67. Spálené dlane

1.2K 71 5
                                    

,,Mad?" Spýtal sa Harry Potter zamyslenej Chrabromilčanky.

,,Huh?" Otočila sa na neho a on si ju starostlivo prezrel. ,,Mala by si sa prezliecť do niečoho suchého... Nachladneš a to teraz nebude zrovna hrať do kariet..." povedal a zohol sa k nej. Sedela na tom istom kameni pri jazere, na ktorý si sadla aj pred desiatimi minútami, keď sa vynorili z vody, do ktorej skočili.

Momentálne jej bolo ale jedno, že nachladne, pretože ju zaujímalo to, čo sa s ňou opäť dialo.

Pozrela sa na svoje zodraté ruky, ktoré boli pokryté zohavenou červenkastou kožou, čo vyzerali ako popálené a bolo na nich vidno stopy krvi, ktoré voda dostatočne nezmyla.

,,Pre Merlina, to čo sa ti stalo?" Povedal Harry Potter vystrašene a jej ruky schytil zo spodu do tých svojich a zamračene sa pozeral na jej spálené dlane.

,,Ja... Ja neviem," šepla a vykoľajene sa pozerala na ruky a striedmo na Harryho.

,,Nemôžem sa prezliecť... Bolí ma to, nedokážem ani zatnúť päsť, chytiť prútik, nedaj Merlinovi prezliecť sa," zamrmlala, pretože to bola pravda a ona nevedela, čo v tomto momente nielen robiť, ale i viac povedať.

,,Hermiona!" Zakričal na Chrabromilčanku, ktorá sa z vzdialenosti asi pätnástich metrov na neho obrátila.

,,Poď sem, prosím," povedal už nie krikom, keďže Hermiona ho vnímala, tak pomaly začala aj s Ronom v pätách schádzať kopec.

,,Čo sa- Pre svätého Merlina!" Išla sa spýtať, no na polovici vety zbadala dlane Madison Bennettovej, ktoré jej naháňali bolesť aj za ňu.

,,To čo si robila?" Spýtala sa Hermiona a Ron len skrčil obočie nad celou touto situáciou.

,,Mám pocit, že to kvôli tej hypnóze... Tak veľmi som sa sústredila a magické pole mi vyžarovalo z rúk a mám také tušenie, že som si ich tým spálila... Krvácali, no keď sme skončili vo vode, prestali, no i tak to je strašne neznesiteľná bolesť a nemôžem s tým ani nič spraviť, pretože do rúk neviem chytiť ani posratý prútik!" Zamrmlala Madison nahnevane a Hermiona sa neubránila úsmevu.

,,A ako tvrdohlavá Chrabromilčanka si sa snažila tu zostať a mlčať, dúfajúc, že na niečo prídeš, mám pravdu?" Povedala Hermiona a založila si ruky na prsiach, čo si Madison len povzdychla.

,,Ver mi, bolo to horšie, vďaka mentálnym schopnostiam som dokázala z tade odstrániť pluzgiere, no myslím si, že na niečo viac budem potrebovať nejaký elixír alebo prútik, no nie vlastný, keďže ho ani neudržím v rukách... Takže je mi ľúto, ale tento raz mi musíte pomôcť vy... Ale som si istá, že moje ego to nezvládne, takže pri prvej možnosti vám pomáham ja," povedala s posmeškom na konci, čo všetci traja pokrútili hlavou a jemne sa usmiali.

,,Idem si pre kabelku, niečo ti na to nádjem," povedala Miona a ako oboznámila, tak aj urobila a ani nie o minútu zo svojej kabelky vyťahovala z nej fľaštičku s neznámou tekutinou.

,,Čo to je?" Spýtala sa podozrievavo, pretože povedzme si uprimne, bola majsterka elixírov, keďže jej otec bol majster.

,,Neboj sa, to ti pomôže," povedala Hermiona a išla Madison naliať niekoľko kvapiek na ruky, no ona nimi ucukla a zopár kvapiek dopadlo na zem.

,,Čo to robíš?" Spýtala sa trochu nahnevane Hermiona.

,,Čo to obsahuje?" Spýtala sa podozrievavo a Hermiona, aby bola Madison spokojná, otočila elixír a prečítala jej ingrendience...

,,Pero trojhlavého úbočnika, list mandragory, pribica modrá-" povedala Hermiona bez záujmu, no Madison ju prerušila, nehľadiac, že mala v pláne pokračovať v čítaní ingrendiencii, čo tento elixír obsahoval.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now