(II) Capitolul 44

454 44 18
                                    

Hope

N-am mai rezistat, iar lacrimile mi-au patat obrajii. Mi-am adunat toata puterea pe care o mai aveam in mine si m-am dat jos de pe scena. Am luat-o la fuga spre iesire, pentru ca simteam ca ma sufoc. Tot acest val de emotii care ma stapanise era mult prea mare ca sa-l indur. Inima imi batea cu putere, o puteam auzi, iar corpul inca imi tremura.

Cand am iesit, acel val rece m-a lovit din plin si parca m-a adus putin la realitate. In sfarsit puteam sa respir. Acel nod disparuse, iar aerul avea cursul normal, chiar daca putin cam accelerat. Din nou mi-am simtit picioarele ca de gelatina si am cazut in genunchi. Cu o mana m-am sprijinit de pamant, iar cu cealalta tineam strans acel trandafir la piept.

Am tresarit cand am simtit mana cuiva pe spatele meu, dar nu am intors privirea. Nu aveam puterea sa mai fac nicio miscare. Doar cand s-a pus in fata mea, incercand sa ma ridice mi-am dat seama care dintre ei e. Mainile lui au ajuns la sub bratul meu si m-a ridicat, iar eu m-am lipit de pieptul lui.

L-am simtit imediat cum s-a incordat si am privit cu coada ochiului spre celalalt care venise afara, iar in urma lui se aflau Becca si Esme. Becca s-a grabit spre mine si am vazut ca are in mana geaca mea. Elliot mi-a dat putin drumul, pentru ca Becca sa-mi puna haina pe umeri, apoi m-a strans din nou la pieptul lui.

-De ce acum?imi fortez eu vocea, dar nu stiu daca Matt m-a auzit.

Mi-a auzit soapta, dar nu si ce am zis. S-a apropiat mai mult de mine, iar eu ma faceam si mai mica in bratele lui Elliot. Si uitasem care e diferenta intre mine si el. Am tras aer adanc in piept, pentru a mai spune o data, dar Becca a fost mai rapida:

-De ce acum, Matt? De ce aici?intreaba ea si-i simt mana pe spatele meu.

-Cred ca Hope poate sa vorbeasca singura, spune Matt destul de dur. Si nu e treaba ta. E treaba mea, a lui Hope si mai nou si a domnului, spune el si-l priveste urat pe Elliot.

-Eu nu cred ca poate vorbi singura intr-o astfel de situatie, ii scuipa Becca cuvintele in fata. Si asta te intrebase si ea, dar nu ai auzit.

S-a uitat spre mine, iar eu am facut un semn usor din cap. Acestea erau intrebarile care-mi stateau pe limba, dar nu le puteam pronunta din cauza suspinelor. Matt a inspirat adanc, privindu-ma atent. Am simtit bratele lui Elliot strangandu-se mai mult in jurul meu.

-Pentru ca nu mai pot sa stau fara tine, spune acesta calm. Pentru ca toata viata mea s-a sfarsit din momentul in care te-am parasit in acea seara. Si pentru ca nu suport idea ca tu sa fii in bratele altcuiva. Si de ce aici? Pentru ca prietenul tau m-a invitat, spune el degajat.

Am tresarit cand i-am auzit vorbele. Am iesit din stransoarea lui Elliot si m-am uitat incruntata spre el. De ce l-ar chema pe Matt ca sa ne strice relatia?ma intreb sigura. Am vazut imediat confuzie pe chipul lui Elliot, iar asta m-a derutat si mai mult. Atunci care prieten?

-Nu iubitul, spune Matt mai mult in batjocura.

-Il omor pe Cam daca el a fost, aud vocea Beccai.

-Ryan nu ar face una ca asta, sper, adauga si Esme imediat.

-Sean!aproape tipa Elliot, iar Matt aproba printr-o miscare a capului.

Nu-l mai auzisem pe Elliot injurand, deci am ramas muta de uimire cand am auzit vorbe urate din gura lui. L-am privit cu ochii mariti si se schimbase total. Fierbea de furie si asta ma speria. S-a intors cu spatele si s-a indepartat de noi. Am vazut cum isi trece nervos mainile prin par si auzeam cateva susoteli... cred ca alte injuraturi.

Caruselul viețiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum