(II) Capitolul 1

776 51 5
                                    

M-am mai privit inca o data in oglinda, zambind larg cand mi-am vazut reflexia. Iubeam aceasta rochie si iubeam si persoana care mi-a cumparat-o. Are gusturi bune, n-am ce sa-i reprosez, gandesc eu. Mi-am luat geanta de pe birou si telefonul, apoi am coborat in living. Mama si-a intors privirea spre mine, iar eu am facut o pirueta pentru a-mi arata tinuta. S-a ridicat de pe canapea si s-a apropiat de mine zambind.

-Esti sigura ca nu ai probat aceasta rochie de fata cu el?ma intreaba ea privindu-ma din cap pana-n picioare.

-Sunt sigura mama, rad eu. Matt a ales-o singur, singurel. Nici macar nu am vazut-o vreodata prin magazine, dau eu usor din umeri.

-Iti vine foarte bine, iar culoarea e superba.

Mi-am privit rochia turcoaz pe care o primisem cadou de la Matt de ziua mea. M-am indragostit de ea inca de cand am vazut-o prima oara, dar de abia acum o port pentru prima oara. De abia astept sa-i vad fata cand ma va vedea. Am tresarit cand telefonul mi-a vibrat si am vazut un mesaj de la Matt. Ajunsese. Am imbratisat-o pe mama, apoi am iesit din casa si am vazut masina neagra a tatalui lui Matt. M-am apropiat de masina, iar usa din spate s-a deschis, vazandu-l imediat pe Matt. Zambetul i-a aparut imediat pe chip cand mi-a vazut tinuta, iar asta ma bucura. M-am urcat si i-am salutat pe cei din masina:

-Buna seara, domnule Smith, si la multi ani, ii zambesc eu tatalui lui Matt. Hei Angel, Matt, imi intorc eu privirea spre cei doi baieti de langa mine.

-Multumesc, Hope. Si ti-am mai zis de atatea ori, spune-mi Robert, imi zambeste acesta, apoi porneste masina.

-Buna, Hope, ma saluta Angel zambindu-mi, apoi se intoarce cu nasul in telefonul lui jucandu-se.

-Esti superba, imi sopteste Matt la ureche si ma saruta usor pe obraz. Rochia iti vine foarte bine, spune el mangaindu-mi umarul gol, iar eu ii multumesc in soapta.

Am mers ceva timp pana am ajuns la restaurantul unde urma ca tatal lui Matt sa-si serbeze ziua. Eram emotionata pentru ca urma sa cunosc o parte din familia lui Matt. O cunoscusem doar pe bunica lui la ziua de nastere a lui Angel. Era o femeie foarte cumsecade si observasem ca-l iubeste foarte mult pe nepotul ei cel mic. Matt imi povestise ca-l crescuse pana la varsta de 3 ani, dar apoi a trebuit sa aiba grija de sotul ei care era imobilizat intr-un carucior cu rotile din cauza unui accident.

Domnul Smith a parcat masina, apoi am coborat toti 4 indreptandu-ne spre intrarea in restaurant. Un ospatar ne-a condus spre un separeu unde era amenajata o masa pentru vreo 20 de persoane. In timp ce tatal si fratele lui Matt isi ocupau locurile, acesta m-a oprit si mi-a facut semn sa fac o pirueta, apoi m-a tras in bratele lui sarutandu-ma scurt.

-Nu ma satur sa te privesc, imi sopteste acesta peste buzele mele. Esti foarte frumoasa.

-Acelasi lucru pot sa spun si despre tine, il privesc eu din cap pana-n picioare zambindu-i.

Ne-am asezat la masa si am nimerit intre Matt si Angel. Cel mic a inceput sa-mi povesteasca ce a facut in tabara de echitatie din care se intorsese in urma cu 2 zile. Mi-a aratat poze si mi-a descris fiecare activitate pe care a avut-o. L-am ascultat cu atentie pentru ca era foarte interesant. Nu fusesem niciodata in tabere sau macar in excursii cu scoala, pentru ca tata ma tinea ca pe o printesa ascunsa in turn.

-Spune-i si despre fata aceea, il intrerupe Matt pe Angel si ii face cu ochiul.

-Ce fata?intreb eu cand vad ca Angel nu mai spune nimic si se rusineaza.

Caruselul viețiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum