12. Jedno překvapení za druhým

127 9 2
                                    

Výtah dojel dolů a já byla pořád rozrušená a plná adrenalinu. Pořád nechápu, proč to dělám. Měla bych utéct, teď je k tomu úžasná příležitost. Asi vážně nejsem normální.

Dveře od výtahu se otevřeli a my rychle vyšli, no vyšli, spíš vyběhli. Šli jsme rychlou chůzí, ale za to nenápadnou. Asi si říkáte, proč jsem nezdrhla?? Celou dobu mě držel za zápěstí a vlekl mě za sebou. Měl hroznou sílu, až mě pomalu začal škrtit ruku. Začala jsem s ní cukat, ale Luke dělal, jakoby nic. Doslova jsme přeletěli kolem recepce a vyběhli z hotelu. Já myslela, že odchod z hotelu musíte nahlásit? Ale asi to nic neznamená, když právě utíkáš před zákonem.

Tak trochu nám nedošlo, že když nás hledá policie po celé Evropě, že bude jedna z těch hlídek i před tím naším hotelem. V tu chvíli, když je Luke uviděl, tak sebou trhl a zastavil se. Asi zapomněl, že mě celou tu dobu vláčel za sebou, a tak jsem do něj narazila. Pohlédli jsme na sebe a Luke na mě udělal omluvný pohled. Teď jsme se začali rozhlížet oba kolem a zjistili, že tady byli asi tři hlídky po dvou policajtech. Děláte si srandu?? Můžou být kdekoliv v Nizozemsku a oni jsou zrovna tady!

Stačil by jeden pohyb, jeden výkřik, jeden určitý moment a Luka by zatkli a mě odvezli domů do Anglie za mou rodinou. Tak proč jsem to sakra neudělala?

Asi dva policisti se na nás začali divně dívat. Hned jsem viděla jak se Lukovi zatajil dech. Jakoby nevěděl, co má teď sakra dělat.

,,Amy?" otočil se na mě Luke a díval se mi do očí.

,,Ano?" odpovím otázkou a zděšeně se na něj podívám

,,Promiň mi" odpověděl Luke a já nevěděla, co tím myslel

Hned po chvíli mi to došlo, když mě políbil. Proč to sakra dělá?? Pořád se líbáme před hotelem jako zamilovaný pár. Ale to my nejsme!! Nevím jak se mám cítit, sice se mi Luke líbí, ale jeho povaha je hrozná a navíc mě mlátil. Začali jsme se vášnivěji líbat a já přestala vnímat vše, co se děje okolo mě. Byla jsem jako omámená, líbal tak úžasně. Chtěla jsem tento moment cítit navždy.

Po chvíli jsme se od sebe odtrhli. Podíval se mi do očí a usmál se. Hned na to se rozhlédnul kolem sebe. Už tam nebyli žádní policajti, žádná šance se odsuď dostat....

Při nástupu do auta...

Po chvíli jsme došli k černému Audi A8, ano, jsem takový menší odborník na auta a taky jsem poznala, že toto Audi má osmiválec. Můj táta je velký odborník a milovník aut, takže...

Když už byl Luke v autě, tak jsem se na chvíli zastavila a přemýšlela. Tohle je dokonalá šance, jak zmizet. Mohla bych se rozběhnout pryč od auta. Než by mě Luke doběhl, tak bych byla už na druhém konci Amsterdamu.

Pořád stojím s rukou na klice od dveří auta, které jsou pořád zavřené a přemýšlím. Udělala jsem něco, co jsem nikdy dělat neměla. Pustila jsem kliku auta a pomalu začala ustupovat pořád čelem k autu. Když jsem zahlédla Luka, jak vystupuje z auta, tak jsem se rychle otočila a začala utíkat pryč z parkoviště. Doběhla jsem za roh nějaké budovy a snažila se uklidnit moje udýchání z běhu.

Po chvíli jsem se nenápadně podívala na parkoviště, ale auto už tam nebylo. Cože?! On odjel?? Opustila jsem můj úkryt za budovou a rozešla se k parkovišti.

Najednou, mě někdo chytil za zápěstí. Rychle jsem sebou škubla a před obličejem jsem měla ten hnusný obličej. Cože, Hood, co on tady sakra dělá?? Tohle už prostě nejde. Jak se proboha dostal do HOLANDSKA?

Stockholm Syndrome [L.H.]Where stories live. Discover now