56. Magické puto

1.3K 78 11
                                    

,,Černokňažníčka opäť zasiahla! Máme tu výpoveď jedného svedka... Citujem... Prišla, vyzerala ako jedna z nich, no ona nešla do domov zabíjať... Pohybovala sa pomedzi ne ako duch a ani sme nestihli zareagovať a smrťožrúti začali padať mŕtvi na zem... Toto sú slová jedného z čarodejnikov, pretože temné sily začali napadať už aj čarodejnícke dediny, kde sa prevažne zdržiavali čarodejníci muklovského pôvodu... Vďaka tejto čarodejnici dnes zatiaľ nehlásime žiadne straty na životoch..."

Započúval sa do rádia Harry Potter, ktorý sedel aj s Hermionou pred stanom a rozmýšlal.

Vyľakali sa, keď sa les rozoznel zvukom premiestnenia, ale keď videli Madison vo svojom špecifickom oblečení, vydýchli si.

Začala sa k nim blížiť, trochu krívala na jednu nohu, nad čím sa Hermiona pousmiala.

,,Ideš zachraňovať ostatných, no krívaš na jednu nohu... Máš to už zahojené?" Spýtala sa starostlivo.

,,Mám, ale niekedy ma to nie že bolí, ale tak ma prestane trochu poslúchať tá noha pri chodení, tak si vždy musím trochu oddýchnuť," povedala a sadla si vedľa dvoch Chrabromilčanov.

,,O čom bola reč?" Spýtala sa Madison a Harry si povzdychol.

,,Gregorovič niečo mal, ale už to nemá a Veď-Vieš-Kto to chce..." povedal Harry a Madison len mykla plecami, pretože netušila, čo Voldemort chce...

,,Ako je na tom Ron?" Spýtal sa Harry.

,,Nie je ešte dostatočne silný..." povedala a Harry prikývol a otočil sa na Madison.

,,Čo si zase porobila v tej dedine?" Spýtal sa starostlivo Harry, keď videl dievča a jej škrabance na rukách, ktoré si ošetrovala.

,,Nedokážem sa tváriť, že ma nezaujímajú tí čarodejníci, ktorí tam kvôli svojmu pôvodu boli oddaní na smrť, kvôli smrťožrútom," povedala a Harry s povzdychom prikývol.

,,Čo si spravila Yaxleymu na Ministerstve?" Spýtal sa Harry a Madison si len povzdychla, pretože nevedela, či sa chce vyjadrovať na túto tému...

,,Neviem, či vám to zrovna... Ehm, chcem povedať," povedala váhavo Madison a Harry sa len zasmial a rozhodil nahnevane rukami.

,,Áno, však jasné... Vlastne nám nič nehovor ako po celých sedem rokov nášho priateľstva... Ani predtým si nám nič nehovorila, takže prečo by si nám mala teraz niečo hovoriť... Ani to, že si smrťožrútka si nám nepovedala, takže vieš čo, kašli sa na to a buď tajnostkárka!" Povedal nahnevane Harry Potter, ktorý sa nadurdene postavil, čo Madison zareagovala tak isto intenzívne, takže sa ako on postavila a pozrela sa do jeho očí.

,,Harry Potter, ty na mňa nezvyšuj hlas!" Povedala nahnevane, čo sa chlapcovi stále dívala do očí.

,,Ty sa láskavo ukľudni!" Povedala nahnevane Hermiona a Madison na ňu zazrela, keď dievča na ňu ukázalo so zvrašteným obočím.

,,A ty si to daj dole!" Povedala na chlapca, ktorý aj chcel protestovať, možno preto sa na Chrabromilčanku mračil, no keď videl jej výraz, ktorý mu dal najavo, že toto dievča pomaly stráca trpezlivosť, takže sa neochotne na ňu pozrel, pod košelou nahmatal medailón, až napokon ho vytiahol, prevliekol cez hlavu a položil ho do ruky, ktorú mala Chrabromilčanka nastavenú.

V momente ako pustil medailón, jeho pohľad zmäkol, až sa na dievča s kľudom v očiach zadíval.

,,Lepšie?" Spýtala sa Hermiona a chlapec napokon prikývol.

,,Prepáč, Mad..." povedal smerom na dievča, ktoré si vzdychlo.

,,Ale máš pravdu... Prepáčte, že som vám nikdy nič také nehovorila, pretože... Ja neviem, jednoducho nie že by som nechcela, ale vždy som mala pocit, že je lepšie, že o tom neviete... Chcela som vás chrániť," vzdychlo si dievča.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now