Puso

7.7K 360 10
                                    

Daniel

Jak já tu Elissu nemám rád, ten pisklavý hlas, tuna make-upu, chemlonové vlasy a plastové nehty, Bože. Kdysi jsem si s ní dal jednu pusu a ona mě od té doby uhání.
Každý rok. 


Teď mi tu přibyla ještě jedna černovlasá, namyšlená kráva navíc. Co víc chtít.
"Nemáte někdo zájem jít do vody?" Zeptala se Darby, která se pomalu sbírala ze země.


S ní jít znova do vody? To  ji sakra nestačilo to v tom moři? 
Ona musí mít fakt IQ šumící trávy pokud si myslí, že se půjdu s ní koupat, když jsem ji musel křísit. "Myslím, že to vynechám." 


"Tebe jsem se ani neptala. Danielku." Na  mou přezdívku dala obzvlášť důraz a zubatě se na mě zakřenila, věděla že mě to vytáčí. 

Propaluji ji pohledem, který by mohl na místě nechat vzplanout celou armádu, protože tuhle přezdívku nenávidím, asi před dvěma lety mi jí vymyslela Elissa, a ač jsem ji prosil sebevíc nepřestala.


"Ještě jednou mi řekneš..." Ani mě nenechala dokončit větu a ihned na mě vypálila: "Copak Danielku?"


Cítím jak mi obličej hoří. Asi ji zachvíli zardousím. Prostě ji omotám ruce kolem krku a udusím ji. Místa na zakopání těla je tu víc než dost.


"Mrcho." Plivnu po ní slovem, ale vysloužím si jen její srdečný smích. Co ji sakra přijde vtipné?
"Říkali mi i hůř." Mrkla na mě a stále se na mě zubila, těma jejíma bílýma perličkama.


"Ještě jednou na mě mrkni a já ti ty řasy podpálím." Zapalovač v zadní kapse mě začínal doslova pálit jen při té sladké představě.
"Jen to zkus." Na  protest zvedla bradu a šlehla po mě vyzývavým pohledem.


Uličnicky jsem se na ni usmál a s mrknutím a přeslazeným hlasem jsem dodal:
"Naser mě ještě víc a já ti je opravdu podpálím a k tomu přiberu i obočí abys to měla grátis, puso." Při tomhle oslovení sebou cukla, což mi vyčarovalo úsměv na tváři.


"Neříkej. Mi. Puso." Procedila skrz zaťaté zuby, sevřela ruce v pěsti a z očí ji vyšlehl zlostný plamen. Vypadala jako by byla připravená porazit celý regiment vojáků. Roztomilé.


"Ale copak, nelíbí se ti má nová přezdívka, řekl bych, že je pro tebe jako dělaná, puso." Radoval jsem se ze své malé výhry, ale sotva jsem se podíval na její tvář, vztek, který tam před krátkou chvíli byl nahradil smutek a strach. Řekl jsem snad něco špatného? Lehce jsem naklonil hlavu na levou stranu, jak to dělám vždy, když přemýšlím.

Když spatřila můj zamyšlený výraz jakým jsem se na ni díval, nečekala už ani minutu a vyletěla z chatky jako by ji za patami hořelo.


"To sis podělal na plný čáře kámo, podle mě si ji hodně nasral." Aaron válící se na palandě se na mě koukal lítostivým, ale zároveň pobaveným pohledem, protože moc dobře věděl, že tohle mě u ní bude stát velice draho.

"Jdi se bodnout." Ani jsem se na něj nepodíval. S povzdechnutím jsem se postavil, a rozešel jsem se ke dveřím chatky. Možná si spolu nerozumíme, to ale neznamená, že jsem ji chtěl nějak ublížit. Prostě mi jen leze na nervy.

Prolezl jsem snad každý kout táboru, na který jsme měli přístup, od bazénu až po pláž, ale nikde nebyla k zahlédnutí. Ta holka musí být ve schovávané mistr. Po necelé půlhodině jsem to vzdal a rozhodl se vrátit zpátky, ale Bůh měl pravděpodobně jiné plány a rozhodl se potrestat mě za ten rozhovor z Darby.

"Danielku!" Uslyším pištivý hlas dříve než ji uvidím. Pevně zavřu oči, až se mi pod víčky začnou míhat různé barvy a tvary, jak moc je tisknu k sobě.
Dělej, že jsi ji neslyšel. Dělej, že jsi ji neslyšel. Opakuji si to v hlavě jako mantru.

CampWhere stories live. Discover now