13. Dve čísla a zelená

1.8K 91 6
                                    

Cesta na Rokfort nebola zlá, ale aj tak bola nervózna. Sedela v kupé so svojimi priateľmi, no cítila sa, ako keby tam nepatrila.

Jej predlaktie nepríjemne pálilo a škrabalo, tak sa zo sebou len nepekne cukla, ale snažila sa tváriť prirodzene.

Zacítila impulz a pousmiala sa. Draco na ňu myslí...

V tom sa zrazu dvere kupé otvorili a stál tam práve spomínaný Slizolinčan.

,,Bennettová, volá ťa Ryšavka, ta oná, Weasleyová. Ale nabudúce nech na mňa nezazerá a teraz zdvihni ten svoj lenivý zadok a šmykaj tam," povedal chlapec a ona sa pre seba len usmiala.

Vedela, že niečo hrá, no nevedela, že čo.

,,Aby si sa nescvrkol ako vo štvrtom, fretička," zasmiali sa všetci okrem Draca a dievča sa postavilo a išlo von z kupé.

V ten moment, keď za sebou zavrela dvere, niečia ruka ju stiahla do prázdneho kupé a nebol to nik iný, ako Draco Malfoy.

,,Musím ísť za Ginny, Draco," povedala a chystala sa na odchod, lenže chlapec ju zastavil.

,,To bola zásterka, tebe to niekedy naozaj nepáli," sadol si a švihol prútikom, čím sa závesy na kupé len zatiahli.

,,Potrebujem sa porozprávať o niečo veľmi závažnom," odmerane sa na ňu pozrel.

,,No o čom?" Spýtala sa posmešne.

,,Neodpovedala si mi na môj list, smiem vedieť dôvod prečo?" Prehrabol si blonďavé vlasy a v ten moment si všimla čierný náramok od nej.

Nosí ho...

,,Draco, ja prepáč mi to, ale nemala som na odpovedanie listov čas, je mi to ľúto," zahladela sa na chlapca, ktorý si len povzdychol.

,,Úprimne, Madison, ako tvoj pravý priateľ som si všimol, že niečo nie je v poriadku. Začínaš mi robiť starosti," pousmial sa chlapec a ona len zaborila svoje ruky do jej čiernych vlasov.

,,Draco, ja som v pohode, len musím sa trochu pozbierať," pokývala na chlapca, ale on jej stále neveril.

Keď išla otvoriť dvere kupé, chlapec ju uväznil v objatí.

,,Počúvaj ma ty prekliata Chrabromilčanka. Netuším, čo sa ti prehráva v hlave, ale ak je tu čokoľvek, s čím by si potrebovala pomôcť, stačí povedať. Ja sa naozaj snažím, Madison, no nedávaš mi zrovna nejaké náznaky, že naše priateľstvo funguje. Pomaly sa so mnou nerozprávaš a ja neviem, čo sa deje a to ma na tom štve!"

Dievča mu na to nič neodpovedalo, jednoducho sa zobralo a malo v pláne odisť, no Draco ju chytil za ľavé predlaktie a jej vyhŕkli slzy od bolesti.

V moment ako zbadal jej slzy sa jej pustil, ako keby ho popálila.

,,Mad?" Spýtal sa opatrne Draco a dievča len pokrútilo nesúhlasne hlavou a odišlo.

Tá šibnutá profesorka veštenia jej robila starosti. No nie konkrétne ona, ale veštba, ktorú na ňu vychýrila ju zaujímala. Stále istým spôsobom ju nerozluštila a tak možno preto na profesorku zazerala pri každej možnej príležitosti.

Temnota v prútiku neznamená temnotu vo svete- to ihneď pochopila tak, že temnota v prútiku značí čiernu mágiu, ktorú má ten prútik v sebe už od jeho výroby.

no dajte pozor, čo vás stretne- tam asi niet vysvetlenia

Po boku svetlej strany bojuje- tatkiež nepotrebuje vysvetlenie.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now