Capitolul 24

864 68 0
                                    

Pentru jumatatea lui Octombrie era destul de cald. Sau... cred ca aici asa e vremea, fata de Seattle. Si era liniste. Viata mea parca se linistise dintr-o data si-mi placea. La inceput, cand am venit in oras, eram tensionata, dar cu timpul m-am calmat. Inca mai exista un mic stres, legat de tata, care nu mai daduse niciun semn de viata de la cearta cu mine si mama. Ma speria ingrozitor de rau. Stiam ca aceasta e linistea dinaintea furtunii. Il cunosteam pe tata, iar mama la fel si amandoua stim ca tata nu renunta. Niciodata nu renunta pana nu ii convine situatia. Si asta ma speria si era motivul cosmarurilor mele. Era deja ca o traditie sa ma scol in fiecare noapte plangand. Il visam mereu la usa camerei mele, spunandu-mi sa-mi fac bagajele. Ah! Era groaznic.

Dar, in fiecare dimineata cand primeam sarutul mult asteptam, tot stresul, oboseala, teama parca se evaporau. Nu stiu ce putere avea Matt asuprea mea, dar imi placea. Imi placea cum ma facea sa ma simt. De abia acum, dupa 16 ani de viata, pot sa zic ca traiesc cu adevarat. Am iesit din acea monotonie instalata de tata si descopar lumea. Cred ca ii sunt datoare pe viata lui Matt pentru ceea ce face pentru mine. Mereu imi e aproape cand am nevoie sii imi ofera incredere in mine... acea incredere care mi-a lipsit ani de-a randul.

Aud oftatul lui Matt si ma trezesc din gandurile mele. Am intors privirea in aceeasi parte unde se uita si acesta si i-am vazut pe Jessica si Brandon. Am vrut sa ma ridic, dar mainile lui Matt m-au oprit.

-Poate daca nu-i bagam in seama o sa plece, imi sopteste acesta la ureche.

-Sa-ti amintesc ca tu i-ai chemat?il privesc cu coada ochiului.

-Sa-ti amintesc ca Jess mai avea putin si ma omora daca nu-i spuneam sa vina, rade acesta.

Am oftat si am afirmat. Imi placea sa-mi petrec timp cu Matt, singuri, mai ales pe plaja. Veneam si ne asezam pe nisip, eu in bratele lui si puteam sa stam ore in sir asa. Ma relaxam. Briza usoara a marii, sunetul valurilor si imbratisarea lui Matt ma detensionau complet. Uitam si pe ce lume sunt. Tot ce stiam era ca Matt e langa mine. Mai mult nu-mi trebuia.

-Buna pescarusilor, rade Jess. Cred ca nici pescarusii nu stau atat de mult pe plaja cum stati voi.

-E frumos aici, spun eu intorcandu-mi putin privirea spre Matt care mi-a zambit, iar eu m-am facut ca de gelatina.

Cei doi s-au asezat langa noi, unul langa altul. Nu stiu de cand erau impreuna, dar cred ca aveau o relatie destul de lunga... Sunt sigura ca erau impreuna pe vremea cand Matt era cu Tiffany. Erau draguti impreuna si se iubeau... Brandon o privea intr-un mod special pe Jessica, iar ea mereu zambea cand el aparea. Dar nu erau cei mai romantici, sa se tina mereu in brate sau de mana, cum faceam eu cu Matt. Am urmarit tacuta cum Brandon a scos un pachet de tigari si i-a oferit Jessicai, apoi a luat si el una. L-am simtit pe Matt cum s-a foit. Sigur voia si el sa fumeze. De obicei, nu prea fuma de fata cu mine, pentru ca imi observa incruntarea. Nu aveam nimic cu fumatul in sine, pentru ca si mama o face, dar eram de parere ca-i afecteaza vocea.

M-am ridicat de pe el, iar acesta nu s-a impotrivit. M-am pus langa el, iar acesta mi-a zambit si mi-a multumit printr-o privire dragastoasa. Brandon i-a oferit si lui o tigare, apoi toti 3 au inceput sa fumeze. Okay... ma simteam in plus rau de tot.

-De cat timp sunteti impreuna?intreb eu cu privirile atintite spre Jess si Brandon.

Acestia au facut ochii mari, apoi s-au privit reciproc.

-Februarie, raspunde Jess. Se putea si mai devreme, daca domnul, si indica spre Brandon, ar fi fost mai barbat. Cu greu m-a invitat in oras. Si asta datorita unei prietene, care l-a impins de la spate.

Caruselul viețiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum