Dressless (moja verzija priče)

2.4K 136 56
                                    

Četrdeset osmo poglavlje

Pitala sam se dokada će se tišina nastaviti jer nitko od nas nije htio prvi započeti govor. Ali kako sam pogledala u Harryjevo lice, ono je bilo ljuto i agresivno kao da će eksplodirati svaki čas. Malo prije je bio sretan jer je sredio sve što je morao sa svojim ocem, a onda se dogodilo i ovo...

Onda sam pogledala na Marcusa koji je također imao mrku facu i stisnute šake. Neće trebati dugo prije nego što se počnu tuči.

- Vratio se. - Olivia mu je šapnula na uho dok nas je promatrala. Oh, mislila je da ga neću moći vratiti i da nas neću uspjeti izvući iz onog mjesta? Prevarila se. Jako.

- Ne mogu vjerovati da si to dopustila. - zaderao se na nju iako je i dalje držao pogled na Harryju. Ja sam automatski primila Harryja za dlan i čvrsto ga stisnula.

- Gdje si ti bio kada sam te zvala? - trknula ga je i prekrižila ruke. Ne znam jesu li glumili da se svađaju ili je to bilo stvarno, no i jedno i drugo me nije zanimalo. Samo htjela da nam se maknu s puta.

- Gubite se van iz ovog dvorca, oboje. Dobili ste što te htjeli, a sada crta. - Harry se ukočio i stao vikati na njih, a njegov je glas odjekivao dvorcem. Tada sam brzo stala ispred Harryja i pogledala ga u lice.

- Smiri se. - šapnula sam mu... - Popričajmo u miru. Njegove oči postajale su crvene, a zubi su rasli u očnjake. Spustio je glavu prema dolje i ja sam to shvatila kao slažem se s tobom. Onda sam se okrenula prema njima.

- Pa, Marcus... - prekrižila sam ruke... - Svi znamo razlog zašto si nagovorio Harryja da ode daleko odavdje i zašto si lagao o onim stvarima. - podrugljivo sam mu uputila riječi s ozbiljnim izrazom lica. Marcus mi je stao pljeskati i smijati se... - Sada si shvatila.

Htjela sam ga udariti.

- Mislio sam da si govorio istinu. - Harry je stao ispred mene... - Ali ti si mi lagao? - mogla sam čuti bol u njegovom glasu... - Koliko smo dugo prijatelji? Već 200 godina? I nekako si me natjerao da ti vjerujem. - za svako pitanje htio je njegov odgovor. No i ja sam unaprijed znala što će točno reći.

- Učinio sam to za tebe. - prosiktao je kroz zube... - Tako je bilo najbolje. Ne želim da—

- Znam što ćeš reći. - lupio je nogom o pod i pod se zatresao zajedno sa svima nama... - Ne moraš ti ništa željeti. Nitko te ne prisiljava. I za mene ne moraš činiti ništa. - govorio je zvjerskim režajima. Postajao je veoma, veoma ljut i nisam smjela dopustiti da poludi.

- Borili smo se i za to sam ti zahvalan jer si stao u moju obranu. Ali ovo te nisam zamolio. Lagati, uvući i mene i nju u takvu opasnost... - stao je pored mene i iskazao me Marcusu... - To je bila najgora stvar koju si ikada napravio. - pokazao je na njega prstom i da sam ja bila na njegovom mjestu, stala bih bježati.

- Ona nije prava za tebe. - kada je to rekao samo sam se glasno nasmijala. Aha, on zna kakva sam ja? Dobro me poznaje?... - Bilo ti je dobro i kada si sve imao uz mene. Sada si se raspekmezio i zaboravio si što znači pravi lov na ljude.

- Ja više ne lovim ljude. - tresao je glavom i odmah sam se sjetila svih onih ljudskih tijela koje je Harry bacio iza vrta... - A nećeš ni ti u mojem okruženju.

- Čuli ste ga. Oboje. - javila sam se i pokazala im prstom na izlaz... - Odlazite van. Nisam htjela svađu, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Neću ga više slušati. Niti gledati Olviju kojoj je bilo žao što mi je pomogla, a i trebalo joj je biti.

- Ne znaš s kim imaš posla! - Marcus je vampirskom brzinom došao do mene i naglo me dlanom primio za vrat. Nije ga jako stisnuo, ali me boljelo. U to isto vrijeme, Harry je njemu uspio staviti ruku na srce kao da će ga iščupati. Obojica su teško disali, a ja sam ostala žmiriti od straha.

The BeastWhere stories live. Discover now