85.-Bent a kalitkában

1.9K 226 63
                                    

- Alice - suttogta valaki a nevemet.

Először nem nyitottam ki a szemeimet, mert éreztem hogy szédülök, a bal lábszáramba éles fájdalom hatolt és alig bírtam levegőt venni.

- Alice, térj magadhoz! - szólított ismét a hang. Nagy nehezen sikerült elég erőt gyűjtenem, majd zihálva nyitottam ki a szemeimet és néztem bele egyenesen a mellettem guggoló Oliver halványzöld szempárjába. - Velünk van! - fordult a háta mögé, mire több ember megkönnyebbült sóhaját is hallani lehetett.

Az orromat valami furcsa bűz csapta meg, de nem olyan mint például a kóborlóké. Ez sokkal inkább olyan volt mint az áporodott penész szag, meg döglött patkány keveréke. A tekintetem ekkor egy ütött-kopott plafonra tévedt és leplezni sem tudtam mennyire nem értem mi folyik itt.

- Fáj valamid? - érdeklődött Oli.

- Sajog a bal lábam - suttogtam.

Bólintott.

- Kiszedtem a töltényt, nemsokára elmúlik majd - tájékoztatott.

Még értetlenebb fejet vágtam. Töltény?

Megpróbáltam felülni, de túlságosan gyengének éreztem magam és nem tudtam megtartani tenyeremmel az egyensúlyt. Szerencsére Oli időben elkapott, még mielőtt visszazuhantam volna és segített felülni, a kezét szigorúan a hátamon tartva. Amint felültem, az első dolog ami szembetűnt az az a tény volt, hogy Dylan a lábaimnál ül és aggodalmasan engem vizslat. A második dolog pedig egy rács volt a háta mögött.

- Mi a... - kérdeztem, ám egy ismerős hang szakította félbe a káromkodásomat, ami jobb oldalról jött.

- Alice! - kiáltotta a nevemet olyan kétségbeesetten, ám mégis izgatottan, hogy jóformán ki sem mondta még a nevemet, azonnal oda néztem.

Egyetlen, ép kezével egy rácsot szorongatott jómaga is. Ekkor tűnt fel, hogy egy folyosón vagyunk, tele rácsokkal - percek múlva rájöttem hogy börtöncellák - és hogy tele van az egész emberekkel. Ismerősökkel és ismeretlenekkel egyaránt. Nem ismertem a másik embert aki vele együtt raboskodott a saját cellájukban, de nem is törődtem vele. Sírva fakadtam, amint megláttam őt.

- Richard - suttogtam a nevét.

Richard akkora vigyorra váltott, amilyet még nem láttam tőle.

- Basszus, Cody megmondta hogy éltek! - nevette el magát, mire felcsillogtak a szemeim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Basszus, Cody megmondta hogy éltek! - nevette el magát, mire felcsillogtak a szemeim.

- Cody életben van? - kérdeztük egyszerre Olival.

Richard bólintott.

- Legalábbis tegnap még az volt. Aztán elvitték és azóta nem jött vissza - suttogta.

Lebiggyesztettem az ajkaimat. Megint elkerüljük egymás Codyval. Mintha meg lennénk átkozva.

Megkértem Olit hogy segítsen fel, aztán odasétáltam a rácshoz és erősen megszorítottam Richard bal kezét.

Zombie Apocalypse (hungarian)Where stories live. Discover now