Avengers

1.4K 97 4
                                    

1523 slov i s předmluvou! Tolik má dnešní kapitola, ale prostě to nešlo nikde jinde useknout:D   Na Tonyho kecech budu muset ještě zapracovat, taky si často vybavím krásnou scénu v hlavě, ale blbě se to popisuje, ale budu ráda, když mi napíšete i kritiku, jelikož na Avengers mám stále co upravovat!:) Jinak... ta dlouhá řeč... ANO! To bych doopravdy řekla, protože já jsem vážně tak děsná! :D No a víc vám říkat nebudu, vše se tu dočtete!:) Příběh věnuji tomu, kdo se ozval, že má knihu v knihovně:D (To zní vtipně:D )

(P.S.: Lepší obrázek jsem nesehnala:D)

                                                                                                                                                                     *Nika Smith*

  ,,Tohle je místnost, kde se testují nové zbraně a podobně. " ,,Tady si můžete koupit jídlo." ,,Zde je několik přijímacích místností."
A takhle to šlo dál a dál. Všude bylo plno lidí, kteří se tvářili vážně, mluvili do vysílaček a každý plnil svoji práci.
 ,,Musím říct, že jste se ozvaly v tu nejlepší chvíli, momentálně totiž nevedeme žádnou válku ani nic podobného, jen pár akcí, na které vždy stačí nějaký ten agent," prohodil Fury celkem spokojeně.
,,Bartone, dejte všem Avengers informace o dívkách," řekl do vysílačky zničehonic.
 Clint nejspíš něco odpověděl, protože Fury kývl a pak se koukl zpět na nás.
,,Clint říkal, že žijete 4 hodiny letu odtud. Musím říct, že pokud nemáte soukromé letadlo, vřele vám doporučuji nastěhovat se na dobu neurčitou sem," sděloval nám to za pochodu, jako by nic. Vyměnila jsem si pohled se Steph, nevěděly jsme co říct, na jednu stranu jsme tam žily od narození a na druhou stranu to přeci není na pořád a my sem jdeme za novým životem.
 Fury, ale na naší odpověď nečekal, pokračoval dál v cestě i v mluvení. ,,Teď sepíšeme smlouvu, se vším vás seznámím, a pak..." zastavil se v chůzi i přestal mluvit, ,,bych vás mohl seznámit s ostatními, čím dřív se začnete seznamovat, tím líp. V dnešní době se těžko staví z lidí tým, lepší, když vás přijmou ještě před akcí," otočil se a šel dál. Probudila se ve mně vlna nadšení, seznámíme se s Avengers!

Smlouvu jsme sepsaly, Fury nás se vším seznámil. Mě samotnou udivovalo, kolik pozornosti nám věnuje.
 ,,Právě mi přišla zpráva, budu muset jít, dovedu vás za ostatními," zamračil se a vstal, vyběhly jsme za ním, nečekaly jsme, že půjde tak rychle.
 Zastavil se před nějakými dveřmi, ,,Počkejte tu," přikázal nám a vešel dovnitř.
 ,,Bože, už se nemůžu dočkat!" vypískla jsem na Steph.
,,Taky se mega těším!"
,,Já se celá klepu, co když se nám to povede a budeme taky zachraňovat životy?" oči mi svítily stejně jako Steph.
 ,,Můžete jít dovnitř," Fury kolem nás prošel a už byl pryč.
Znovu jsem se koukla na Steph, a pak jsem otevřela dveře a vešla do místnosti. Usmála jsem se, na gauči seděli čtyři lidé.
 ,,Ahoj," řekly jsme se Steph zároveň.
Evidentně na nás čekali. Cítila jsem se trapně, nevěděla jsem, co mám udělat, ale jeden z mužů vstal a podal mi ruku, ,,Já jsem Bruce Banner," měl klidný a milý hlas.
 ,,Dominica Smithová," představila jsem se a věnovala mu úsměv.
Pustil mou ruku a šel se představit Steph. Za mnou přišel další muž, ,,Thor," představil se.
 Jen co si začal podávat ruku se Steph, zvedla se i žena, ,,Natasha Romanoff."
Když se nám všichni tři představili a sedli si zpět na gauč, zvedl se i Stark. ,,Já jsem, Tony Stark, playboy, miliardář génius...  ale předpokládám, že se vám nemusím představovat," řekl to egoistickým a bezstarostným hlasem, který jsem od něj čekala, byla jsem nadšená, ale zároveň jsem mu na to musela něčím odpovědět.
,,To opravdu nemusíš, stejně, jako všichni ostatní. Kdo by neznal Avengers? A já se ti taky nemusím představovat, když jsi takový génius, mé jméno už jsi jistě postřehl," usmála jsem se a pozorovala jeho reakci. V hlavě se mi honila myšlenka, že je ještě jeden důvod, proč se mu nepředstavovat.
Zvedl obočí a trochu se usmál.
,,Věděl bych ho, i kdybys ho třikrát nezopakovala," podal ruku Steph, ,,Tony Stark," zopakoval. ,,Kde je Clint?" zeptala jsem se.
,,Šel pro Kapitána," odpověděla Natasha.
 ,,Šprcka," pošeptala mi Steph do ucha tak, aby to nikdo jiný neslyšel.
 ,,Nech ho být, je to jen super oblek," drcla jsem do ní, ale Tony, který stál ještě furt u nás, nás slyšel.
,,Ty se mi líbíš," řekl a vzal Steph kolem ramen, společně se vydali ke gauči, ale v tu chvíli vešel Clint a s ním i Kapitán.

 Kapitán měl blond vlasy, trochu propocené triko, moc pěkné lícní kosti a upřímné oči.
,,Beru to zpět," zašeptala Steph s nepřítomným výrazem, upřeným na Kapitána. Tony se zamračil.
 ,,Hm, zas tak se mi nelíbíš," pustil ji a se zakaboněným výrazem si sedl zpět na gauč.
Steph si toho, ale už nevšimla, protože Kapitán přišel k nám a podal nám ruku, ,,Steve Rogers," usmál se a koukl se nám do očí. Měl trochu zpocené ruce, ale kupodivu mi to nebylo nepříjemné, spíš naopak.
,,Takže vy máte patřit k nám do týmu?" zeptal se povýšeným tónem Tony.
,,My se máme cvičit, abychom k vám patřily," opravila jsem ho, ,,Ale jestli se dostaneme, to je věc druhá."
,,No tak lidi, kteří se sem dostali jen díky vědě, tu už jsou, takže..." přejel očima Steva.
 ,,Ale dostali se sem, my zatím ne." oponovala Steph.
,,Nemyslím si, že tu jsou lidé, kteří se sem dostali jen díky vědě," vzdorovala jsem mu.
V duchu jsem si nadávala - Sakra Dominico, máš se snažit, aby tě mezi sebe přijali, ne se tady povyšovat a hádat se jako vždy. Jenže druhý hlásek mi říkal, že prostě taková jsem a dřív nebo později by to na povrch vyplavalo. A mimo jiné, Tony touží po tom, aby mohl s někým argumentovat.
,,Proč myslíš?" zeptal se a nabral si hrst chipsů.
,,Naznačuješ tím, že tu jsou lidé, kteří nic nedokázali, jen se nechali vylepšit sérem," trochu jsem naklonila hlavu, spíš jsem mu to oznamovala, než že bych se ptala.
 ,,A ne snad?" ušklíbl se a znovu těkl pohledem na Kapitána.
 ,,Jestli se sem dostaneme my, můžeš tohle říkat, ale teď nemáš pravdu," oznámila jsem mu to sladkým hláskem, jakože to tak prostě je a on s tím nic nenadělá,,,Natasha je tady, protože dokáže mluvit spousty jazyky, všechny její smysly byly pozvednuty na nejvyšší úroveň, umí snad všechna bojová umění, dokáže rychle zpracovat informace, málo co ji bolí a vůbec je dokonalá ve všech směrech," podívala jsem se na ní s obdivem, protože ona byla vždycky mým vzorem, ,,Clint je tady, protože má velice citlivou oční sítnici a není pro něj problém, trefit se do cíle," s úsměvem jsem na bratránka mrkla, ,,Thor je statečný člověk-pardon, Bůh," zazubila jsem se na něj, ,,který nás tu chrání, má odvahu a je to skvělý vládce, Bruce je neobyčejně chytrý, hodný a vůbec úžasný muž a co se týče Hulka, myslím, že nemusím nic zmiňovat," mile jsem se na něj usmála, aby věděl, že ho obdivuji a nemyslím to ve zlém, ,,A co se týče Steva, je to velice statečný, oddaný a schopný muž, který se prostě narodil ve špatném těle, to, že neměl předtím svaly, nic neznamená, jeho síla je v duši a není zdaleka jediný, kdo v sobě má nějaké to sérum, jenže on není jen sérum, on má hlavně silnou osobnost," trochu stydlivě jsem se na něj podívala a hned jsem odvrátila pohled, ,,Jo a ty... Tony," neubránila jsem se úšklebku, ,,jsi génius a víš to o sobě, nemáš důvod to skrývat, taky máš vysoké ego, což... uznávám, je na tobě roztomilé a je to to, co z tebe dělá playboye. Ale všiml sis, že často své pocity skrýváš za namyšlené řeči? Stejně všichni víme, že za tím egem, se skrývá statečný a hodný chlap, a řekla bych, že je to jeden z důvodů, proč se tě všichni naučili brát takového, jaký jsi... ty playboyi," přimhouřila jsem oči a znovu se ušklíbla. ,,Omlouvám se, za svou sáhodlouhou řeč, stejně všichni víte, že jste úžasní, stateční a dokázali jste toho hodně, ale já už jsem prostě taková," pokrčila jsem rameny, s výrazem 'omlouvám se, ale s tím se asi nedá nic dělat'a šla jsem si vzít od Tonyho chipsy.

,,Tu už nezměníme," zavrtěla Steph hlavou a zasmála se.
 ,,Dom? Seš děsná," přidal se se smíchem Clint.
,,Ne, řekl bych, že se budu mít konečně s kým hádat a nebude to jen se Stevem, tohle, bude jiný kafe. Máš volno Steve!" ušklíbl se Tony a nabídl mi znovu chipsy.
,,No to nevím, protože od zítra máme výcvik a jestli se k vám dostaneme, to se ještě neví," sedla jsem si vedle Tonyho.
,,Jak si o nás tohle všechno mohla říct?" zeptal se Thor a nedůvěřivě si mě prohlížel.
,,Jste známí všude... jo a taky nejsem nic víc, než člověk se sérem v sobě, čili.. to bude tím, mám dost upravený mozek," zatvářila jsem se, jakože nic.
 ,,No, vypadá to, že Tonymu si tu chyběla a řekla bych, že Steph se nám taky ještě projeví," zvedla Natasha obočí a obě si nás změřila pohledem.
,,V kolik končíte?" koukla jsem na Clinta.
,,Těžko říct," pokrčil rameny.
 ,,Tak my si jdeme pro jídlo?" tázavě jsem se otočila na Steph, která souhlasila.
,,Chcete někdo něco?" rozhlédla jsem se. Tony byl první, kdo si objednal-nečekaně. 

Avengers-šípy sympatií [Dokončeno] (postupně editováno)Where stories live. Discover now