Time is my friend now, časť 54.

841 63 6
                                    

Od toho dňa sa do môjho života vniesli akési svetlejšie farby. Ak tam aj predtým bola nejaká žltá alebo oranžová, teraz bola ešte žiarivejšia ako predtým. Bolo úžasné sledovať, ako napredujem, hoci to šlo slimačím tempom. Hlavne čo sa týkalo Ricka. Bol dosť tvrdohlavý na to, aby ma zakaždým prinútil obliecť si tie nechutné handry, aj keď som proti nemu bojovala ako dračica. A dosť rázny na to, aby ma dotlačil k bičovaniu jeho už aj tak dosť doráňaného tela. Celý čas, keď bič udieral s plieskaním o jeho pokožku som si v hlave opakovala, že to robím pre jeho dobro a že po tomto sa so mnou aspoň úprimne porozpráva. Pravdou však bolo, že jediné, čo mi vždy povedal bolo "vyzeráš ako ona". Ak som sa aj odvážila navrhnúť mu iné riešenie psychických problémov ako masochizmus, umlčal ma. Bolo to s ním ťažké.

Stále tu však bol Lee, aby sa so mnou delil o moje obavy a Matt, aby mi zdvihol náladu. A samozrejme moji drobci, pri ktorých moje srdce vždy pookrialo. Už som nepochybovala o svojom rozhodnutí odísť z práce, aby som s nimi mohla tráviť viac času. Ak tam vôbec nejaké niekedy boli.

,,Na čo myslíš?" spýtal sa Matt sediaci vedľa mňa na pohovke jedno sobotňajšie poobedie.

Obrátila som sa k nemu a štvornožky sa presunula medzi jeho nohy, aby som sa mohla oprieť o jeho hruď. Objal ma rukami a palcami mi krúžil po vnútornej strane zápästí bez toho, aby si uvedomoval, čo to so mnou robí. ,,Na to, ako sa môj život zmenil, odkedy si doň vstúpil ty."

Zvraštil čelo. ,,K lepšiemu alebo k horšiemu?"

Tvárila som sa, že sa neviem rozhodnúť a vyslúžila si poriadne silný stisk jeho ramien. Takmer ma zadusil. Zalapala som po dychu a capla mu po rukách. Zasmial sa. ,,Zaslúžila si si to. Bola to predsa veľmi jednoduchá otázka s vopred jasnou odpoveďou."

Tentoraz som sa schuti zasmiala ja. ,,Niekto tu má až príliš veľké sebavedomie."

,,Ako by aj nie, keď vlastním niečo také krásne, ako si ty." dýchol mi na pery a potom ma nežne pobozkal. Blažene som si vzdychla a opätovala mu bozk.

Prerušil nás smiech a nadšené tlieskanie malých ručičiek. Obaja sme sa zarazene pozreli na tri deti uprene hľadiace priamo na nás, a potom sme sa rozosmiali. Presunuli sme z pohovky na deku a hrali sa na lietadlá, morské panny a iné veci, za čo sme si vyslúžili uznanie v podobe detskej radosti. Tešilo ma vidieť, že Matt naozaj zmenil postoj k mojim adoptívnym deťom a už neodmieta Skye, Tima a Grace ako na začiatku. Práve naopak, dokonale si rozumeli. Ako otec a jeho potomkovia.

,,Čo je?" ukradomky na mňa pozrel so Skye položenou v lone, ktorú práve zamestnával plyšový morský koník.

,,Svedčí ti to. Medzi deťmi." usmiala som sa.

Pomaly sa posunul ku mne a vtisol mi bozk na pery. ,,To som rád, lebo o chvíľu budú ďalšie."

Neveriacky som na neho pozrela.

Zasmial sa mojej reakcií. ,,No čo? Zmenil som názor na to, koho môžeš milovať. Zhodnotil som všetky pre a proti a došiel som k záveru, že trochu svojej lásky, môžeš venovať aj deťom."

,,Len trochu?" pobozkala som ho do kútika úst.

,,Možno trochu viac." usmial sa a pozrel na Skye. ,,Ale musí zostať aj niečo pre mňa."

,,O to sa neboj. Aj keby som nechcela, láska k tebe zostane vo mne navždy."

Pobozkal ma na špičku nosa a spokojne sa vzdialil.

A tak sme celý deň strávili v obývačke pri hračkách a rozprávkach. Najlepší na tom však nebol ten pokoj a pohoda, ale to, že sme boli všetci spolu ako jedna veľká rodina. Nikdy by ma nenapadlo, že sa niečoho takého dožijem, vzhľadom na moju minulosť.

A tak, keď som večer spokojne zaspávala v náručí muža, ktorý mi tak spestril život, mala som pocit, že som najšťastnejší človek na Zemi.

Mala som svoj vysnívaný veľký dom so záhradou.

Mala som tri deti, ktoré robili každý môj deň najlepším.

Mala som dokonalého priateľa, ktorý ma neodsudzoval za to čo bolo, a podporoval ma v tom, čo malo prísť.

A napokon som mala jeho - muža, ktorý vlastnil moje srdce, moje telo aj moju dušu. A oplácal mi to tým, že sa kvôli mne zmenil na princa na bielom koni, ktorého by mi bez váhania ukradla ktorákoľvek žena.

Čo viac som si mohla priať?

Juchú! Ďalšia časť na svete. Snáď nie je priveľmi nudná :)

Retrace Where stories live. Discover now