2. ,,Pán... Profesor?"

2.7K 131 4
                                    

,,Madison, musíme sa porozprávať."

Severus Snape mal trochu trému z toho, že jeho "dcéra" ide na Rokfort, preto sa s ňou hodlal porozprávať.

Dievča so silno čiernymi vlasmi prišla k Severusovi, ktorý na prvý pohľad vyzeral ako jej otec, ale ani jeden z nich to nevnímali, pretože vedeli, že pokrvne spolu nemaju nič spoločné.

,,Čo by si potreboval prebrať, oci?"

Muž sa len zamračil nad tým oslovením, ale pokračoval v tom, čo jej chcel povedať.

,,Prvá vec je, že ťa budem učiť elixíry, takže ťa chcem poprosiť, aby ti to nešlo tak od ruky. Áno, hlás sa na moje otázky, no musíš vyzerať, ako keby si tie elixíry naozaj robila po prvý raz. Viem, chceš sa predviesť, no nech to nie je také nápadné, okej?"

Dievča prikývlo, pretože úprimne chcela zamachriť už na prvej hodine elixírov, ale jej učiteľ ju ihneď stopol, ale úprimne za to bola rada, pretože čím väčší talent, tým viac otázok. 

,,Dobre, ďalej... V škole budem pre teba len pán profesor, ak nerátame v súkromí, to ma môžeš oslovovať aj normálne, len snaž sa vyvarovať tomu osloveniu pred inými žiakmi, súhlas?"

,,Súhlas," usmialo sa dievča na svojho majstra elixírov.

,,A od začiatku školského roka potrénujeme na Rokforte trochu tie tvoje schopnosti. Každý večer sa budeme stretávať v mojom kabinete, ktorý ti ukážem, keď budeme na Rokforte, dobre?"

Dievča opäť len prikývlo, ale potom sa zarazilo. Do akej fakulty bude patriť? Akej fakulty boli vlastne jej rodičia?

,,Severus, budeš nahnevaný, ak nebudem v Slizoline?" Spýtala sa šeptom Madison, ktorá sa bála reakcie polovičného princa.

,,Ale poď sem ty popleta!"

Vtiahol ju do silného objatia Severus Snape, ktorý mal dnes asi precitlivenú chvíľku, keďže málokedy toto dievča sám od seba objal, no vedel, že v tento moment to potrebovala.

Vzal jej tvár do rúk a donútil ju sa mu pozrieť priamo do očí.

,,Aj keby si bola v Bystrohlave, budeš tá najšikovnejšia Bystrohlavčanka, ak ťa klobúk zaradí do Biflomoru, budeš tá najmilšia Biflomorčanka, ale ak ťa zaradia do Chrabromilu, budeš tá najodvážnejšia Chrabromilčanka, a ak budeš v Slizoline, budeš tá najviac sarkastická Slizoličanka v Rokforte, rozumieš?" Pohladil ju po líci.

,,Nezáleží na fakulte, Madison. Síce fakulta donúti ostatných si o tebe utvoriť nejaký názor, ale ja už na teba názor mám a ten je taký, že budeš jedno mocné dievčisko a preto ťa hodlám cvičiť už od prvých momentov na Rokforte. Však vieš, čo ti povedal Ollivander...

Stanete sa černkňažníčkou veľmi mocnou, no pozor na silu toho prútika, pretože.."

,,...pretože ju môžete využiť len vy." Dokončila za neho Madison, pretože vedela znenie vety pána Ollivandera, pretože ihneď su ju zapísala po príchode domov.

Nevedela, čo má v budúcnosti čakať, keďže pána Ollivandera veľmi nechápala, no povedzme si úprimne, bola pyšná na svoj prútik, pretože bol verný len jej, nikomu inému. Usmiala sa nad tou myšlienkou, ale to už kráčala do jej izby, ktorá bola pomerne menšia, keď si zobrala všetky potrebné veci do kufra, mala pocit, že jej izba je neobývaná.

Madison trvala na tom, že chce ísť Rokfortským expresom. Možno spozná nových ľudí a ak nie, má na práci iné veci a to je študovanie knihy s názom Čierná Mágia, jej zaklínadlá a tajomstvá, ktorú dostala od Severusa ako dodatočný darček.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Kde žijí příběhy. Začni objevovat