Ready, časť 2.

1.4K 87 8
                                    

Venujem všetkým, ktorí milujú dážď, no musia sa skrývať pod dáždnik.

Po dvoch mesiacoch som si myslela, že som pripravená. Nie, bola som si istá, dokonca viac než to, že to zvládnem. Že dokážem ustáť jeho prítomnosť. Vravím jeho, hoci som pozvala všetkých troch. No za ten čas, čo som strávila bez nich, som si uvedomila, že hoci som milovala aj ich, všetky cesty vlastne viedli iba k Mattovi. Škoda, že som si to neujasnila skôr...

Bol to deň, ako každý iný. No v niečom bol výnimočný. Rozhodla som sa totiž, že moje zlatíčka dám pokrstiť. Kvôli tomu tu vlastne boli aj Jake, Kile s Lucy a Matt (prečo nevzal aj Alison, som sa nedozvedela) - mali sa stať krstnými rodičmi. Určite uhádnete, kto s kým, pretože som vyberala podľa toho, čo majú spoločné.
Bola som si vedomá toho, že sa znova začnú častejšie vyskytovať v mojom živote, ale ako som povedala, bola som si istá, že to zvládnem.

V deň K nebol nádherný deň bez oblakov. Nesvietilo slniečko a ani nepadal sneh. Nebol to deň ako z filmu, keď sa dialo niečo výnimočné. Toto poludnie bolo ponuré a daždivé ako mnoho iných. Niektorých by to mrzelo, iných naštvalo, ale ja som bola šťastná, pretože aj nebo sa rozplakalo nad mojimi novými deťmi a požehnalo im svojimi slzami.

Obrad prebehol ako všetky krsty a netrval dlho. No keď skončil, mnohé sa zmenilo. Ešte nedávno totiž Tim, Skye a Grace nemali nikoho. Potom si chvíľu museli vystačiť so mnou a mojimi rodičmi a teraz sa naša rodinka rozrástla. Neplakal nikto, pretože na to, aby sa prelievali slzy, to bol príliš pekný okamih. Moje srdce sa však rozplývalo nad tým, čo hltali moje oči.
Jacob sklonený nad malou Grace hľadel na ňu, ako na zázrak. Vyzeral tak zmätene a zraniteľne, no zároveň tomu krehkému stvoreniu, čo držal na rukách, poskytoval bezpečie a nehu.
Kile s Lucy sa smiali spolu s Timom, ktorému sa náramne páčila hra na lietadielko. Vždy som vedela, že Kile by bol skvelý otec.
No a napokon, ďaleko od všetkých, stál Matt. Skye držal pod pazuchami pred sebou. Obaja na seba hľadeli svojimi krásnymi modrými očami a obzerali sa navzájom. Keby som nepoznala pravdu, myslela by som si, že je jeho.

Podišla som k nemu.
,,Nikdy som nedržal dieťa." povedal hlasom, ktorý som nevedela identifikovať, bez toho, aby sa na mňa pozrel.
,,Matt..." začala som, no prerušil ma. ,,Prečo si vybrala mňa, Alice? Prečo ja?"
,,Pretože má tvoje oči." usmiala som sa na neho a pohladila malú Skye po vláskoch. Ešte boli páperové, takmer priesvitné, no za to hebké a jemné na dotyk. Milovala som hladiť ich. Vtedy akoby sa do mňa vliala ich láska.
Uložil ju do svojho náručia. Naťahovala k nemu svoje drobné rúčky a smiala sa. Očká jej žiarili presne ako jemu. Možno nikdy nedržal deti, ale ju miloval od prvého pohľadu.
,,Neviem, ako byť krstným otcom." priznal sa znova tým hlasom. Kiežby som vedela, čo sa za ním skrýva! No pre mňa to už bola trinásta komnata. Už nikdy sa to nedozviem.
,,Matt..." povedala som mäkko.
Prinútilo ho to odtrhnúť oči od malej Skye a uprieť pohľad na mňa.
,,Urobila som z teba dokonalého muža. Teraz dokážeš všetko." pobozkala som ho na líce.
,,Vezmi ju." strčil mi zrazu Skye do rúk jemnejšie, ako by sa zdalo a odkráčal z kostola.
Hľadela som za ním a premýšľala, čo takého som urobila alebo povedala, že ho to prinútilo k odchodu.

Z myšlienok ma vytrhlo až klopkanie dažďa. Pristával na obrovských mozaikových oknách z farebného skla a jeho zvuk sa rozliehal celým kostolom. Nikto ho nevnímal, iba ja a Skye.
,,Páči sa ti ten zvuk?" spýtala som sa jej.
Natiahla ku mne prstíky a šťuchla mi do líca. Zasmiala som sa a vykročila k masívnym dverám. ,,Budem to brať ako áno."

Zvuky mojich krokov na chvíľu pohltili jemné klopkanie dažďových kvapiek a preto som ešte pridala do kroku. V tento deň som si dážď zamilovala a nebola som jedinà.
Keď som vyšla so Skye von, nadšene zatlieskala. Vzala som ju jemne za boky a zdvihla do vzduchu. Opísali sme spolu zopár kruhov a smiali sa. Tento okamih sa mi vryl do pamäti a už nikdy nevybledol.

O chvíľu som ju vzala dnu, aby neprechladla. Z trojitého kočíka som vytiahla deku a poriadne ju do nej zakrútila. Okolo mňa zatiaľ lietal Tim a Grace spoznávala Jakea pátravými dotykmi malých ručičiek. Vedela som, že moje deti sú v dobrých rukách. Zamrzelo ma však, že Matt tu nie je. Skye jediná zostala bez krstného otca.
Brnkla som jej po nose a stisla jej malé prstíky. ,,Nakoniec bude najlepším krstným ockom. Uvidìš..."
Len Boh však vie, či som presviedčala ju alebo seba.

Hi, babes :)
Ako vnímate Mattov náhly odchod?

Retrace Where stories live. Discover now