39. Suge rozul

2.3K 188 5
                                    

Vinegra și Ecavastra nu s-au aflat niciodată pe picior egal. Să fie din cauza poziționării geografice, să fie din cauză că noi avem un regat prepoderent format din oameni și bahiri, să fie din cauză că ei au două portale deschise pe teritoriu? Însă oricum ar fi niciodată Ecavastra nu a putut să se ridice de sub vasalitatea Vinegrei.

--Care e planul? Vei invada castelul? Vei desemna Ecavastra ca pământ al Vinegrei? Apoi te vei întoarce împotriva regelui?

Leviantul nu se aratase deranjat de impertinența mea. Întrebările directe cel îl acuzau pe prințul moștenitor de trădare de sânge, nu sunt cel mai înțelept mod de a-mi petrece drumul spre castel cu el în trăsură.

--Cum stai cu numărătoarea?

Mă întreabă în schimb fără să-și ridice ochii de pe documentele din fața lui.

--Am ajuns la cinci.

Îmi strâng lingurița în pumn. El o vede ca pe un privilegiu, dar asta mi se pare cea mai scârboasă pedeapsă la care s-ar fi putut gândi.

--Îmi poți reaminti de ce trebuie să-ți beau sângele cu lingurința și nu pot să-l iau deodată? Să dau tot paharul pe gât, dintr-una?

Leviantul semnează o foaie și se uită printre documente. Caleașca traversează o groapă, ne zcâlțâie, dar prințul rămâne impasibil.

--Știi mai bine decât oricine, Valeriana, că nu ca avea niciun efect dacă îl vei înghiți dintr-o dată. Corpul tău nu-l va asimila și îl va considera toxină.

Cum ar și trebui să o facă. A pus zahăr în sânge, drept vorbind nu mă puteam abține să nu gust.
Am o mare slăbiciune pentru tot ceea ce înseamnă dulce.

Zahărul în orice chip era momeala mea ideală, în special arunci când eram mai mică.

Lovesc cu lingurița pereții paharului. Nici la jumătate sa nu ajunsesem.

Contemplez dacă aș putea să-mi scap paharul din mâini în timp ce merge caleașca, să dau vina pe gropi. Sap cu lingurița și îmi duc spre gură sângele lui rozaliu.

--Revenind, ce ai de gând să faci cu Ecavastra?

Leviantul îmi întide o foaie proaspăt semnată.

--Ce aveai de gând să faci odată ce ieșeai pe portal?

Nici nu știusem că aveam să intru în primul rând în el, dar mite dacă mai și ieșeam.

--De ce nu sunt creaturi pe aici? De ce a trebuit să ne mutăm o parte strategică de forțe la zidul de est, dacă e complet liniște în Ecavastra? Niciun monstru nu am văzut cât am trecut pe aici.

Înafară de cel de dinaintea mea, desigur.

--Poate regele Ecavastrei a făcut ceva în legătură cu creaturile. Vom afla.

Pentru că ne îndreptam chiar acum spre palatul lui. Traversasem o parte din Ecavastra fără niciun incident, înafară de cele mai sus întâmplate, dar nicio creatură nu ne atacase.

--Cum stai cu numerele?

Mă întreabă lăsându-se pe banchetă. Se oprește din scris și își ațintește întreaga privire spre mine.

Prind foaia și îmi trec rapid ochii peste ea. E redistribuirea generalilor și soldaților în grupe și ierarhii. Numele meu nu apare acolo.

Îmi strâng pumnul în jurul paharului. Mi-a spus că vor fi urmări celor ce le-am făcut. Îmi anulează poziția de general în armata regală? După atâta muncă.

O Domnie Însângerată (completă)Where stories live. Discover now