76. Odkaz

1.1K 68 30
                                    


,,Nechápem, čo sa s jej telom deje... Černota jej zahaluje ruky až po ramená, no jej pulz je už lepší, rýchlejší, no i tak nie je stabilný... Čím viac sa jej stav zlepšuje, tým viac ju zahaluje tá černota... Mágia stále neúčinkuje... No všimli sme si, že sa okolo nej vytvára nejaké pole... Každopádne ja som si to nevšimol, keďže poznáte môj pôvod, ale Poppy si to všimla," muž poukázal na madam Pomfreyovú, ktorá sa ujala slova.

,,Tvorí sa okolo nej nejaké pole, ktoré silnie... I keď ho nikto nezásobude mágiou, jeho sila narastá," povedala a pozrela sa na Madison, na ktorú nebol príjemný pohľad... Vyzerala horšie a horšie.

,,Čo to znamená?" Spýtal sa Draco Malfoy. Vyzeral i trochu lepšie, no i cez to mu bolo hrozne, no vedel, že nemôže Madison nijako pomôcť, možno preto mu to všetko čerpalo energiu.

,,Neviem, chlapče, ale niečo to bude musieť znamenať... Od vojny prešlo už vyše mesiaca a jej zranenia sa stále nezahojili, pričom v muklovskom svete by už tak či tak boli zahojené... Niečo sa tu deje, ale nie je to v našich rukách..." pokrútila hlavou žena, až za klopkania jej topánok odišla nevedno kam.

,,Ďakujem za všetko, čo pre nás a pre ňu robíš, Alex," povedal Draco.

Veľmi sa zmenil... Kde bol pohľad toho ignorantského Draca Malfoya, ktorý neznášal muklov, nedokázal ich vystáť, ale teraz práve jednému z nich ďakoval... Zmenil sa, ona ho zmenila...

,,Draco, je to nič, čo robím..." povzdychol si a potľapkal ho po pleci, len aby sa chlapec cítil čo i len o trochu lepšie.

,,Idem sa poprechádzať," kývol hlavou na ostaných, konkrétne na zlaté trio, ktoré bolo takmer bez života ako Madison, a odobral sa z nemocničného krídla preč.

Prechádzal sa hradom. Pomaly sa tu všetko vracalo do starých koľají, opravy prebiehali veľmi úspešne, nad čím sa pousmial, no v zápätí sa zachmúril, pretože ona pri tom nemohla byť. Prechádzal sa chodbami, až nevedel prečo, prišiel ku Chrabromilskej klubovni.

Obraz bol otvorený, kvôli rekonštrukcii sa mohli ľubovoľne pohybovať po hrade, čo nejednému zo všetkých vyhovovalo, pretože prechádzanie najlepšie prečistí hlavu, no Dracovi už ani to nepomáhalo a to len kvôli celej situácii s Madison.

Flashback:

,,Ide pošta!" Oboznámil Arthur Weasley pri pohľade na strop Veľkej siene, kde práve mali raňajky, takže prítomní boli takmer všetci, keď sa sovy rozhodli priniesť poštu.

Zopár krídeľ sa vznieslo nad stoly, až napokon im pred nos dopadli pergameny... Niekto dostal nejaké veci, napríklad z ministerstva, niekto dostal listy od rodiny, no Dracovi Malfovovi do rúk padol nový výtlačok Denného Proroka.

Stŕpol pri názve, ktorý sa črtal na úvodnej strane.

,,KDE SA PODELA ZNÁMA SMRŤOŽRÚTKA, ČERNOKŇAŽNÍČKA- MADISON BENNETTOVÁ?"

Ošil sa nad tým, no cez to sa rozhodol pokračovať v čítataní tohto žvástu od Rity Skeeterovej, ktorá Merlin žiaľ prežila vojnu.

,,Známa smrťožrútka Madison Grace Bennettová, vydávaná aj za Snapeovú, poznaná aj pod pojmom Černokňažníčka, sa pohrešuje! Svedkovia tvrdia, že ju videli zomrieť, no od tajných zdrojov máme potvrdene, že je vo vážnom stave ukrývana na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej, ktorá sa po vojne zotavuje, tak isto ako slečná Bennettová. No otázka je, či sa nemôžeme chystať na ďalšiu zradu od tohto dievčaťa, keďže ako je nám známe, patrila medzi jeho stúpencov. I keď je pán zla mŕtvy, kto nám zaručí ochranu proti tým, ako je ona? Ministersto mágie sa zotavuje, preto pevne dúfame, že po jeho celkovom zotavení nezostane slečná Bennettová a jej činy z minulosti bez povšimnutia."

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now