16 - Pokrok

202 9 0
                                    

Po dalším celkem nudně stráveném týdnu je tady opět víkend! Víkendy v nemocnici mám obzvlášť ráda. Pokaždé mě navštíví někdo, kdo mě má rád a komu na mně záleží.

Krásné sobotní ráno pro mě začíná kolem půl osmé. Nikdy jsem toho moc nenapsala. V životě jsem se možná tak dvakrát, třikrát probudila po osmé hodině. Ale to jsem já... To je u mě zcela normální.

Ještě včera večer jsem si psala s Chrisem. Dnes ke mně přijde, asi kolem půl desáté.
Samozřejmě o půl desáté ráno. 
Vypadá to, že taky moc dlouho nespává. Jsme si tak podobní! Nemůžu z toho!

Bylo, tuším, deset dvacet tři a Chris zaklepal na bílé dveře, které mi kazily výhled na tu nádhernou bytost.
Snažila jsem se mluvit nahlas, to není má silná stránka, a zároveň vyznít vyrovnaně. ,,Dále!"

,,Ahoj, lásko!" Přivítal mě Chris krásnými slovy. Okořenil to vášnivým polibkem a pohlazením po vlasech. ,,Jak ti je?" Zajímal se o můj zdravotní stav. A já byla za to ráda.
,,Celkem fajn. Budeš se divit, ale to nejúmornější je tady ta nuda," vycenila jsem své zoubky, které jsem kvůli Chrisovi ráno po snídani drhla asi patnáct minut.

Posadil se na dřevěnou židličku pro hosty u mého lůžka. ,,Už jsem trošku pokročil," když uviděl můj výraz v obličeji, tak větu doplnil, ,,v tom pátrání po té zmiji, co ti poslala ten vzkaz." Zakutala jsem se do peřinky.

,,Ahaa! Tak povídej, to mě zajímá," vydala jsem ze sebe se smíchem, i když to téma bylo spíš k pláči.

,,Jako první jsem si udělal poznámky," ukázal mi svůj bloček, ,,kdo ví o tvé nemoci." Poškrábal se na zátylku.

,,Když nepočítám doktory, tvou rodinu, učitele a Pam, protože předpokládám, že by to neudělali," dodal na objasnění, ,,a samozřejmě já taky." Oba jsme se  sborově zasmáli. ,,Protože tě miluji. Tak vyšli jen naši spolužáci. Bohužel," sklesl mu hlas, ,,v ten den chybělo ve třídě hodně lidí."
Zalistoval si ve svém bločku a začal předčítat. ,,Lisa, Mia, Amy a Emily - to jsou holky. Pak ještě chyběli i kluci - Ken, Dave, Justin, Travis, Cole a Ben. Ty jsem ale vyloučil. Nebo spíš jsem dal přednost holkám, protože pochybuju, že by někdo z kluků takhle psal," ukázal na vzkaz. ,,Ani já takhle nepíšu, a to je co říct. Já jinak píšu pěkně," pochválil se a já se tomu musela zasmát.

Po pár minutách jsme svůj smích utlumili a já jsem poslouchala, co z něj ještě vyjde.
,,Takže už se nám seznam zmenšil na čtyři hlavní podezřelé. Lisa, Mia, Amy a Emily," zopakoval mi. ,,A teď potřebuju tebe," mluvil tak...vyspěle, já jsem prostě z toho nemohla. Znělo to strašně směšně.

,,Čemu se zas směješ?" odvětil Chris "naštvaně" a dusil v sobě smích. Donutila jsem se přestat, aby mohl v klidu pokračovat. ,,Takže, jak už jsem říkal, potřebuju tebe. Chci vědět, jak se zmíněnými spolužačkami vycházíš. A o které si myslíš, že by toho," ukázal na obálku položenou na stolíku, ,,byla schopná. Nebo popřípadě, jestli poznáš písmo."

,,Ehm..." odkašlala jsem si se snahou Chrise rozesmát, bral to moc vážně. Nebo spíš já to brala málo vážně.
,,Tak s ani jednou jsem neměla nějaký velký konflikt. S Emily občas sedávám v angličtině a musím ti říct," znovu jsem se rozesmála. Zřejmě mám velký problém. Měla bych se naučit ovládat svůj smích. ,,strašně škrábe. Hůř než ty. A to je co říct!" následoval výbuch smíchu.

Ano, zase.

,,Nonono..." uchechtl se Chris. ,,To jsi mě urazila. Já že škrábu? Tss..." založil si ruce na prsou a dělal uraženého.
,,No tak pokračuj," řekl netrpělivě, ale upokojil to roztomilým úsměvem.

,,A Lisa..." Poškrabkala jsem se na bradě na znamení, že "přemýšlím". ,,Úplně ji nevylučuju, ale dala bych ji za klukama. Je totiž strašně milá a jsme tak trošku kamarádky. Taky si myslím, že by to nedala," ušklíbla jsem se a čekala na Chrisovu reakci. Ten jen přikývl a něco si zapisoval do bločku, který si pořídil pouze kvůli mně! ,,Lisa je takový anděl. Trochu se bojím, že by mohla mít v budoucnu problémy."

,,Takže hlavní podezřelí jsou Mia a Amy. Dobře, proklepnu si je. V pondělí snad budou ve škole. Nechci jim psát, protože to by měly čas na nějakou výmluvu." Hlesl Chris svým něžným hláskem.
.
.
.
.
.
Další kapitola!
Co vy na ni? Líbí se?
Kdo si myslíte, že si přeje, aby Silke zemřela? Amy, Mia nebo někdo jiný? Kdo? Tipněte si...
Jinak nějak se nám to tu mění na kriminálku 😂🙈
Velké díky za přečtení, hlasy a komenty 💩 a posílám vám hovínko pro štěstí  😂❤️

Léčba láskouWhere stories live. Discover now