75. Zmätok

1K 70 8
                                    

,,Čo navrhuješ?" Spýtal sa prezeravo Nathaniel starého muža, ktorý bol samá vráska, no i tak sa cítil mladší ako bol.

Povzdychol si, prešiel rukou po dlhej brade, až nakoniec si ruky zložil na hrudi a skúmavo sa pozrel na serafa.

,,Chcete mi tým povedať, že ste ju zobrali do neba, no pritom je dole stále polovične nažive?" Spýtal sa významný čarodejník Nathaniela, ktorý sedel za svojim stolom.

Stoho prikývol.

,,Ste šialení..." zamrmlal a Nathaniel sa chytil za svoje jemné strnisko.

,,Takže čo máme podľa teba robiť?" Spýtal sa Nathaniel a muž sa len ošil na stoličke.

,,A ako toto mám vedieť? Postavil si ma pred tažkú otázku, Nathaniel. Prečo by som na ňu mal poznať odpoveď?" Spýtal sa muž, pričom Nathaniel len mykol plecami.

,,Neviem, možno preto, pretože si Merlin," povedal ako keby nič.

Merlin sa ošil no predsa sa uškrnul.

,,A to znamená čo? Za to, že som Merlin mám vedieť, čo urobiť s tou mladou? Vy ste si ju zobrali pod krídla, takže by ste to mali vedieť aj vyriešiť, je tak?" Spýtal sa a Nathaniel stoho prikývol.

,,Ale vy to neviete, mám pravdu?" Uškrnul sa muž, až Nathaniel zaťal zuby, pretože skutočne mal pravdu.

,,Nie, nevieme to nikto... O tom dievčati takmer nič nevieme... Jedine to, že je mocná čarodejnica, nazývaná aj ako Černokňažníčka a taktiež má kráľovskú krv... Má mnoho schopností a je mocná. Mala zomrieť v boji, no niečo ju dole drží, i keď jej duch je už tu hore, stále jej telo a duch viažu nejaké spojenie," povzdychol si Nathaniel.

,,Coniunctionem," zamrmlal si Merlin, až na neho Nathaniel prudko otočil.

,,Čože?" Spýtal sa Nathaniel, i keď zrozumiteľne počul, čo povedal.

,,Coniunctionem... Poznáš to?" Spýtal sa Merlin a Nathaniel si zašiel rukou do vlasov, pretože to slovo poznal a nebol z neho zrovna nadšený.

,,Poznám, ale obávam sa, že to bude ono... Predsa sa to musí zvrátiť, nie?" Skrčil obočie, pretože nebol si istý tým, čo sa bude diať, ak sa jeho obavy potvrdia.

,,Je to veľmi zložité... Keďže ako hovoríš, že ju niečo drží na zemi, musíme ju tam vrátiť. Počul som, že Teresaelia ju dala do Thewserovho stavu, pretože ju s Dianou chceli vrátiť na zem, no my to musíme urobiť tak či tak. Je to silný náznak toho, že nesmie zomrieť, no bude to vyžadovať príliš veľa mágie, aby sme ju na zem vrátili živú alebo aspoň v takých podmienkach, aby ju dokázali prípadne zachrániť... Len sa bojím toho najhoršieho," pokrútil hlavou Merlin, pretože skutočne ho zvieral nepríjemný pocit.

,,Nezabúdaj, že sa to nemusí vydariť a ona... Môže sa jej stať čokolvek, no musíme ju vrátiť dolu, pretože to bude mať katastrofálne následky... Ak sa tvoj otec dozvie, že sa jedná o coniunctionem, ani ja proti nemu nič nezmôžem. Bude nahnevaný a bude konať bez toho, aby sa staral, čo s ňou bude... Problém je to, že ak tu zostane, bude to nebezpečné nielen dole, ale aj tu. Aspoň, že Teresa ju dala do Thewserovho stavu, pretože teraz by ju mohli zakopať alebo neviem. Síce tam je prepojenie, ktoré ju viaže, no jej telo nemuselo vyžarovať žiadné známky života. Aspoň, že to Teresa spravila."

Nathaniel mu musel dať za pravdu.

Bola nebezpečná... Nemohli ju tu nechať. Nie preto, že by ju tu nechceli, no problém bol ten, že si ju niečo dole vymáhalo späť a bolo ochotné zničiť čokoľvek, len aby ju stiahlo späť.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now