40. Pelendrek a Čerešne

1.4K 81 5
                                    


Písala si svoje poznámky za stolom vo svojej komnate, keď zrazu jej do izby vtrhol Harry Potter.

,,Mad?" Spýtal sa, čo ona neodpútavala zrak od papiera.

,,Prosím," povedala a Harry len počkal, kým dievča nechá toho, čo robí a pozrie sa na ňu.

Keď sa otočila, Harry sa nervózne zasmial.

,,Pomôžeš mi?" Spýtal sa a ona len zvraštila obočie.

,,S čím akože?" Spýtala sa Harryho, ktorý si jednou rukou zašiel do hnedých vlasov.

,,S Ronom."

Zadívala sa na chlapca pomerne skúmavo.

,,Čo je s ním?"

Spýtala sa, čo chlapec si len vzdychol a opäť mykol plecami.

,,Poď, sama uvidíš," povedal a čakal medzi dverami, čo sa dievča postavilo a išlo za ním. Nemala z toho dobrý pocit, predsa keď si Harry Potter nevedel rady, vyvolávalo to v nej pocit neistoty, ale keďže sa netváril nijako naliehavo, jeho kamarát nebol asi v ohrození života.

Nešli ďaleko, konkrétne do chlapčenských izieb, kde ju privítal Ronald Weasley so zamysleným pohľadom a neprítomným úsmevom na perách.

,,Čo mu je?" Povedala a v ten moment, keď Ron započul dievčenský hlas, v sekunde sa postavil, prišiel k dievčaťu a uveznil ju v objatí. Oprel si hlavu o jej ramená a zdalo sa jej, že začal aj priasť ako Hermionin Krivolab.

,,Ahoj, Romilda, som rád, že si prišla," povedal zasnene Ron na Madison, čo sa okamžite skúmavo pozrela na Harryho Pottera.

,,Čo to má znamenať?" Vychŕlila na chlapca, ktorý si len povzdychol.

,,Romilda Vanová mi poslala čokoládové pralinky, v ktorých bol pravdepodobne elixír lásky a pekelne silný, pretože Ron ich zjedol a teraz je z neho takýto vygumovaný zaľúbenec, ktorý na všetko skáče pod podmienkou, že si myslí, že má tú česť spoznať Romildu... Naozaj netuším, ako toto tú ženskú mohlo napadnúť, ale tak čo už robiť, musíme Rona z toho dostať, lebo som s ním asi päť minút a mám pocit, že keď sebe neotrhnem uši, tak jemu vajicia," povedal nahnevane Harry Potter, čo sa Madison len uchechtla a pozrela sa na Ronalda.

,,Pome za Slughornom," povedala, pretože vedela, že Severus by nebol taký ochotný spraviť službu pre jej priateľov, takže radšej ísť za Slughornom a trochu si aj u neho šplhnúť, keďže tú spomienku treba získať, čo vie aj Madison a aj Harry.

Začali kráčať smerom k Slughornovému kabinetu, až Madison zaklopala. Nebola si istá, ako bude profesor reagovať, no pri najhoršiom by zašli za Severusom, no i tak potrebovala skôr Slughornovú priazeň, ako tú Severusovú.

,,Aa, Madison, čo sa deje?" Spýtal sa, keď pootvoril dvere a ona sa len obhliadla za dvojicou študentov.

,,Prepáčte, že vás vyrušujeme, pán profesor, no potrebujeme vašu pomoc... Silný elixír lásky," podotkla Madison a Slughorn jej len nadhliadol ponad plece, až otvoril dvere a pustil ich dnu.

Harry držal Rona na sedačke, pričom ten stále opakoval Romildine meno, no Harry to už ani nevnímal.

Slughorn prišiel k svojim veciam, kde začal miešať nejaký protijed na elixír lásky.

,,Moji dvaja najlepší študenti z elixírov a nevedeli namiešať protijed?" Otočil sa na Mad Slughorn a ona sa len pousmiala.

,,Nie, to nie, len problém je ten, že nemáme ani potrebné suroviny, ale tak lepšie asi isť za vami, si myslím," povedala a Slughorn len jemne prikývol.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now