15. Bölüm- Borç

7.5K 512 101
                                    


Krallar ve kraliçeler ile dolu olan saray avlusuna baktım. Kalabalık beni içten içe rahatsız etmeye başladığında Victor'un kolundaki elimi biraz daha sıkılaştırdım.

Victor kafasını çevirip bana baktığında tedirgin bir şekilde etrafa bakıyordum.

Tanıdık birini görme ihtimalim çok yüksekti. O sırada bir hizmetli yanımıza geldi. Bir süre gözlerini kısarak yüzüme bakmaya başladığında gözlerimi kızın gözlerinden ayırmadım. Kız en son beni tanıyamamış olacak ki gülümseyip "Sizin masanız şurası majesteleri." Dedikten sonra bize masamıza kadar eşlik etti.

Masamıza geçtiğimizde ben tedirgin bir şekilde etrafa bakmaya devam ediyordum.

Victor bana bakıp "Bir sorun mu var?" dediğinde başımı olumsuz anlamda salladım.

"Hayır. Sadece biraz midem bulanıyor."

"Orman yolu sarsmıştır belki."

"Olabilir. Geçer birazdan."

O sırada diğer ülkelerin kral ve kraliçeleri masamıza gelip bizimle konuşmaya başladıklarında bende tek tek isimlerini öğreniyordum.

Şu ana kadar Lord Silver'dan sadece kansızların ırk isimlerini, tarihleri ve ülkelerin tarihleri hakkında dersler almıştım. Daha yakın çağa adım atamamıştık. Delta içerisindeyken hiçbir bilgim olmaması da işimizi zorlaştırıyordu.

Uzakta birbirlerine nefretle bakan iki sarışın kadın gördüm. Birbirlerine o kadar çok benziyorlardı ki ayırt etmek çok zordu. İkisinin de arması yarasaydı. Ancak şekilleri ve renkleri farklı dizayn edilmişti. Düşünceli bir şekilde kadınlara bakarken Victor'un gülmesi ile ona baktım.

"Ne oldu?"

Victor'da benim yaptığım gibi kadınlara baktı.

"Çok benziyorlar değil mi?"

Kadınlara baktım. "Evet."

"Kraliçe Lavinya ile Lorenya."

Kaşlarımı çatıp Victor'a baktım.
Victor bana bakıp gülümsedi.

"Aşağı Krallık ve Yukarı Krallığın kraliçeleri."

"Dalga mı geçiyorsun benimle?"

Victor tekrar güldü.

"Hayır. Lord Silver sana bunları öğretmedi galiba."

Başımı salladım. "Daha günümüze gelemedik."

"Lord Silver'ın tarihi fazla detaylı. Ben kısaca anlatabilirim. Kraliçe Lorenya ile Lavinya kardeş."

"O zaman neden birbirlerini öldürecekmiş gibi bakıyorlar?"

"Öldürmek istiyorlar da o yüzden."

"Anlamıyorum." Dedim oflayarak.

"Yukarı Krallık ile Aşağı Krallık önceden bütündü. Varisleri Kraliçe Lavinya ile Lorenya'ydı. Büyük kardeş Lorenya tahta geçecekti. Kendisine varlıklı bir eşte bulmuştu. Kraliçe Lorenya'nın disiplini her yerde anlatılır. Kuralcı bir kadındır. Ve iyi bir yönetici. Mantıksal olarak bakar. Evlendikten sonra babaları vefat etti. Kız kardeşi de babalarının ölümünden sonra krallığın diğer ucuna gitti. Tahta Lorenya oturdu. Ancak kız kardeşi Lavinya'nın peşinden Lorenya'nın kocasıda gidince işler karıştı."

"Ne?" dedim şaşkınca.

Victor güldü.

"Kocası Lorenya'yı kız kardeşi ile aldatıyormuş. Lavinya'nın da ülkenin diğer ucuna gitme sebebi hamile olmasıymış. Lorenya bunları öğrendiğinde çılgına dönmüş. Sürgün emri çıkarmış. Ancak kocasının askerleri Lavinya'nın doğumu yaklaştığı için kralliyet askerlerine geçit vermemiş. Böyle olunca Lorenya daha da sinirlenmiş ve bir birlik daha göndermiş.

DELTAWhere stories live. Discover now