45. Pergamen

1.4K 82 2
                                    


Harry Potter váhavo skúmal, či naozaj ampulku v jeho rukách vypije.

,,Myslíte si, že to pomôže?" Spýtal sa Harry a Madison si len povzdychla.

,,Pozri, Harry, je to Tekuté šťastie a má za úlohu ti ako keby pomôcť, takže si myslím, že ti pomôže, ale ak nie, neviem, čo potom urobíme, aby si tu spomienku od Slughorna získal," skonštatovala Madison a ostatok Chrabromilčanov len prikývlo.

,,Mad má pravdu, Harry," povedala Hermiona.

,,Je to Tekuté šťastie a podľa mňa ti pomôže, ale ak nie, bude to zaujímavé sa pokúšať o Slughornovu spomienku bez nijakého šťastia navyše," povedala Hermiona a Harry prikývol, až sa zahľadel na ampulku.

Zrazu ampulku obrátil a jej obsah vypil do dna.

,,Ako sa cítiš?" Spýtala sa Hermiona a Harrymu sa po tvári rozlial úsmev.

,,Cítim sa úžasne!" Povedal a Hermiona s úsmevom prikývla.

,,Dobre... Nezabudni, Harry... Slughorn sa navečiera a potom sa rád ide poprechádzať a-" nenechal ju dohovoriť.

,,Pôjdem za Hagridom!" Povedal smelo a trojica Chrabromilčanov sa na seba začudovane pozrela, no potom sa Madison začala uškierať.

,,Harry, musíš ísť za Slughornom!" Povedala Hermiona, čo sa Harry Potter na ňu otočil.

,,Ja viem, ale jednoducho mám pocit, že musím ísť za Hagridom, proste mám taký pocit, musím, musím tam ísť, chápete?" Spýtal sa a trojica jeho najlepších priateľov sa tvárila začudovane.

,,Nie," odpovedali trojhlasne, no Harry Potter aj tak len mykol plecami a začal odchádzať.

,,Musíš ísť za Slughornom!" Povedala Hermiona a Harry sa v ceste preč otočil a pozrel na ňu.

,,Nechaj ho, Felix Felicis vie, čo robí... Treba tomu dôverovať, keď ten elixír nabúdza Harryho, aby išiel za Hagridom, nech ide... Ten elixír vie, čo robí," povedala Madison, čo sa na ňu pozreli.

,,Ďakujem, Mad," povedal Harry a v tom momente sa vyparil preč z Chrabromilskej klubovne.

,,Myslíte, že to dokáže?" Spýtala sa Hermiona, čo Madison len mykla plecami.

,,Neviem, ale myslím si, že asi áno... Je to Harry, ale tak uvidíme, čo sa stane," povedala a postavila sa, že ide preč.

,,Kam ideš?" Spýtala sa Hermiona, čo sa Madison na ňu len otočila.

,,Idem za Severusom," povedala, oni prikývli a to už sa stratila za obrazom, tak isto ako Harry Potter pred malou chvíľou.

Kráčala k žalárom pomalým krokom a cítila sa divne... Ako keby sa malo niečo udiať... Mala taký divný pocit, no i tak neprestala kráčať k Severusovemu kabinetu.

Zaklopala ako vždy, dvere sa otvorili a ona vošla.

,,Ahoj," povedala smerom na Severusa, ktorý sedel v kresle a popíjal nejaký alkohol, ktorý zbadala na stole, takže si zobrala pohár a tiež si naliala, pričom si sadla oproti nemu.

,,Prečo mám pocit, že každú chvíľu sa niečo zlé stane?" Spýtala sa Madison a v ten moment majster elixírov na ňu pozrel.

,,Naozaj sa stane, len ten problém je, že ti to nemôžem povedať... Ale keď sa to stane, prosím, neobviňuj ma za to," povedal a ona zvraštila obočie.

,,Čo to hovoríš, Severus?" Spýtala sa a majster elixírov len pokrútil hlavou.

Odpil si z tekutiny v jeho ruke a Madison spravila to isté, pretože v poslednom čase toto robili neustále. Zacítila známu páľavu, no teraz ju to vôbec netrápilo. Mala starosti o tom, čo Severus hovoril.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now