smeer me in. Ik trek mijn pyjama aan en smeer olie in mijn haar. Ik föhn mijn haren droog en vlecht me haar in 2 vlechten. Ik haal mijn make-up weg en kruip in bed.

Even later hoor ik de deur dichtgaan. Mohammed loopt de badkamer in en er daarna weer uit. Hij kruipt in bed en omhelst me. ' Mohammed... ' zeg ik. ' ja ' zegt hij gebroken. En voor ik iets kan zeggen barst ik uit in tranen. Hij drukt me strak tegen hem aan en zelf voel ik ook wat tranen op mijn haar. Kijk ons nou allebei aan het huilen, allebei hebben we iemand verloren die dierbaar was voor ons. Correctie is en altijd zal blijven!

Pff wat een ramp...😭

47 stemmen

Chaima's life {voltooid}Where stories live. Discover now