28. Bölüm - Sahte Prens Dönemi

4.9K 396 86
                                    


Alex sarayın bahçesinde dolanıyordu. Bilge Loris'in yandaşları ve kandırdığı insan sayısı o kadar fazlalaşmıştıki neredeyse Yuva'da kimse kalmamıştı.

Geriye kalan halk genelde fakirler ve Jordan'a bağlılık yemini eden kişilerdi. Alex derin bir nefes aldı ve elinde çevirdiği çiçeğe baktı.

Jordan 19 gündür yoktu. Marcus'un adamlarına yakalanmamak için yavaş yavaş ve gizlice ilerliyor olmalılardı. Bu yüzden de gidişlerinin uzun sürdüğünü düşünüyordu Alex.

Diğer türlüsünü düşünemiyordu Alex. Jordan onun her şeyiydi.

Sevdiği, ailesi, desteği ve tüm umuduydu.

Ona bir şey olmasına dayanamazdı.

Artık kavuştuklarını düşündükleri her an bir sorun çıkıyordu. Jordan'ın bu gidişi Alex'i tamamiyle içine kapanık bir hale getirmişti. Çok sessizdi ve sürekli Jordan'ı düşünüyordu.

Saray kapıları kapalıydı. Dışarıdan gelen herhangi bir saldırıya karşı hazırlardı ancak halk buna hazır değildi. Eğer böyle devam ederse hastalıkların yaygınlaşması fazla uzun sürmezdi.

"Kraliçem."

Alex arkasını döndüğünde Jessie gülümseyerek Alex'e bakıyordu.

"Size eşlik edebilir miyim?"

"Tabi."

Alex yürümeye devam ederken Jessie'de yanında ilerledi.

"Sizin bu haliniz herkesi çok üzüyor."

Alex güldü.

"Normal konuşabilirsin Jessie. Baksana etrafta kimse yok."

Jessie etrafa baktı.

"Sonradan çok pişman olacaklar."

Alex Jessie'ye baktı.

"Bunu Jordan'a söylemek istemiyorum ama ya haklılarsa? Ya Marcus savaşı kazanırsa?"

Jessie derin bir nefes aldı.

"Marcus savaşı kazanırsa neler olacağını kimse bilemez."

Alex yutkundu.

"Jordan'ı öldürecek. Değil mi?"

"Belki."

Biraz bekledi.

"Ya da halk Jordan'dan umudu kesene kadar onu rezil duruma düşürecek. Pis işlerde görev yaptırtacak. Saray soytarısı ilan edecek. Veya ellerinden atın arkasına bağlanıp halkın arasında çıplak gezdirilecek. Bu böyle uzayıp gider. Ama hiçbir yönetici kendi soyunu bu duruma düşürmez. Bunun yerine öldürmeyi tercih ederler."

Bir süre sessiz kaldılar. İlk konuşan Alex oldu.

"Ama Marcus bunu yapar, değil mi? Bu yüzden Jordan beni öğrenmesini istemedi. Çünkü beni öğrenirse Jordan'ı aşağılamak için beni kullanır."

Jessie başını olumlu anlamda salladı.

"Marcus'un nasıl bir hale geldiğini hepimiz gördük. Her şeyi yapacak konumda. Eğer kazanırsa yapacağı şey tahmin edilebilir. Eskiden birisi bir fetih gerçekleştirdiğinde eski kralı aşağılamak için onun eşiyle yatarmış. Kral Jordan bu yüzden her şeyin gizli olmasını istedi. Sizi Marcus'tan korumak için. Ve diğerleri bu yüzden Zeta prensesi ile evlenmesini istediler. Çünkü Kral Jordan sizi seviyor. Sevdiği birinin bu şekilde aşağılanması onu mahveder."

"Jordan bu savaşı kazanacak."

"Bunun için elimizden geleni yapıyoruz."

Alex sessiz kalıp başını salladı. Bahçe boyunca yürümeye devam ettiklerinde Jessie "Bu senin için çok zor olmalı. Yani anlayabiliyorum. Tam birbirinize kavuşmuşken..." dediğinde Alex gülümsedi.

DELTAOn viuen les histories. Descobreix ara